bilete Ed Sheeran
Cel mai mare proiect de reconversie urbană din Bucureşti – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Imobiliare

Cel mai mare proiect de reconversie urbană din Bucureşti

Zona de centru-vest a Bucureştiului este într-o continuă schimbare imobiliară, iar peste 10-15 ani, va fi destinaţia celui mai amplu demers de reconversie urbană pe care l-a văzut Capitala: Sema Parc, un proiect imobiliar mixt care va acoperi întreaga gamă de funcţiuni şi facilităţi specifice vieţii profesionale şi personale moderne. De la clădiri de birouri, la hotel, un ansamblu rezidenţial extins sau zone comerciale şi de entertainment, toate vor face din Sema Parc un hub european efervescent.

Birouri clasa A la cheie, în noul pol de birouri al Bucureştiului

Dezvoltat de compania River Development, Sema Parc este în plină transformare, creând la momentul actual noi spaţii de birouri la cele mai înalte standarde.

Construcţiile şi amenajările recent finalizate din cadrul Sema Parc includ aproximativ 23.000 mp închiriabili de birouri clasa A în cladirile Bruxelles şi Paris. Întreg spaţiul aferent celor două clădiri a fost complet reamenajat şi livrat în ultimii 2 ani. Spaţiile cu destinaţia office recent renovate din cadrul Sema Parc sunt clădiri de joasă înălţime, birouri de clasa A prin care companiile de pe piaţă au la dispoziţie un concept variat şi accesibil. În plus, in linie cu conceptul iniţial care îşi propune integrarea tuturor aspectelor vieţii urbane moderne în cadrul Sema Parc, în prezent sunt în curs de amenajare şi reamenajare şi o serie de spaţii comune, precum spaţii verzi sau zone tip piaţetă pentru relaxare sau promenadă, dar şi a unor zone destinate pentru noi locuri de parcare.

Mai mult, procesul de reconversie şi reamenajare continuă cu o altă clădire existentă pe platformă şi transformarea ei într-o clădire de birouri clasa A care va fi denumită Berlin. Noua construcţie cuprinde o suprafaţă totală închiriabilă de 15.800 mp şi termenul estimat de livrare este Q3 2019.

Parcul de birouri este completat şi de două clădiri ridicate de la zero. În prezent, sunt în dezvoltare peste 31.000 mp închiriabili prin clădirile Oslo şi Londra, preconizaţi spre livrare în trimestrul al doilea din 2021, două clădiri cu un regim de înălţime de 6, respectiv 15 etaje.

De la birou, imediat acasă

Cu un stil de viaţă în care secundele devin tot mai preţioase, oportunitatea de a avea biroul cât mai aproape de casă devine un câştig tot mai mare. În această idee, Sema Parc este un spaţiu gândit ca un mix de funcţiuni, care reuneşte segmentul office cu cel rezidenţial, adăugând funcţiuni destinate petrecerii timpului liber sau activităţilor culturale. Sema Parc îşi doreşte să aducă şi un element de strălucire datorită amplasării de-a lungul râului Dâmboviţa.

Ansamblul rezidenţial va fi o dezvoltare de tip hexagonal care permite o densitate optimă a clădirii, în timp ce furnizează şi spaţii generoase de verdeaţă amenajate de un arhitect peisagist. În total, segmentul rezidenţial va include 41 de blocuri, cu înălţimi între 5 şi 9 etaje. În zona sudică, accentul pe înălţime va fi asigurat de trei turnuri de tip rezidenţial.

Localizarea centrală şi interconectată la infrastructura oraşului, precum şi calitatea execuţiei sunt principalele elemente distinctive ale viitorului ansamblu rezidenţial, iar el se va adresa segmentului cu venituri medii şi peste medii. Chiar dacă momentan focusul în Sema Parc este segmentul office, segmentul rezidenţial va face parte din următoarea etapă de dezvoltare.

1 milion de metri pătraţi construiţi la finalul proiectului

Master Planul din Sema Parc presupune o dezvoltare imobiliară întinsă pe aproximativ 41 de hectare şi o suprafaţă totală construită care, la finalul proiectului, va atinge aproximativ 1 milion mp construiţi.

