bilete Ed Sheeran
Firea anunta apocalipsa in Bucuresti si baga RADET-ul in FALIMENT! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Actualitate

Firea anunta apocalipsa in Bucuresti si baga RADET-ul in FALIMENT!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că oameni din Ministerul Energiei i-au explicat că ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, va proroga din nou Planul de reorganizare al RADET, asta în condițiile în care judecătorul sindic a cerut aprobarea de urgență a Planului, în caz contrar acesta urmând a declara falimentul ELCEN, în plin anotimp rece.

”Am aflat de la reprezentanți ai Ministerului Energiei ca ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, principalul creditor al ELCEN, va solicita din nou, pe data de 22 februarie, prorogarea votului pe Planul de reorganizare a RADET. La ultima ședință, judecătorul sindic a respins cu fermitate prorogarea cerută de ELCEN și a dat si o amendă drastică, solicitând imperativ votul pe Plan, în caz contrar urmând să declanșeze falimentul. Aceste aspecte sunt cunoscute atât de către reprezentanții Ministerului Energiei, cât și de cei ai ELCEN și ANAF.

Mai clar, mandatul primit de la Ministerul Energiei și validat de ANAF va duce direct RADET-ul în faliment, și, pe cale de consecință, ELCEN-ul.

Primarul general, Gabriela Firea: „În primul rând, îi asigur pe bucureșteni ca furnizarea agentului termic nu este în pericol! Vom lua toate măsurile legale pentru continuitate, așa cum prevede legea, fiind infrastructură critică. Am făcut tot ceea ce este profesional și omenește posibil atât pentru salvarea RADET– instituție a Municipiului București, cât și a ELCEN, companie aflată în subordinea Guvernului României. Am acceptat inclusiv sa plătim o suma imensă, 230 milioane de euro, creanța ANAF asupra ELCEN, tocmai pentru a unifica cele două sisteme, cel de producție al energiei termice, gestionat de ELCEN, cu cel de transport și distribuție, gestionat de RADET, în interesul cetățenilor. În toată țara, CET-urile au fost transferate gratuit către primării. În București, nu se poate realiza acest transfer nici cu bani mulți! Iată ce înseamnă răzbunarea politică la un alt nivel. Săptămâna trecută, Dl. Dragnea – cel care conduce de facto Guvernul și țara -, a impus Ministerului de Finanțe să ne taie bugetul cu un sfert, față de anul trecut. Săptămâna aceasta, același Dl. Dragnea, prin reprezentanți guvernamentali, duce în faliment RADET și ELCEN, prin faptul că ELCEN și ANAF – cu o proaspătă conducere -, refuză aprobarea Planului de reorganizare”.

Primăria Capitalei a inițiat o amplă dezbatere cu toate grupurile politice din Consiliul General pe tema actualei situații a sistemului de termoficare din București. Prima întâlnire a avut deja loc, la ședință au participat reprezentanții RADET și ai ELCEN, administratorii speciali și judiciari ai celor două organizații, reprezentanți ai sindicatelor RADET și ELCEN, consilieri generali – lideri de grup sau membri ai Comisiei pentru Utilități Publice a CGMB.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am avut o primă discuție, dar vom mai avea și altele în perioada următoare, până ajungem la un consens în ceea ce privește modul de rezolvare a situației sistemului de termoficare din București. Este imperios să avem o Strategie sustenabilă și pe termen lung care să ne permită să investim în termoficare, pentru a nu mai avea în București situații în care, în fiecare iarnă, discutăm despre avarii, despre țevi vechi de 50 de ani, deși aveau durata normată de viață 25 de ani! Ne trebuie un plan agreat de întregul Consiliu General, la nivel politic, cu soluții venite de la toate grupurile politice, de la experți, de la toți cei care sunt interesați de binele sistemului. Nu vrem sa impunem nicio decizie, eu și colegii mei suntem deschiși oricăror idei și soluții.”

In cadrul ședinței Comisiei de Utilități Publice a Consiliului General al Municipiului București s-a subliniat că fără delegarea serviciului de termoficare către Compania Municipală Energetica, singura entitate care deține expertiza și licențele necesare și obligatorii prestării serviciului public, se pierd fonduri europene în valoare de 176 milioane euro, pentru modernizarea sistemului de termoficare.

