Comorile Egiptului
Cum circula plicurile cu bani in spitalele Bucurestiului! Tolontan continua dezvaluirile la adresa lui Secureanu! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Cum circula plicurile cu bani in spitalele Bucurestiului! Tolontan continua dezvaluirile la adresa lui Secureanu!

Cătălin Tolontan a continuat, pe blog-ul său, seria dezvăluirilor în privința fostului manager de la spitalul Malaxa din Capitală. Potrivit jurnalistului, un angajat al spitalului a povestit la DNA cum i-a dus un plic cu 1.000 de lei profesorului și generalului Onișor de la Academia SRI din partea lui Secureanu. ”Fost șef al școlii doctorale a SRI, apoi doar coordonator de doctorate și, de la finalul lui 2016, ”pensionar și consultant”, profesorul Onișor îl descrie pe Florin Secureanu drept harnic, disciplinat și ”plin de idei”.

-Domnule Onișor, există e-mailuri în contul lui Florin Secureanu în care dumneavoastră îi trimiteați referate pentru doctorat. Cum le explicați?

-Stați un pic! Vă spun. Eu le-am zis de la început celor trei doctoranzi pe care i-am avut, printre care și Secureanu, că sînt o echipă. Și îmi aduceau unul prin celălalt lucrările sau referatele.

-Cum vi le aduceau?

-Pe stick. Apoi eu le returnam pe e-mail după ce le citeam.

-Am înțeles. E procedura normală. Ca un profesor să citească referatele și să facă observații. Numai că un angajat de la ”Malaxa” spune că nu le făcea Secureanu, ci le scriați dumneavoastră.

-Ce înseamnă că le scriam?

-Că erau ideile dumneavoastră. Că le concepeați. Că le făceați în locul lui.

-Le mai modificam.’

-Și le modificați mult?

-Le mai prelucram. Asta e modalitatea lucrativă a unui doctorat: tu, ca profesor, vii cu idei, cu indexări.

-Insistăm, dar se poate interpreta că le-ați scris dumneavoastră pentru el?

-Sigur că eu le-am adus într-o formă care să permită punerea în valoare a părții științifice. Dar erau ale lui.

-După toate lucrurile pe care oamenii le-au aflat despre cum și-a construit Secureanu cariera medicală și științifică, nu vi se pare că un doctorat e puțin credibil?

-El a propus tema legată de securitatea sanitară a României ca parte a securității țării. Două lucruri sînt clare: Secureanu era în breasla lui cu această temă. Și avea calități speculative interesante pentru că intra în contact cu

-Ați luat vreodată bani de la Secureanu?

-În ce sens?

-În orice sens. Împrumut, cadou, plată pentru servicii.

-Nu.

-Unul dintre angajații ”Malaxa” a declarat la DNA că Secureanu l-a pus să vă dea bani. Și vi i-a adus. Există această mărturie la DNA.

-E o prostie, nu am luat niciodată bani de la Secureanu!

-Sînteți sigur?

-Păi, nu-mi știu finanțele? Sînt sigur! Și, în general, eu sînt foarte prudent cu genul ăsta de situații. Cum să mă întîlnesc cu cineva și să-mi dea bani?!

-Spuneți că nu v-ați întîlnit niciodată cu nimeni din partea lui Secureanu? Poate că v-a adus ceva pe stick.

-Exclus!

-Secureanu a dispărut din lista doctoranzilor la Academia Națională de Informații.

-Da? Eu nu știam. Știam că merge la alt profesor. E treaba lor!

Există, la DNA, mărturia unui angajat al spitalului care povestește cum, acum doi ani, ”Secureanu mi-a dat un plic cu 1.000 de lei ca să i-i duc lui Constantin Onișor, profesorul de la Academia SRI”.

”Am numărat banii, erau 1.000 de lei, și am dus plicul lui Onișor”Angajat de la ”Malaxa” în fața procurorilor

Omul a spus procurorilor că el a dus bani o singură dată pentru profesor, dar că era o obișnuință în relația dintre Secureanu și coordonatorul său de doctorat.

De mai multe ori a văzut cum Secureanu a primit pe e-mail de la Onișor referatele pentru doctorat.

”Mai apoi, Secureanu și-a trecut referatele pe numele său și există probe pentru acest lucru”, a adăugat angajatul spitalului.

Omul suspectează, fără a avea probe, că generalul Onișor avea și alt rol în relația cu Secureanu, ”pentru că managerul pregătea un fel de rapoarte ale convorbirilor înregistrate cu diverși terți cînd se întîlnea cu generalul de la Academia SRI”.

Întrebat încă o dată dacă omul minte, generalul Onișor a replicat: ”Nu am luat niciodată bani de la Secureanu!”, s-a arătat în editorialul publicat pe site-ul tolo.ro.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Actualitate6 ore inainte

VIDEO-Bucati de tencuiala prabusite pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Bucuresti!

Bucăţi de tencuială s-au desprins şi au căzut pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală. S-a întâmplat în...

Timp liber9 ore inainte

Snoop Dogg concerteaza la Bucuresti! Biletele incep de la 179 de lei

Rapperul Snoop Dogg va susţine, pe 29 august, un concert la Arenele Romane din Bucureşti, potrivit Phoenix Entertainment, scrie News.ro....

Politica10 ore inainte

Gabriela Firea: Votul romanilor este sfant!

Votul românilor este ”sfânt” și nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a susținut vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, referindu-se la avertismentul...

Actualitate10 ore inainte

Aude si Firea? Aproape 65% dintre bucuresteni sunt nemultumiti de curatenia de pe strazi!

Peste două treimi dintre bucureşteni sunt nemultumiţi de curăţenia oraşului în care locuiesc, arată datele publicate luni de Eurostat pe...

Actualitate13 ore inainte

Mesajul sefului ANPC pentru bucuresteni, dupa ce un copil a murit: Asigurati-va ca poarta manusi curate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, atrage atenţia asupra produselor fast-food şi îi sfătuieşte pe...

Sanatate1 zi inainte

Rasturnare de situatie in cazul copilului decedat dupa ce a mancat saorma! Ce au gasit autoritatile

Primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative, în cazul copilului care a decedat după ce ar fi mâncat...

Share Page

Close