Comorile Egiptului
Arhiepiscopia Romano-Catolica: Gabriela Firea se crede Pilat din Pont! Este obligata sa demoleze Cathedral Plaza! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Imobiliare

Arhiepiscopia Romano-Catolica: Gabriela Firea se crede Pilat din Pont! Este obligata sa demoleze Cathedral Plaza!

Arhiepiscopia Romano-Catolica din București o acuza pe Gabriela Firea ca încearcă ”să se spele pe mâini” în cazul Cathedral Plaza.

Reacția acestora vine după ce luni Primăria Capitalei a anunțat că nu are competențe în ceea ce privește demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza și că atribuțiile pentru avizarea desființării imobilului revin exclusiv Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și proprietarului clădirii.

„Primarul general al Capitalei se crede Pilat din Pont: încearcă să se spele pe mâini în cazul Cathedral Plaza. Prin noua sa tentativă de a scăpa de răspunderea aplicării legii în cazul Cathedral Plaza, primarul general Gabriela Firea oferă opiniei publice o confirmare a legăturilor sale de afinitate (și interese) cu dezvoltatorul proiectului. Ultimele sale demersuri produc îngrijorare Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB), întrucât acestea denotă implicarea dnei Gabriela Firea în salvarea colosului ilegal. (…) Ca primar al municipiului București (PMB) este obligată să emită dispoziția de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza, acțiune pentru care nu are nevoie de avize sau păreri de la alte instituții și apoi este obligată să ia toate măsurile administrative pentru a readuce terenul la starea de dinainte de construire”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Potrivit sursei citate, avizul de la Comisia Națională a Monumentelor nu trebuie să fie cerut nici de primarul Capitalei și nici de proprietarul clădirii, fiind vorba despre o hotărâre judecătorească ce trebuie pusă în executare.

„Constatând că sentința civilă nr. 2.520/2012 a Tribunalului Dâmbovița și decizia nr. 89/2016 a Curții de Apel Constanța nu sunt respectate, solicităm din nou public primarului Capitalei să-și facă datoria și să pună în executare hotărârea definitivă, mai ales că prin hotărârea judecătorească pronunțată de Tribunalul București la data de 10.07.2017 instanța a respins în mod definitiv și ultima contestație la executare formulată de către primarul municipiului București”, menționează sursa citată.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, nicio autoritate administrativă nu poate lipsi de efecte o hotărâre judecătorească.

„Dispozițiile legale la care se face referire în comunicatul primarului general nu sunt aplicabile în situația de față, întrucât acestea se referă la procedurile necontencioase de autorizare a desființării unei construcții ilegale. Grija pe care o manifestă primarul general în ultima perioadă pentru procesele aflate pe rol, introduse de către Millennium Building Development (MBD), demonstrează că mai presus de lege există alte legături despre care ARCB a făcut vorbire și pe care PMB nu le-a infirmat. De altfel, dezinformând prin omisiune, dna primar general nu aduce la cunoștința publicului faptul că în același dosar în care s-a solicitat de către MBD ca instanța să dispună intrarea în legalitate a acestei construcții, ARCB a cerut instanței judecătorești să oblige primarul general la emiterea actului administrativ de respingere a cererii de intrare în legalitate”, se mai arată în comunicat.

În opinia reprezentanților Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Gabriela Firea susține „un război propagandistic”, în care poartă „stindardul intereselor MBD”.

Luni, Primăria Capitalei a anunțat că nu are competențe în ceea ce privește demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza și că atribuțiile privind avizarea desființării imobilului revin exclusiv Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și proprietarului Cathedral Plaza.

Municipalitatea a precizat că a formulat și trimis către Ministerul Culturii o cerere privind eliberarea avizului de desființare a imobilului.

Primăria a menționat că pe rolul instanțelor mai există și alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...

„Majoritatea dosarelor privind această speță sunt suspendate până la soluționarea dosarului nr. 8.563/3/2013, aflat pe rolul Tribunalului București, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul construcției — SC Millenium Building Development SRL — prin care acesta a solicitat obligarea primarului Municipiului București să emită actul administrativ de intrare în legalitate”, preciza luni PMB.

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Politica6 ore inainte

Firea nu mai are pic de rusine! A facut plangere penala site-ului bucurestiul.ro si acum tipa in gura mare ca nu se face politica cu plangeri penale!

Gabriela Firea este de departe politicianul cu cele mai multe plangeri penale la activ. Atat la nivel declarativ cat si...

Actualitate12 ore inainte

VIDEO-Bucati de tencuiala prabusite pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Bucuresti!

Bucăţi de tencuială s-au desprins şi au căzut pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală. S-a întâmplat în...

Timp liber15 ore inainte

Snoop Dogg concerteaza la Bucuresti! Biletele incep de la 179 de lei

Rapperul Snoop Dogg va susţine, pe 29 august, un concert la Arenele Romane din Bucureşti, potrivit Phoenix Entertainment, scrie News.ro....

Politica15 ore inainte

Gabriela Firea: Votul romanilor este sfant!

Votul românilor este ”sfânt” și nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a susținut vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, referindu-se la avertismentul...

Actualitate15 ore inainte

Aude si Firea? Aproape 65% dintre bucuresteni sunt nemultumiti de curatenia de pe strazi!

Peste două treimi dintre bucureşteni sunt nemultumiţi de curăţenia oraşului în care locuiesc, arată datele publicate luni de Eurostat pe...

Actualitate18 ore inainte

Mesajul sefului ANPC pentru bucuresteni, dupa ce un copil a murit: Asigurati-va ca poarta manusi curate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, atrage atenţia asupra produselor fast-food şi îi sfătuieşte pe...

Share Page

Close