bilete Ed Sheeran
Bucurestiul citeste astazi presa doar online. Chioscarii fac greva dupa scandalul cu Baluta, primarul sectorului 4! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Actualitate

Bucurestiul citeste astazi presa doar online. Chioscarii fac greva dupa scandalul cu Baluta, primarul sectorului 4!

Reprezentanţii Asociaţiei Difuzorilor de Presă (ADPR) din Bucureşti au anunţat că vor face grevă generală, luni, urmând ca la chioşcurile de presă din Capitală să nu mai fie vândute ziare, aceştia acuzându-l pe primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, că a refuzat să le înnoiască avizele de funcţionare şi că doreşte ”să îi scoată în afara legii”. La rândul ei, Primăria Sectorului 4 acuză asociaţia că expune neadevăruri şi precizează că toate solicitările acesteia au fost onorate în conformitate cu hotărârile Consiliului Local al Sectorului 4 aplicabile în cazul de faţă.

”Luni nu vor mai fi ziare la chioşcurile de presă din Capitală! Închidem 300 de puncte de difuzare a presei din Bucureşti! Suntem singura capitală din Europa unde nu se mai face difuzare a presei. Primarul sectorului 4 Daniel Băluţă doreşte cu orice preţ înlăturarea chioşcurilor de ziare de pe domeniul public. A refuzat să ne înnoiască avizele de funcţionare. Face totul intenţionat ca să ne scoată în afara legii.  Desfiinţarea chioşcurilor de presă înseamnă 1.500 de oameni lăsaţi fără locuri de muncă şi bucureştenii privaţi de un drept prevăzut în Constituţiei: dreptul la informaţie”, a anunţat ADPR printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii ADPR au susţinut că au încercat în repetate rânduri să discute cu Daniel Băluţă, care a refuzat, însă, dialogul.

”Marţi, 19 septembrie, mai mulţi membri ai Asociaţiei am stat 4 ore pe holurile primăriei încercând să vorbim cu domnul primar (avem hârtii şi fotografii doveditoare în acest sens), ca să-l rugăm să respecte înţelegerea din iunie. Domnul primar nu ne-a primit, iar seara a trimis buldozerele peste noi. Marţi seară, 19 septembrie, când angajaţii ADP şi ai Poliţiei Locale a sectorului 4 au venit să ridice un chioşc de pe strada Turnu Măgurele ne-au lovit, ne-au ameninţat şi au dus la secţie 4 membri ai asociaţiei noastre. Deşi primarul susţine că ridică chioşcurile pentru lucrări de modernizare, în momentul de faţă toate chioşcurile de presă din sectorul 4 au primit somaţii de desfiinţare”, au adăugat reprezentanţii asociaţiei, conform News.ro.

Aceştia au prezentat ”un scurt istoric al evenimentelor”, precizând că totul a început în august 2016, când Primăria Sectorului 4 a demolat şase chioşcuri, deşi acestea aveau avize de funcţionare şi toate taxele plătite la zi.

”Înainte ca domnul Daniel Băluţă să ajungă primar, în sectorul 44, Asocieţia Difuzorilor de pPresă ADPR – Bucureşti avea 110 chioşcuri. În prezent mai avem doar 35 de chioşcuri”, au adăugat ei, menţionând că asociaţia a funcţionat întotdeauna legal.

”În urma scandalului provocat marţi noapte, preşedintele Asociaţiei Difuzorilor de Presă ADPR – Bucureşti Ionuţ Nejloveanu şi soţia sa au fost luaţi de lângă cei doi minori ai lor (care au rămas în stradă) şi ţinuţi 16 ore la secţia de poliţie şi Parchet”, mai arată comunicatul asociaţiei.

Reprezentanţii ADPR au menţionat că ”în urma violenţelor de marţi noapte” vor depune plângere penală împotriva directorului general al Poliţiei Locale, Marius Stancu, consilierilor primarului Cristian Zărescu şi Bogdan Răducan, şi a consilierului local Dan Marin Ştefănel.

La rândul ei, Primăria Sectorului 4 spune că asociaţia „a expus o serie de neadevăruri” menite să creeze o stare de nelinişte în rândul locuitorilor sectorului 4, precum şi în rândul editorilor şi patronilor instituţiilor de presă.

”Pentru o completă şi corectă informare a opiniei publice, dar mai ales pentru a evita manipularea locuitorilor sectorului 4,  Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări cu privire la comunicatul Asociaţiei Patronale a Difuzorilor de Presă din Bucureşti: dreptul la informaţie este un drept fundamental al populaţiei, iar Primăria Sectorului 4 îşi exprimă mâhnirea  legată de faptul că anumite persoane ale căror acţiuni au depăşit deja bariera agresivităţii, transformându-se rapid în violenţă,  îl folosesc  pentru a obţine foloase personale. În comunicatul mai sus menţionat  sunt expuse în spaţiul public o serie de neadevăruri menite să creeze o stare de nelinişte în rândul locuitorilor sectorului 4, precum şi în rândul editorilor şi patronilor instituţiilor de presă”, arată comunicatul primăriei.

Primăria a precizat că de la începutul anului şi până în prezent, au fost emise 73 de avize de amplasament privind punctele de difuzare a presei scrise, a cărţilor şi a produselor de papetărie, dintr-un număr total de 81 de solicitări. Restul de opt cereri existente se află încă în lucru.

”În acest condiţii, se impune precizat faptul că toate solicitările depuse de membrii  Asociaţiei Distribuitorilor de Presă au fost onorate în conformitate cu hotărârile Consiliului Local al Sectorului 4 aplicabile în cazul de faţă. Mai exact, de la începutul anului şi până în prezent, au fost emise 73 de avize de amplasament privind punctele de difuzare a presei scrise, a cărţilor şi a produselor de papetărie, dintr-un număr total de 81 de solicitări. Restul de 8 cereri se află încă în lucru”, arată comunicatul.

