bilete Ed Sheeran
Cazul bebelusului mort de septicemie la Spitalul Sf. Pantelimon: Ministerul Sanatatii da vina pe parinti! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Sanatate

Cazul bebelusului mort de septicemie la Spitalul Sf. Pantelimon: Ministerul Sanatatii da vina pe parinti!

Ministerul Sanatatii sustine, intr-un comunicat, ca mama bebelusului infectat cu candida, care a murit de septicemie pe 7 octombrie anul trecut la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti, „a fost depistata cu infectie vaginala si cu germene multirezistent la internare”. Tolo.ro a scris, miercuri, ca Ministerul Sanatatii a ordonat un control in acest caz abia la aproape 3 luni de la decesul bebelusului. 

Nascut in 1 septembrie 2017, Tudor Radu a decedat pe 7 octombrie 2017, iar ministrul Florian Bodog a cerut un control abia pe 28 decembrie, a scris Tolo.ro.

Fiind inainte de Revelion, „nu s-a putut lua legatura cu departamentul de prevenire a infectiilor intraspitalicesti” de la „Sf. Pantelimon”, au scris in raport inspectorii Directiei de Sanatate Publica, potrivit sursei citate.

Spitalul a primit ragaz sa-si pregateasca raspunsurile pana dupa Anul Nou, cand s-au facut deja trei luni de la moartea baietelului, a mai scris Tolo.ro, adaugand ca „raportul curge catre ideea ca mama a adus infectiile fatului, copilul s-a nascut cu pneumonie si, in concluzie, spitalul Sf. Pantelimon nu are nicio responsabilitate.”

Comunicatul Ministerului Sanatatii: 

Urmare a informatiilor aparute in mass-media cu privire la decesul unui nou-nascut in Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon in luna octombrie 2017, Ministerul Sanatatii precizeaza urmatoarele:

Familia nou-nascutului a depus o sesizare la Ministerul Sanatatii in data de 13 noiembrie 2017, in care solicita investigarea cauzelor care au dus la decesul nou-nascutului. La depunerea sesizarii, familia a solicitat verbal si o audienta la Cabinetul ministrului Sanatatii, in care sa discute despre cazul fiului lor. Conform calendarului de audiente (afisat pe pagina de web a MS, www.ms.ro, Date de Contact), urmatoarea data la care Cabinetul ministrului acorda audienta a fost 4 decembrie 2017.

In data de 4 decembrie 2017, familia s-a intalnit  cu consilierul pe probleme de asistenta medicala al ministrului Sanatatii, In cadrul discutiilor, reprezentantul MS a explicat familiei ca, potrivit legislatiei in vigoare,  in situatia in care un pacient considera ca a fost victima unui act de malpraxis, acesta trebuie sa adreseze personal o sesizare la Comisia de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis care functioneaza la nivelul Directiei de Sanatate Publica teritoriala. Aceasta procedura legala este reglementata  prin  art. 679 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare. Comisiile de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis constituite la nivelul directiilor de sanatate publica functioneaza independent, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1343/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a comisiei de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis. De asemenea, pacientul trebuie sa sesizeze, personal,  Colegiul Medicilor, care are atributiile si competentele necesare de investigare a cazurilor semnalate.

De comun acord, reprezentantul MS si familia, au decis ca sesizarea sa fie preluata si de catre Ministerul Sanatatii pentru a fi directionata catre Colegiul Medicilor, solicitandu-se investigarea acestui caz. Astfel, Ministerul Sanatatii a transmis sesizarea familiei catre Colegiul Medicilor  in data de 6 decembrie 2017. De asemenea, sesizarea a fost transmisa in atentia Directiei de Asistenta Medicala si  Inspectiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sanatatii.

In urma acestor demersuri, Directia de Asistenta Medicala a solicitat Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa preia analiza cazului semnalat si sa faca verificarile necesare, in limita competentelor.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a initiat o actiune de verificare in data de 28 decembrie 2017 la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon. Primele rezultate ale controlului au fost transmise in data de 9 ianuarie 2018 catre Ministerul Sanatatii si nu evidentiaza incalcari ale procedurilor de acordare a asistentei medicale.

