Comorile Egiptului
Aproape de jumatatea mandatului, Gabriela Firea anunta o noua revolutie in traficul Bucurestiului: Pregatim proiecte de 200 de milioane de euro! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Aproape de jumatatea mandatului, Gabriela Firea anunta o noua revolutie in traficul Bucurestiului: Pregatim proiecte de 200 de milioane de euro!

Primăria Generală a Capitalei pregateste proiecte care ar fi eligibile pentru finanţare europeană în valoare de peste 200 de milioane de euro, menite să fluidizeze traficul în Bucureşti.

‘Pregătim proiecte importante de fluidizare a traficului în Capitală, în valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achiziţionarea a 100 de tramvaie, modernizarea a şapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare’, a afirmat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis, joi.

Gabriela Firea a avut joi, la sediul municipalităţii, o întâlnire de lucru cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, cu care a discutat despre proiectele cu fonduri europene care sunt în derulare, dar şi despre alte proiecte ale Primăriei, eligibile pentru finanţare europeană şi care vizează transportul public, infrastructura, sistemul de termoficare, protecţia mediului şi cultură.

‘Facem paşi concreţi pentru a pune în aplicare prevederile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, document strategic care vizează modernizarea infrastructurii de transport în regiunea Bucureşti-Ilfov. Astfel, avem în pregătire proiecte importante de fluidizare a traficului şi îmbunătăţirea transportului în comun în Capitală, cu aplicaţii de peste 200 de milioane de euro. Pe lângă achiziţionarea a 100 de tramvaie şi modernizarea altor 50, pentru care vom lansa licitaţia în luna februarie, avem în lucru proiecte de modernizare a şapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 şi 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan şi upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, să obţinem fonduri europene pentru achiziţionarea de sisteme şi aplicaţii software pentru managementul traficului’, a spus Firea.

Ea a adăugat că, pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 100 de autobuze electrice, proiectul este în etapa de pregătire a documentaţiei, iar lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon şi Liviu Rebreanu vor fi decontate din fonduri europene.

Edilul general a mai anunţat că municipalitatea va demara reabilitarea reţelelor de termoficare din Bucureşti, 200 de km de reţele urmând a fi realizate prin fonduri europene (POIM), iar alţi 300 de km din bugetul local.

Potrivit PMB, Marius Nica a felicitat actuala administraţie pentru deblocarea mai multor proiecte pentru Capitală, referindu-se în special la Staţia de epurare Glina, obiectiv de investiţii cu o valoare de aproximativ 326 de milioane de euro, pentru care au fost transmise, până în prezent, cereri de rambursare în valoare de 4,6 milioane de euro.

Alte proiecte eligibile, despre care s-a discutat în cadrul întâlnirii, se referă la extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apa uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi cartierul Henri Coandă.

De asemenea, un proiect pentru care urmează să fie depusă în primul trimestru al acestui an cererea de finanţare din fonduri europene vizează consolidarea, reabilitarea şi conservarea Muzeului ”Gh. Tătărescu’.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
 •  
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. un calator RATB

  12 ianuarie 2018 la 14:00

  La BASARAB la urcarea pe pod pentru statia de la tramvaiul 1 sau 10 este o mizerie de nedescris iar oamenii in varsta sau cu probleme medicale nu pot urca pe pod pentru ca nu functioneaza nici benzile rulante si nici lifturile . De acest aspect cine se ocupa ? SE AUUUDE ? E o problema mai veche , incercati s-o remediati .

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Bucuresti15 ore inainte

Ordin de sus: Jurnalistii care intra in Primaria Capitalei perchezitionati la sange!

Mai mulți jurnaliștii care au venit la ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București au fost percheziționați de...

Politica17 ore inainte

Plangere penala! Gabriela Firea ameninta consilierii generali cu DNA si DIICOT, daca nu voteaza cum vrea ea!

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, anunță că a făcut o plângere penală împotriva lui Cristian Bușoi, pe care o va...

Bani17 ore inainte

In sfarsit, Gabriela Firea ia niste masuri care se simt: Majoreaza taxele si impozitele locale!

Firea face, în sfârșit, ceva vizibil: majorează taxele și impozitele locale. Consiliul General al Municipiului București se reunește, de la...

Actualitate17 ore inainte

Un taximetrist din Bucuresti a atacat un barbat cu o sabie!

Dreptate cu sabia, noaptea trecută, într-un cartier rezidențial de la periferia Capitalei! Administratorul unui bloc a fost atacat de un...

Actualitate21 de ore inainte

Astazi se deschide un parc nou in Bucuresti: 100 de stejari

Joi, 19 aprilie a.c., începând cu orele 11:00, Primăria Sectorului 4 împreună cu Ambasada Republicii Lituania în România, vă invită...

Actualitate2 zile inainte

Jandarmeria prinsa cu furtul! O bucuresteanca data exemplu negativ in tara, desi n-a gresit cu nimic!

O tânără din București a devenit, fără acordul ei, imaginea „comportamentului antisocial” pe mai multe pliante distribuite în Bistrița de...

Share Page

Close