Comorile Egiptului
Extremele Bucurestiului: Unde se gasesc cele mai scumpe apartamente si unde cele mai ieftine locuinte! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Imobiliare

Extremele Bucurestiului: Unde se gasesc cele mai scumpe apartamente si unde cele mai ieftine locuinte!

Preţul mediu pentru o locuinţă din Capitală se situează în jurul valorii de 1.000 euro/mp, având posibilitatea să ajungă chiar şi la 2.500 euro /mp, potrivit unui studiu efectuat de compania imobiliară RE/MAX Properties.

Astfel, în zona Aviatorilor, cea mai scumpă din Bucureşti, preţurile medii pe metru pătrat ajung chiar şi la 2.500 euro, aceasta fiind urmată de zona de Nord unde costurile se situează la 2.200 euro/mp. În Floreasca însă, în funcţie de vechimea imobilului, preţurile pot varia între 900 şi 1.700 euro/mp, în timp ce pentru o locuinţă în cartiere precum Titan sau Berceni, se achită între 700 şi 850 euro/mp.

„Bineînţeles, preţurile variază dramatic de la o zonă la alta în funcţie de facilităţi precum accesul la mijloacele de transport, apropierea faţă de parcuri sau alte centre de interes. De asemenea, anul construcţiei imobilului, dar şi finisajele apartamentului aduc un impact în valoarea finală a locuinţei”, a afirmat Mădălina Vasile, Broker/Owner RE/MAX Properties.

Tranzacţiile prin credit bancar reprezintă 90% din totalul proiectelor noi

Referitor la modalitatea de achiziţie a acestora, reprezentata companiei afirmă faptul că modul accelerat în care se construiesc complexe imobiliare în zonele periferice ale Capitalei a modificat în mare măsură ponderea tipurilor de achiziţii.

Astfel, în cazul noilor proiecte, tranzacţiile prin credit bancar reprezintă 90% din total. Luând în considerare şi piaţa centrală, ultracentrală şi zona de Nord a Bucureştiului, creşte numărul tranzacţiilor în numerar, dar media întregii pieţe înclină tot în favoarea creditelor bancare, acestea reprezentând 75% din totalul tranzacţiilor.

În ceea ce priveşte cele mai bine vândute tipuri de apartamente, reprezentanta RE/MAX menţionează că locuinţele cu două şi trei camere se menţin în topul solicitărilor bucureştenilor. Potrivit acesteia, motivul este de ordin financiar, întrucât pe segmentul apartamentelor de două camere, preţurile sunt mai accesibile, iar costurile ulterioare pentru întreţinere sunt la fel de uşor de suportat.

„În plus, o astfel de locuinţă reprezintă un start bun atât pentru o familie aflată la început de drum, cât şi pentru un tânăr care îşi doreşte prima sa casă, ori pentru un cuplu la vârsta a treia care se află într-un proces de tranziţie şi de reducere a spaţiului locuibil. Pe de altă parte, la categoria apartamentelor de trei camere se înscriu, de regulă, familile care au deja cel puţin un copil”, a completat Mădălina Vasile.

Pe segmentul rezidenţial cu preţuri accesibile, clienţii sunt reprezentanţi, de cele mai multe ori, de tineri cu media de vârstă între 25 – 30 ani, aflaţi la prima lor locuinţă. Din considerente financiare, aceştia optează, de regulă, pentru zonele periferice din Bucureşti. Pe de altă parte, însă, clienţii cu media de  vârstă de aproximativ 40 ani se află în căutarea unui „upgrade imobiliar”, sau sunt interesaţi de investiţii pe termen lung.

Vânzarea terenurilor, resuscitată datorită necesarului de locuinţe

În ultimul an şi jumătate, vânzarea terenurilor a cunoscut un trend ascendent, majoritatea solicitărilor fiind pentru terenuri potrivite pentru ridicarea proiectelor imobiliare, de la mici dimensiuni până la complexe ample, de sute de apartamente.

„Din punct de vedere al volumului, cele mai multe tranzacţii sunt, desigur, pe segmentul rezidenţial. Valoric, însă, investitorii au cel mai important cuvânt de spus, iar aceştia caută oportunităţi de extindere atât în Bucureşti, cât şi în zone adiacente acestuia”, a completat reprezentanta RE/MAX Properties.

În ceea ce priveşte segmentul comercial, cele mai multe tranzacţii sunt reprezentate de spaţiile comerciale ale căror preţuri variază între 300.000 – 500.000 euro, preţurile acestora fiind motivate de localizarea spaţiului şi oferirea unui vad comercial.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sport6 ore inainte

Cristina Neagu, vedeta echipei CSM Bucuresti, si-a luat bolid de 100.000 de euro

Simona Halep a semnat un mega-contract cu Mercedes în 2017, iar de atunci aceasta este răsfățată cu anual cu câte...

Bani6 ore inainte

Gabriela Firea si-a marit salariul cu aproape 30%. Ce avere are primarul Bucurestiului!

Coaliția PSD – ALDE a decis că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele...

Sectorul 311 ore inainte

Care este calendarul inscrierilor la crese pentru locuitorii din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, anunță faptul că în perioada 2-13 iulie se fac înscrieri...

Timp liber11 ore inainte

Ai sunt pomenile dvs.: Ce fac bucurestenii cu voucherele primite de la Primaria Capitalei?

Recent, Primăria Capitalei, la inițiativa edilului Gabriela Firea, a decis să acorde noi vouchere bucureștenilor, pentru achiziționarea de biciclete electrice, trotinete...

Politica11 ore inainte

Gabriela Firea, dupa ce au huiduit-o 20.000 de oameni pe Arena Nationala: Am gresit! Stiți cum e… mintea românului cea de pe urmă!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că a greşit atunci când a mers alături de Simona Halep la Arena Naţională pentru...

Bani15 ore inainte

Daca nici asta nu e de DNA… ”Finuta” Firea i-a oferit ”nasului” Gigi Becali un contract direct de 30.000 de euro pe luna!

Din noiembrie anul trecut şi până la finalul acestei luni, între Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, şi clubul FCSB, patronat de fapt...

Share Page

Close