Comorile Egiptului
Bucurestiul primeste o lovitura teribila! Gabriela Firea interzice Maratonul International Bucuresti! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Sport

Bucurestiul primeste o lovitura teribila! Gabriela Firea interzice Maratonul International Bucuresti!

Printre activităţile stradale de weekend pe care pesedista Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, noul primar al Capitalei, a anunţat luni că le va interzice se numără şi o competiţie sportivă cu o anvergură uriaşă pentru România: Maratonul Internaţional Bucureşti. Lovitura este cumplită pentru sportul de masă din ţara noastră şi pentru prestigiul oraşului, pentru că Maratonul Bucureşti, care în octombrie ar trebui să fie la a noua ediţie, a devenit o competiţie de tradiţie, e în dezvoltare explozivă, cu participare internaţională masivă şi înscris în circuitul mondial.

Deşi măsura nu s-a discutat încă în Consiliul General al Primăriei Bucureştiului, ea se aplică deja efectiv, reclamă Mihai Deneş, de la Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni România, organizator al unui eveniment ciclist căruia i s-a interzis să-l desfăşoare, deşi legea nu permite edililor acest lucru.

„Chiar in acest weekend, circulatia din Capitala a fost blocata si asta nu pentru ca erau foarte multe masini in trafic – lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat multi in concediu – ci pentru ca se aproba foarte multe evenimente stradale in centrul Capitalei, fie ca sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se intampla in nicio capitala europeana. Acolo este respect pentru cetateni, pentru turisti si in general respect pentru faptul ca nu trebuie sa ‘strangulezi’ circulatia cu evenimente – care este foarte bine ca se organizeaza – dar nu trebuie sa fie organizate in centru, in punctul zero al Capitalei”

Valeria Răcilă van Groningen, fosta campioană olimpică la canotaj care a avut ideea maratonului şi se ocupă de organizarea competiţiei, a mărturisit pentru ProSport că i s-a făcut rău când a aflat, luni, ce idee a avut Firea.

„Nici nu pot să spun cât de dezamăgiţi suntem. Sper să nu fie adevărat. Ieri nici n-am mâncat, m-a durut stomacul toată ziua. Sper că se mai gândeşte, că nu poate să facă aşa ceva. E un eveniment mare, cu renume în lume, nu putem să ne batem joc“, a povestit Valeria, care este măritată cu olandezul Steven van Groningen, fost campion olimpic de canotaj, acum directorul Raiffeisen Bank.

De menţionat că, pe parcursul întregii campanii electorale, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele s-a afişat cu fosta campioană olimpică la atletism Gabriela Szabo, înscrisă, de asemenea, în PSD. ProSport a încercat să ia legătura şi cu Szabo (fost ministru al tineretului şi sporturilor în guvernul Ponta), pentru a afla ce sfat i-a dat primarului, dar aceasta – aflată în Olanda – n-a răspuns la telefon.

Decizia luată de primăriţă, aleasă în iunie în această funcţie cu 246.553 de voturi, dinamitează o muncă sisifică desfăşurată de-a lungul unui deceniu şi care a ridicat o competiţie de importanţă majoră, cea mai mare din România în acest moment. Valeria Răcilă era pur şi simplu debusolată la 24 de ore după bomba detonată de Firea:

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...

„Se pare că a revenit asupra… Of, nici nu ştiu ce să zic! Eu mă duc mâine cu o scrisoare, cu o jalbă-n proţap, semnată… Noi facem şi Campionatul Naţional de maraton al României tot atunci, se ţine odată cu Maratonul Internaţional Bucureşti. A semnat şi de la MTS… Mă duc să stau de vorbă cu ea. Nu ştiu… Să vedem ce facem, pentru că eu am toate aprobările semnate, oamenii se înscriu, am comandat medalii, eu nu pot să mă joc cu astfel de lucruri. E un maraton internaţional, da? Cu mii de oameni! Eu fac asta… Din 2008, de când am început, s-a dezvoltat ceva sportul de masă în România!“.

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Actualitate11 ore inainte

Bucurestenii sunt printre cei mai nemultumiti europeni de spatiile pietonale. Ce face primaria?

Bucureştiul se află pe locul 4 în topul capitalelor cu cei mai nemulţumiţi cetăţeni în privinţa pieţelor, bulevardelor sau zonelor...

Opinii11 ore inainte

Mentalitate PSD: Codrin Stefanescu spune ca politistii bucuresteni nu trebuiau sa aplice legea in cazul Ilie Nastase!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cere un comportament diferit atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, care s-a ales...

Sport21 de ore inainte

Restrictii de trafic in aceasta seara in Bucuresti pentru finala Cupei Romaniei

Traficul rutier va fi restricţionat duminică, în Capitală, în zona Arenei Naţionale, unde se vor desfăşura finala Cupei României la...

Actualitate21 de ore inainte

Ambasada SUA la Bucuresti este inchisa luni

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti va fi închisă luni, pentru a marca Memorial Day, ziua dedicată militarilor americani...

Transport21 de ore inainte

Bucurestenii petrec mai mult timp in trafic decat cu familia

Bucureștiul este capitala europeană în care oamenii își pierd cel mai mult timp din viață în trafic. Mai mult chiar...

Sectorul 321 de ore inainte

Primaria Sectorului 3 a lansat o aplicatie prin care bucurestenii pot semnala problemele cu care se confrunta

Primarul Robert Negoiță a lansat astăzi, 25 mai, aplicația „Primăria Sectorului 3”, un serviciu electronic prin care cetățenii pot sesiza...

Share Page

Close