Awake
Cat castiga un politist local in Bucuresti? – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Awake

Bani

Cat castiga un politist local in Bucuresti?

Cel mai bine plătiţi poliţişti locali au studii superioare, grad superior şi peste 20 de ani vechime. Aceştia au salarii de bază nete de peste 4.300 de lei dacă lucrează în sectorul 1 al Capitalei, şi de peste 4.200 de lei la Cluj, arată datele comparate de Economica. Poliţiştii locali debutanţi, absolvenţi de facultate, care lucrează în sectorul 1 al Bucureştiului, au salarii de bază nete care pornesc de la peste 2.800 de lei, faţă de nici 1.300 de lei – cât încasează colegii lor din Moineşti, spre exemplu.

Economica a analizat salariile de bază nete încasate în această toamnă de poliţiştii locali din sectorul 1 al Capitalei, din Cluj, Braşov şi din Moineşti – un oraş mic din Moldova. Iată ce am găsit:

Salariile de bază pe care le iau „în mână” debutanţii licenţiaţi din Poliţia Locală pornesc de la peste 2.800 de lei în sectorul 1 al Capitalei, de la peste 2.400 de lei în Braşov, de la 1.700 de lei la Cluj şi de la 1.200 de lei în Moineşti (în Moldova).

Poliţiştii locali debutanţi, absolvenţi de studii superioare, au salarii de bază nete care pornesc de la peste 2800 de lei lunar (încasat de cei care au gradaţia 0) şi depăşesc 3500 de lei (în cazul celor care au gradaţia 5), potrivit informaţiilor din anexa numărul 1 la Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 208, comparate de Economica.
Salariile de bază nete încasate de poliţiştii locali din Braşov în septembrie au pornit de la peste 2400 de lei (pentru cei cu gradaţia 0) şi au depăşit 3000 de lei pentru cei cu vechime maximă, arată datele Consiliului Local al Municipiului Braşov, analizate de Economica.
Poliţiştii locali debutanţi, care au studii superioare şi performează la Cluj, au avut salarii de bază care au pornit în septembrie de la 1700 de lei şi au ajuns la circa 2100 de lei, arată datele trimise pentru Economica de către Primăria Cluj-Napoca.
Spre comparaţie, poliţiştii locali debutanţi din Moineşti au avut în luna septembrie 2017 salarii de bază nete cuprinse între 1200 de lei şi 1400 de lei, arată datele dintr-un document oficial al Primăriei Moineşti, studiat de Economica.

Debutanţii cu studii medii din Poliţia Locală câştigă salarii de bază nete care încep de la peste 2.000 de lei în sectorul 1 al Bucureştiului, peste 1400 de lei la Braşov şi peste 1300 de lei în Cluj, arată datele oficiale ale poliţiilor locale din aceste oraşe, prelucrate şi comparate de Economica.

De exemplu, un poliţist local debutant, care are studii medii şi gradaţia 5, adică peste 20 de ani de vechime în muncă, şi care lucrează în sectorul 1 al Capitalei a avut în luna septembrie 2017 un salariu de bază net de peste 2.500 de lei. Spre comparaţie, un angajat din Cluj, cu aceeaşi funcţie, grad profesional şi vechime ca cel din Bucureşti, a câştigat un salariu de bază de nici 1.700 de lei net în septembrie, arată datele comparate de Economica. Profesionistul cu aceeaşi funcţie, grad şi vechime care lucrează însă la Braşov a avut în septembrie un salariu de bază net mai mare decât colegul său din Cluj: aproape 1.800 de lei.

Cel mai bine plătiţi poliţişti locali sunt profesioniştii cu grad superior, absolvenţi de studii superioare şi peste 20 de ani vechime (adică cei care au gradaţia 5, conform noii legi a salarizării). Aceştia au salarii de bază nete de peste 2.800 de lei la Moineşti, 3.800 de lei la Braşov, peste 4.200 de lei la Cluj şi 4.300 de lei dacă lucrează în sectorul 1 al Capitalei, arată datele prelucrate de Economica, pe care le puteţi consulta pe larg în tabelul de mai jos.

Pe lângă salariu de bază, poliţiştii locali primesc normă de hrană în valoare de 25 de lei sau 32 de lei pe zi, şi în valoare de 5 lei pe schimb/tură, arată datele oficiale ale primăriile şi consiliilor locale.

Awake
Awake
Loading...
 Sursa: economica.net
Awake

Ultimele stiri

Bani10 ore inainte

Orban o distruge pe Dancila dupa anularea Comarnic-Braşov: Nu ati fost in stare sa construiti o autostrada si acum vreti sa dati un tun!

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă, după anunţul premierului Viorica Dăncilă privind construirea autostrăzii Comarnic-Braşov din fonduri guvernamentale, că dacă se...

Politica10 ore inainte

Baronii PSD pun tunurile pe Firea: A iritat pe toata lumea!

Au loc negocieri doi câte doi pentru prezidențiale. Victor Ponta, inclus în joc de Viorica Dăncilă pentru un eventual sprijin...

Opinii17 ore inainte

Basescu o pune la punct pe Firea: Se agita degeaba!

Fostul președinte Traian Băsescu a apreciat duminică seară, la Romania TV, că Viorica Dăncilă nu are cum să evite o...

Actualitate17 ore inainte

”Noi facem figuratie!”. Gabriela Firea duce scandalul cu Dancila la un alt nivel

Gabriela Firea a reacționat la criticile premierului Viorica Dăncilă a acuzat-o că își prezintă opiniile în spațiul public, și nu în Comitetul Executiv...

Monden17 ore inainte

Dan Alexa despre pumnul incasat de la Ana Maria Prodan: Am oferit o lecție de viață și de educație!

Dan Alexa a vorbit pentru prima oară, în detaliu, despre momentul în care a fost lovit cu pumnul în față...

Sectorul 217 ore inainte

Partidul lui Neculai Ontanu si-a lansat candidatul la presedintie: Nu mă duc la Cotroceni să mă uit la Matrix şi să iau pastile albastre!

Partidul Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) şi-a lansat, duminică, la Teatrul Naţional, candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Preşedintele formaţiunii,...

Politica17 ore inainte

Florin Calinescu s-a apucat de politica si a fost ales presedinte de partid!

Florin Călinescu a intrat în politică. Actorul a fost ales, sâmbătă, în funcția de președinte al Partidului Verde, formațiune ecologistă...

Bani17 ore inainte

STENOGRAME Mita de jumatate de milion de euro discutata in biroul Ministrului Transporturilor

Un fost director CFR Călători i-a spus ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în biroul demnitarului, în aprilie 2017, că i s-a...

Monden2 zile inainte

Noul iubit al Simonei Halep a fost insurat de doua ori

Toni Iuruc este afaceristul de 40 de ani care i-a furat inima Simonei Halep! Bărbatul are, însă, un trecut amoros...

Bucuresti2 zile inainte

Bucurestean lovit mortal de tren

Un bărbat care traversa neregulamentar, sâmbătă, linia de cale ferată a murit pe loc după ce a fost lovit de...

Share Page

Close