Comorile Egiptului
Bucurestiul s-a SATURAT! Primul protest IN STRADA impotriva primarului Gabriela Firea! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Politica

Bucurestiul s-a SATURAT! Primul protest IN STRADA impotriva primarului Gabriela Firea!

Bucurestenii revoltati de decizia primarului Gabriela Firea de a interzice evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff anunta ca se vor strange in fata primariei Capitalei pentru o actiune de protest. Potrivit mai multor surse, Firea a luat aceasta hotarare pentru ca liderii PSD nu mai putea ajunge cu masina la sediul central al partidului, aflat tot pe Kiseleff.

Protestul este organizat de ActiveWatch, sub titulatura „Bucurestiul nu sta pe tusa”, fiind anuntat pe Facebook.

„Joi, de la ora 11.00, in fata Primariei Generale, ne adunam la un flash mob sportiv ca raspuns la decizia doamnei primar Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor in favoarea fluidizarii traficului auto. Mai mult, avand in vedere Legea adunarilor publice, precum si ideea de oras ca bun comun al cetatenilor, optiunea de a desfasura un eveniment intr-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfasurare facandu-se strict in limitele legii si cu argumente ce tin de securitatea cetatenilor, nicidecum de fluidizarea traficului.

Jucam badminton, desenam cu creta, sarim coarda, facem baloane, jucam sotronul, orice am face daca masinile nu ar fi ocupat, trotuar cu trotuar, strada cu strada, tot orasul. Ne ingramadim zece minute pe trotuarul din fata primariei, printre masinile functionarilor parcate pe trotuar, dupa care plecam la treburile noastre.

In ciuda declaratiilor de presa, in acest weekend, Via Sport, eveniment ce aduna weekend de weekend oameni pe Soseaua Kiseleff pentru evenimente sportive, a fost inchis. Motivul – realizarea de marcaje rutiere (a fost instituit santier timp de patru luni in zona) si pentru ca traficul motorizat trebuie fluidizat. Consideram ca ideea de relocare a evenimentului in parc contravine chiar ideei evenimentului Via Sport, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!

Bucuresti este al cincilea cel mai congestionat oras din lume, cu o poluare fruntasa la nivel European, Comisia Europeana incepand proceduri de infringement din cauza poluarii aerului. De aceea, noi credem ca, similar altor capitale europene, e nevoie tocmai de astfel de evenimente care sa incurajeze redarea a cat mai multe strazi catre oameni, incurajandu-i sa faca miscare in defavoarea deplasarilor motorizate.

Nota: stim ca e in timpul saptamanii si ca mai toti suntem in timpul orelor de lucru. Cu toate astea, trebuie sa fim acolo cand si doamna primar este. Deci ne luam pauza de pranz impreuna”, se afirma pe pagina de Facebook a evenimentului.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sport6 ore inainte

Cristina Neagu, vedeta echipei CSM Bucuresti, si-a luat bolid de 100.000 de euro

Simona Halep a semnat un mega-contract cu Mercedes în 2017, iar de atunci aceasta este răsfățată cu anual cu câte...

Bani6 ore inainte

Gabriela Firea si-a marit salariul cu aproape 30%. Ce avere are primarul Bucurestiului!

Coaliția PSD – ALDE a decis că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele...

Sectorul 311 ore inainte

Care este calendarul inscrierilor la crese pentru locuitorii din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, anunță faptul că în perioada 2-13 iulie se fac înscrieri...

Timp liber11 ore inainte

Ai sunt pomenile dvs.: Ce fac bucurestenii cu voucherele primite de la Primaria Capitalei?

Recent, Primăria Capitalei, la inițiativa edilului Gabriela Firea, a decis să acorde noi vouchere bucureștenilor, pentru achiziționarea de biciclete electrice, trotinete...

Politica11 ore inainte

Gabriela Firea, dupa ce au huiduit-o 20.000 de oameni pe Arena Nationala: Am gresit! Stiți cum e… mintea românului cea de pe urmă!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că a greşit atunci când a mers alături de Simona Halep la Arena Naţională pentru...

Bani15 ore inainte

Daca nici asta nu e de DNA… ”Finuta” Firea i-a oferit ”nasului” Gigi Becali un contract direct de 30.000 de euro pe luna!

Din noiembrie anul trecut şi până la finalul acestei luni, între Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, şi clubul FCSB, patronat de fapt...

Share Page

Close