Conform raportului de control, gravida a fost depistata cu infectie vaginala si cu germene multirezistent la internarea in unitatea sanitara.

Acelasi raport de control  arata ca, in luna septembrie 2017, in Sectia de Obstetrica Ginecologie a fost inregistrat un singur caz  de infectie asociata asistentei medicale care nu a fost confirmata in investigatiile medicale ale  gravidei. De asemenea, in rapot se precizeaza ca, in sectia de Neonatologie nu au fost inregistrate infectii asociate asistentei medicale in luna septembrie 2017. In cazul nou-nascutului a fost depistata aceeasi infectie ca in cazul mamei.

Ministerul Sanatatii trateaza cu seriozitate cazurile semnalate si efectueaza investigatiile necesare, in limita competentelor.

O analiza profesionala a actului medical, care sa constate daca este vorba despre o greseala medicala sau o corelatie directa  intre actul medical si decesul nou-nascutului, poate fi realizata de catre Colegiul Medicilor sau Comisia de monitorizare si competenta profesionala pentru cazurile de malpraxis, organisme abilitate sa pronunte un verdict in acest caz.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...

Facem precizarea ca, in cursul zilei de ieri (marti – n.red.), imediat dupa ce a fost informat despre acest caz, ministrul Sanatatii, Florian Bodog a cerut demararea unei anchete interne pentru a se verifica daca procedurile interne au fost respectate.

Sursa: Tolo.ro 
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Bani5 ore inainte

Aici era marea problema a Bucurestiului! Compania infiintata de Firea din bani publici isi deschide punct de lucru in Giurgiu

Acţionarii Companiei Municipale Energetica, una dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti, au decis divizarea parţială...

Opinii5 ore inainte

”Este o bătaie de joc la adresa bucureștenilor!”. Nicusor Dan da in judecata RADET

Deputatul Nicușor Dan anunță că va da RADET în judecată pentru că refuză să comunice informații referitoare la avariile la...

Bani5 ore inainte

Mii de familii din Voluntari s-a trezit peste noapte cu facturile la gaz umflate cu peste 60%!

Mii de oameni din Ilfov reclamă că au primit facturi la gaze cu tarife mai mari cu 60 la sută...

Sectorul 25 ore inainte

Descinderi masive in Bucuresti la o grupare de hoti

Poliţia Capitalei efectuează mierucuri dimineaţa mai multe percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la membrii unei grupări care a dat o...

Bucuresti5 ore inainte

Bucurestiul devine tot mai periculos: Batrana batuta si talharita in scara blocului!

Trei tineri care au tâlhărit o femeie de 80 de ani în scara unui bloc din Bucureşti au fost reţinuţi....

Actualitate9 ore inainte

Otokarele Gabrielei Firea cad pe capete! Calatori blocati aproape de Academia Militara

Mai mulți călători de pe linia 137 au rămas marți, la orele prânzului, în vecinătatea Academiei Militare, blocați într-unul dintre...

Transport9 ore inainte

FOTO-Accident cu doi morti in Bucuresti! O masina de Teleorman a lovit in plin un autobuz!

Teribil accident de circulație, soldat cu doi morți, în București. Un autobuz RATB a intrat în coliziune cu un autoturism,...

Bani1 zi inainte

Tribunalul Bucuresti il obliga pe Ludovic Orban sa plateasca 20.000 de lei unui cunoscut PSD-ist

Tribunalul București a decis că liderul PNL Ludovic Orban trebuie să plătească daune morale în valoare de 20.000 de lei...

Bucuresti1 zi inainte

Dupa ce si-a pus tot Bucurestiul in cap, RADET a inchis marti cinci scoli si licee din cauza avariilor

Elevii din cinci instituţii de învăţământ din Capitală au fost trimişi acasă, marţi, din cauza unei avarii la RADET, au...

Bucuresti1 zi inainte

Politia a deschis dosar penal dupa protestul neautorizat al taximetristilor de aseara

Protestul taximetriştilor la adresa atitudinii tolerante a autorităţilor faţă de aplicaţiile precum UBER, se lasă cu urmări nefaste. Taximetriştii nu...

Share Page

Close