În prezent, PMB este pregătită să depună cererea de finanțare, fiind finalizate, transmise și aprobate de JASPERS studiul de fezabilitate, analiza cost-beneficiu și analiza instituțională, toate aceste documente făcând referire la delegarea serviciului către Compania Municipală Energetica București.

În acest sens, unica soluție este delegarea gestiunii serviciului public de producere, transport și distribuție al energiei termice către Compania Energetica București. Această delegare era obligatorie încă din anul 2007, ca urmare a intrării în vigoare a Legii 51/2006 a serviciilor publice și a Legii speciale nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

Primarul General a anunțat că va iniția un proiect de Hotărâre privind confirmarea înființării și delegarea serviciului public de termoficare către Compania Municipală Energetica.

Reprezentanții Companiei Municipale Energetica au arătat că în prezent societatea derulează deja contracte de reabilitare a 63 de km de rețea primară. Alte proiecte vizează realizarea studii de fezabilitate privind rețeaua de termoficare, studiul de soluție in vederea dezvoltării unei noi unități de producere a energiei termice in cogenerare, de înaltă eficienta (CET) – studiu realizat cu finanțare de la Guvernul Japoniei in baza Memorandumului încheiat între PMB, Ministerul Energiei si Compania Japoneza ITOCHU, studiul realizat anul trecut pentru modernizarea CET Piața Presei etc.

In cadrul ședinței, reprezentanții RADET au subliniat că pe parcursul anului trecut au fost realizate, pentru prima dată în ultimii 7 ani, investiții în sistemul de termoficare atât în ceea ce privește întreținerea rețelei de distribuție, cât și în ceea ce privește achiziția de echipamente.

Următoarea întâlnire pe această temă va avea loc în cel mai scurt timp.”, arată un comunicat al Primăriei Capitalei.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Bani1 oră inainte

Barbatul surdomut amendat de jandarmi pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD a câștigat definitiv procesul

Ioan Duia, un bucureștean surdomut amendat în 10 martie 2018 de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pentru că ar...

Actualitate1 oră inainte

Consilierul premierului Dancila si mana dreapta a liderului PSD Liviu Dragnea este urmarit penal de DIICOT

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal în ancheta DIICOT pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret din...

Opinii4 ore inainte

Multipla campioana Andreea Raducan: Votati ‘DA’ la referendum, ni se ofera sansa de a nu mai tolera hotia, furtul, minciuna”

Andreeea Raducan, fosta mare campioana la gimnastica, a dat publicitatii un mesaj in care ii indeamna pe romani sa participe...

Politica4 ore inainte

Baron PSD de Suceava, adus cu elicopterul SMURD la Bucuresti pentru ca era deranjat la stomac!

Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat, saptamana trecuta, cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucuresti pentru ca nu...

Politica18 ore inainte

Nu incompetenta, CONSPIRATIE! Ministrul Cuc spune ca la metrou ar fi o mana criminala!

Ministrul Transporturilor nu exclude varianta unei mâini criminale în cazul defecţiuniilor repetate de pe magistrala 2 de metrou, Berceni –...

Opinii22 de ore inainte

Revolta anti-PSD la Antena 3! Mircea Badea despre Dancila: Imbecila planetei!

Realizatorul Antena3 Mircea Badea a „explodat” după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va participa la referendumul din 26...

Bucuresti22 de ore inainte

Hotii care au aruncat in aer bancomatul din Bucuresti au fost filmati

Avem primele filmări de pe camerele de supraveghere care au surprins jaful de la un bancomat din Bucureşti, de acum...

Transport1 zi inainte

Haos in aceasta dimineata la metrou din cauza problemelor tehnice

Miercuri, în intervalul orar 7:50 – 8:50, pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) trenurile de metrou au circulat cu întârzire de aproximativ...

Bani1 zi inainte

Trei femei prinse in flagrant in Bucuresti, in timp ce incercau sa insele un barbat prin metoda ”Accidentul”

Trei femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost prinse în flagrant de poliţiştii din Capitală...

Actualitate1 zi inainte

Accident straniu: Politist baut rasturnat cu masina de serviciu dupa ce a fost lovit in intersectie!

Un poliţist din Ploiești care s-a răsturnat cu maşina după ce a fost lovit de un alt autoturism, miercuri dimineață,...

Share Page

Close