bilete Ed Sheeran
A devenit VIRAL! Scrisoarea deschisa a unui bucurestean adresata primarului Capitalei, Gabriela Firea! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Actualitate

A devenit VIRAL! Scrisoarea deschisa a unui bucurestean adresata primarului Capitalei, Gabriela Firea!

Mihai Grigore, un jurist care îi reprezintă pe mulţi bucureşteni în relaţia cu Primăria Capitalei pe probleme de retrocedări, a postat pe pagina sa de socializare câteva întrebări pentru primarul general Gabriela Firea. El reclamă ineficienţa angajaţilor primăriei, iresponsabilitatea primarilor care s-au succedat în ultimii 15 ani şi corupţia din instituţie.

Mihai Grigore arată că este un om care urmăreşte cu atenţie declaraţiile primăriţei şi este bine informat cu privire la persoanele corupte care sunt protejate şi menţinute în funcţii. “Iată de ce mizeria ajunsă până la etajul 14 trebuie curățată de la parter până la ultimul nivel”, scrie bucureşteanul, punându-i 20 de întrebări pertinente primarului general. În opinia petentului, dna Firea nu arată interes faţă de problemele grave ale instituţiei şi nici faţă de banul public, anunta Puterea.ro.

1). Știați că sunt sentințe judecătorești definitive și irevocabile nerespectate de către funcționarii publici de la Primăria Capitalei și că instanţele de judecată au stabilit amenzi pentru fiecare zi de întârziere, conform art. 906 Cod Procedură Civilă? Ați cerut o evidenţă a sumelor enorme plătite de municipalitate ca urmare a nerespectării sentințelor judecătorești definitive și irevocabile? Cui au fost imputate aceste sume de bani plătite din contribuțiile bucureștenilor? Ați sesizat parchetul ( DNA) privind aceste nereguli?

2. Ați spus ca una din problemele grave constatate este neaplicarea legii 368/2013. Ce măsuri ați luat și ce s-a schimbat?

3. Știați că în data de 6.09.2016, dl Teodor Floareş, angajat al Direcţiei Relații Publice, a avut un accident rutier în drum spre serviciu, lângă stația de metrou Grozăveşti și are mușchii de la gamba piciorului zdrobiți, iar șefa lui, Mirela Ercuşă, încercă să îl convingă la Spitalul Municipal că nu era în timpul programului și că nu este accident de muncă, fiindcă nu avea fişa anexă la instructajul de protecția muncii cu traseul spre serviciu și dinspre serviciu actualizată? Ce măsuri veți lua? Veți sesiza parchetul având în vedere articolul de presă apărut în ziarul Puterea, care arată că se încearcă mușamalizarea accidentului?

4. Știați că sunt notificări făcute prin executor judecătoresc către cabinet primar general care au fost redirecționate abuziv de Directia Relații Publice către Directia Juridic, deși sunteți notificată că răspundeți penal ca șef al Primăriei Municipiului București (PMB) pentru nerespectarea sentințelor judecătorești definitive și irevocabile? Ce măsuri veți lua?

5. Ați spus că veți convoca comisia de inventariere a patrimoniului Municipiului București pentru a vedea de ce nu a fost terminată inventarierea prevazută în Legea 165/2013. Eu vă spun că nici nu a fost începută inventarierea, dar trecem peste asta. Ce măsuri ați luat având în vedere termenul depășit? Ați verificat să vedeți în ce stadiu se află inventarierea?

6. Am adresa oficială de la Administrația Fondului Imobiliar și lista tuturor spaţiilor comerciale din București administrate de AFI. A trimis Mihai Enăchescu (diredctorul general AFI – n.r.) lista cu toate imobilelele administrate de AFI la Comisia de Inventariere?’

7 Știați ca sunt zeci de mii de imobile pe care Administrația Fondului Imobiliar le administrează. I-ați solicitat vreodată directorului inginer Mihai Enăchescu lista acestora și baza legală (documentele) a administrării acestor imobile, mai ales că multe produc chirie, sunt închiriate?

8. Ați spus pe Hotnews.ro că sunt aproximativ 40.000 de dosare de revendicare nesoluționate la Primăria Capitalei. Cate s-au soluționat, nu în ultimele 2 luni, în ultimul an, să zicem?

9. Ați constatat că există un genocid în plină desfășurare și că mor zilnic notificatori care așteaptă să li se restituie proprietățile? Ați luat vreo măsură, având în vedere faptul că au trecut 3 ani și jumătate și se împlinește termenul prevazut de legea 165/2013 de 1 ianuarie 2017, pentru soluționarea tuturor dosarelor de revendicare?

10. Ați constatat că există art. 33 alin. 4 în legea 165/2013 care generează blocajul soluționării dosarelor de revendicare și contravine principiului echităţii prevazut la art.2 din aceeași lege? Ați discutat cu premierul Dacian Cioloș eliminarea acestui articol pentru deblocarea situației și stoparea genocidului?

11. Știați că în instantele de judecată sunt trimise adrese de către funcționarii de la Direcţia Juridic, în care se vorbeşte de culpa instituției, motivând că nu a fost finalizată inventarierea și nu știu dacă un imobil poate fi acordat în compensare?

12. Câte intabulări de proprietăți a făcut Directia Patrimoniu în ultimii 8 ani de zile ? (fără să luăm în calcul trotuarele, străzile și parcurile )? Cine răspunde de faptul că nu se poate face inventarierea patrimoniului întrucât nu se știe care sunt proprietățile municipalității, deoarece nu sunt făcute cadastre și nu sunt intabulate aceste proprietăți, fiind folosite multe de AFI după bunul lor plac și situația fiind un status-quo? Ce măsuri veți lua?