Primăria a negat şi acuzaţia de comunicare deficitară între reprezentanţii instituţiei şi cei ai Asociaţiei Distribuitorilor de Presă.

”Adevărul este însă acela că Primăria Sectorului 4 a arătat tot timpul deschidere către dialog, dovada acestei susţineri reprezentând-o comunicatul oferit public de însăşi Asociaţia Distribuitorilor de Presă în Iunie 2017. La acea vreme, chiar preşedintele asociaţiei, domnul Ionuţ Nejloveanu, declara că «azi am fost la negocieri chiar cu primarul Daniel Băluţă, vom semna un protocol cu primăria Sectorului 4, care ne dă la dispoziţie două luni pentru ca noi să ne îndeplinim obiectivele». Este aşadar evident faptul că nerespectarea termenelor protocolului semnat între autoritatea locală şi Asociaţia Distribuitorilor de Presă nu poate fi reţinută în sarcina Primăriei Sectorului 4 şi că acest conflict creat artificial nu are alt scop decât acela de a manipula opinia publică”, mai arată comunicatul Primăriei.

Reprezentanţii instituţiei au contrazis şi informaţia cu privire la numărul de persoane care vor rămâne fără loc de muncă din cauza chioşcurilor de presă ridicate.

”În plus, este important de precizat faptul că 90% dintre chioşcurile de presă ridicate din calea lucrărilor edilitare deosebit de importante aflate în derulare la nivelul sectorului 4, erau efectiv abandonate. Prin urmare, informaţia privind numărul de oameni care vor rămâne fără loc de muncă este evident eronată şi folosită în scop manipulativ.  Mai mult decât atât, este necesar să precizăm faptul că niciuna dintre dispoziţiile de relocare sau de desfiinţare a unor puncte de distribuţie de presă nu a fost contestată în faţa organelor judiciare”, a mai transmis Primăria.

Comunicatul instituţiei mai arată că demersurile Primăriei Sectorului 4 au doar scopul de ”revenire la normalitate a activităţii de distribuţie a presei”, transformată în timp într-o ”adevărată reţea de minimarket-uri aflate în afara legii”.

”Încheiem prin a spune că libertatea de exprimare este un principiu valabil pentru cetăţenii României şi pentru instituţiile statului. Primăria Sectorului 4 nu va comenta informaţii cuprinse în dosare penale şi nici nu va furniza publicului date cuprinse în actele de procedură penală. În modul acesta, nu vom face sub nicio formă publicitate violenţei”, mai arată comunicatul primăriei.

Patronatul Difuzorilor de Presă (PDP) a comunicat, de asemenea, că problemele comercializării presei scrise se pot rezolva prin promovarea unui proiect de lege privind licenţierea societăţilor comerciale care difuzează presa scrisă, proiect care va fi depus la Guvern în următoarele zile.

PDP a adăugat că militează pentru un dialog al părţilor implicate în acest conflict, la care să participe reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Guvernului.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Politica2 ore inainte

Romanii din strainatate vor si nu pot vota! PNL anunta plangere penala impotriva lui Melescanu

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că va formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu: „Este revoltător cum...

Monden2 ore inainte

Gabriela Firea anunta ca a votat ”la sacrificiu”

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat pe Facebook că s-a prezentat duminică la vot fără să fie împinsă de altcineva...

Actualitate2 ore inainte

Prezenta uriasa la vot, atat la europarlamentare cat si la referendum!

Duminică, la ora 14.00, prezența la vot la alegerile europarlamentare este de 24,04 %, iar la referendumul convocat de președintele...

Bucuresti7 ore inainte

O alta minciuna marca Firea: Procurorii au clasat dosarul atacului asupra sistemului de semaforizare din Bucuresti!

Scandalul accesării ilegale a semafoarelor din Capitală a ajuns la final.  Potrivit unei informații obținute în exclusivitate de Realitatea TV, procurorii...

Actualitate8 ore inainte

Laura Codruta Kovesi a votat la prima ora, intr-un liceu din Bucuresti

Laura Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA și candidat pentru funcția de procuror-șef european, a votat după ora 8:00, în...

Bani8 ore inainte

Gara de Nord ar putea fi modernizata prin Parteneriat Public Privat

Parteneriatul public – privat (PPP) reprezintă o soluţie pentru modernizarea Gării de Nord, în contextul în care statul nu are...

Bucuresti8 ore inainte

Performanta deosebita a elevilor din Bucuresti la Olimpiada Internationala de Informatica

Echipa Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi echipa Centrului Judeţean de Excelenţă Prahova, reprezentantele României la a...

Transport2 zile inainte

Inundatie la metrou. Bucurestiul sub cod portocaliu

Bucureștiul este sub cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină, iar traficul rutier este puternic afectat! Însă, nici în subteran...

Politica2 zile inainte

Noi nu avem nici o aspirina gratis, parlamentarii PSD de plimba cu elicopterul SMURD pentru o enterocolita!

Managerul Spitalului Județean din Suceava, Vasile Rîmbu, spune că decizia de a-l aduce cu elicopterul în Capitală pe senatorul PSD...

Bucuresti2 zile inainte

Clotilde Armand către Norica Nicolai: Cum să spui că sunt ”odrasla comunista”? Arată-mi o dovadă!

Clotilde Armand, candidata pe o pozitie fruntasa pe lista USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, ii cere Noricai Nicolai sa demonstreze...

Share Page

Close