Concret, dacă vorbim despre un total al suprafeţelor construite şi împărţirea lor pe funcţionalităţi, Sema Parc se ridică la un total de aproximativ 964.800 mp construiţi. Cea mai mare pondere o reprezintă segmentul de birouri cu 54% din totalul construit (526.800 mp), fiind urmat de segmentul rezidenţial cu 32% (305.200 mp). Spaţiile comerciale şi destinate recreeri vor ocupa un procent de 10% din totalul construit (93.500 mp), iar segmentul hotelier este estimat la 2% (21.300 mp).

Prin întreg conceptul, Sema Parc poate deveni “the place to be”, un proiect care să revitalizeze viaţa urbană din zona central-vestică a Capitalei. Proiectul prevede o serie de elemente de unicitate pentru piaţa locală. De exemplu, zona de retail nu se va concentra într-un singur centru comercial de sine-stătător, aşa cum există deja în piaţă, ci va lua forma unor galerii comerciale, cum sunt cele faimoase pe care le regăsim în oraşe eurpene, precum Milano, Londra sau Berlin. De asemenea, zona de high-street care va fi integrată în acest ansamblu va fi unică în Bucureşti – o zonă comercială alcătuită din 7 mari galerii care se vor întinde pe o suprafaţă de 3 km şi care vor include la parter magazine, restaurante sau cafenele.

Un element distinctiv faţă de proiectele cu funcţii multiple dezvoltate în prezent este că suprafaţa construită va ocupa doar 30% din întreaga platformă, ceea ce arată atenţia sporită a proiectului pentru spaţiile aerisite, geometria armonioasă a clădirilor, precum şi multe spaţii verzi care să asigure un echilibru între elementele construite şi cele naturale. În această linie, proiectul prevede şi piaţete mici care se vor regăsi de-a lungul întregii suprafeţe cuprinse în master plan, împărţind spaţiul într-un mod armonios, iar parcul central va avea aproximativ 1,65 ha.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Politica11 ore inainte

Lider PNL despre neintelegerile dintre Ludovic Orban si Rares Bogdan: Minicuni! Nu exista tensiuni!

Cristi Barbu, secretarul general adjunct al PNL a desființat pentru PSnews.ro, zvonurile potrivit cărora ar exista tensiuni între conducerea partidului...

Imobiliare18 ore inainte

Oamenii Gabrielei Firea au pus ochii pe unul dintre cele mai scumpe terenuri din Bucuresti

Primăria Capitalei va decide în şedinţa de miercuri 26 iunie dacă va vinde sau nu un teren de 35.000 mp...

Bani18 ore inainte

Politia Capitalei cheltuie peste 6 mil. de euro pe reparatia masinilor

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) a lansat o licitaţie de 28,8 milioane lei (6,07 milioane euro), fără...

Bucuresti18 ore inainte

Incepand de astazi serviciile de eliberare a pasapoartelor au program prelungit

Serviciile de eliberare a paşapoartelor vor avea program prelungit, începând de luni, pe toată durata verii, pentru a face faţă numărului mare...

Politica18 ore inainte

Negoita da cartile pe fata: NU am votat PSD la europarlamentare

Primar PSD al Sectorului 3 și vicepreședinte al partidului, Robert Negoiță, a spus că el nu a votat PSD la...

Actualitate18 ore inainte

Fire a rezolvat problemele Bucurestiului, acum se implica in scandalul adoptiei din Baia de Arama: ”S-a dat ordin!”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că observă în spațiul public că ”s-a dat ordinul pe unitate”, iar anumiți...

Imobiliare1 zi inainte

Unele dintre cele mai frumoase imobile ale Bucurestiului, scoase la vanzare

Băcănia şi Casele Nae Petrescu, situate în strada Plantelor 56-58 din Bucureşti, au fost scoase la vânzare cu un preţ...

Transport1 zi inainte

In loc sa mearga inainte Bucurestiul da inapoi! CNAIR a mai reziliat un contract pentru Centura Capitalei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al...

Transport1 zi inainte

Un nor de praf a acoperit una dintre cele mai aglomerate statii de metrou. Explicatia Metrorex

O cantitate mare de praf a fost degajată duminică, în jurul orei 11:00, în staţia Eroilor, din cauza lucrărilor desfăşurate...

Opinii1 zi inainte

Nicusor Dan ii explica Gabrielei Firea: ”Problema Bucureștiului o reprezintă veniturile proprii pe care nu le-a realizat!”

Deputatul de București, Nicușor Dan a declarat, astăzi, că Bucureștiul se află în pericol de a intra în incapacitate de...

Share Page

Close