13. Știați că la Direcţia Patrimoniu şi la Direcția Juridic nu se respectă prevederile Legii 544, fiind adrese la care nu se răspunde după luni de zile sau cu termene de răspuns depășite? Ce măsuri veți lua pentru respectarea legii?

14. Știați că directorul Direcției Relații Publice din PMB, Mirela Ercuţă, este condamnată penal la 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar DNA? De ce o mențineți în funcție? Cine răspunde?

15. Știați că directorul executiv adjunct al Directiei Juridic, Daniela Eugenia Bărbulescu, nu a avut la data concursului de ocupare a postului (membrii în comisia de examinare fiind directorul juridic Adrian Iordache și directoarea Direcţiei Resurse Umane, Geta Drăgoi) certificat medical conform Legii 188/1999 (statutul funcționarului public), lucru constatat de ANFP, recunoscut în scris de Geta Drăgoi, care se sancționează cu desfacerea contractului de muncă? Ce măsuri veți lua având în vedere faptul că Geta Drăgoi specifică faptul că șeful instituției răspunde și este îndrituit să aplice măsura?

16. Știați că, trimisă în judecată, Irina Bologa, prietena Getei Drăgoi, suspectată de gestiune frauduloasă la Biblioteca Metropolitană este angajată contractual de Geta Drăgoi la Direcția Fonduri Europene din PMB? Ce măsuri veți lua?

17. Știați că sunt funcționari publici trimiși în judecată în Lotul Mateloţilor, care, deși au fost suspendați, au fost angajați contractual de aceeași Geta Drăgoi în PMB? Ce măsuri veți lua?

18. Știați ca Irina Bologa și Geta Drăgoi s-au plimbat gratuit (deplasare, cazare ) pe banii PMB în toată lumea, figurând pe listele de cheltuieli și deplasare ale Operei Comice pentru Copii? Ce măsuri veți lua?

19. Știați că sunt consilieri care au făcut parte din comisiile de evaluare și ocupare a unor posturi, deși există sentința judecătorească care interzice acest lucru ? Aveți de gând să faceți verificările legale și să sesizați parchetul?

20. Știați că sunt cereri de audienţă la cabinet primar general Gabriela Firea la care nu se răspunde, deși ați indicat pe site-ul Hotnews. ro să vină persoanele să discute direct cu documentele pe masă cu dumneavoastră? Pe cine încercați de fapt sa păcăliți? Sau sunteți indusă în eroare de proprii dumneavoastră consilieri care vă ascund aceste lucruri? Ce măsuri veți lua ?

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Bani5 ore inainte

Programul prin care banii europeni curg in Romania: Fonduri de peste 4,4 miliarde de euro, adica peste 50% din totalul alocat!

Intr-un interviu acordat revistei Financial Intelligence, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților,...

Bucuresti7 ore inainte

Bucuresteanul ales primar al unui oraș din Germania: Am aratat că sunt şi altfel de oameni care vin din România!

Un român a fost ales primar în Germania. Octavian Ursu este noul primar general al orașului german Görlitz. L-a învins în turul...

Politica7 ore inainte

Mai multi membri ai USR Giurgiu, acuzati ca au bagat mana in banii partidului

Un nou scandal legat de cheltuielile din campanie se abate asupra USR. De data aceasta, este vorba despre bani încasaţi...

Transport7 ore inainte

Ameninta ca vor bloca Piata Constitutiei! Taximetristii ies din nou in strada impotriva UBER

Transportatorii anunță un nou protest în fața Parlamentului, marți, în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, față de proiectul de...

Timp liber7 ore inainte

Politistii s-au saturat de fie injurati si anunta ca vor da in judecata trupa Parazitii

Sindicaliştii din Poliţie vor să dea în judecată formaţia Paraziţii, după ce trupa de hip-hop a scos recent o piesă...

Actualitate7 ore inainte

VIDEO-Accident mortal provocat de o soferita care s-a filmat in timp ce bea la volan!

Șoferița care și-a omorât nepoata de 13 ani în accidentul din localitatea maramureșeană Petrova, conducea băută și nu purta centură!...

Politica1 zi inainte

Ministrul de Interne al Romaniei anunta ca merge in vizita la Dragnea, in puscarie

„Condamnarea lui Liviu Dragnea m-a șocat!”, afirmă răspicat chiar ministrul Afacerilor Interne. La expirarea perioadei de carantină a fostului lider...

Bani1 zi inainte

Reactia Gabrielei Firea la scandalurile din ultimele zile: Reia ajutoarele pentru cupluri!

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă, că de săptămâna viitoare va începe un nou program de sprijin pentru cuplurile...

Timp liber1 zi inainte

In Gradina Botanica s-a deschis un nou spatiu de relaxare pentru bucuresteni

In Gradina Botanica, pe Aleea Magnoliilor a fost creat un spatiu cu banci solare si wifi gratuit. Bancile solare permit...

Transport1 zi inainte

Un avion Ryanair a ratat decolarea pe Aeroportul Otopeni

Decolare eșuată, pe Aeroportul Otopeni! Piloţii unei companii aeriene cu destinaţia Dublin au anulat, în ultimul moment, decolarea. Unii dintre...

Share Page

Close