bilete Ed Sheeran
Firea anunta apocalipsa in Bucuresti si baga RADET-ul in FALIMENT! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Actualitate

Firea anunta apocalipsa in Bucuresti si baga RADET-ul in FALIMENT!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că oameni din Ministerul Energiei i-au explicat că ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, va proroga din nou Planul de reorganizare al RADET, asta în condițiile în care judecătorul sindic a cerut aprobarea de urgență a Planului, în caz contrar acesta urmând a declara falimentul ELCEN, în plin anotimp rece.

”Am aflat de la reprezentanți ai Ministerului Energiei ca ELCEN, pe baza unui mandat validat de ANAF, principalul creditor al ELCEN, va solicita din nou, pe data de 22 februarie, prorogarea votului pe Planul de reorganizare a RADET. La ultima ședință, judecătorul sindic a respins cu fermitate prorogarea cerută de ELCEN și a dat si o amendă drastică, solicitând imperativ votul pe Plan, în caz contrar urmând să declanșeze falimentul. Aceste aspecte sunt cunoscute atât de către reprezentanții Ministerului Energiei, cât și de cei ai ELCEN și ANAF.

Mai clar, mandatul primit de la Ministerul Energiei și validat de ANAF va duce direct RADET-ul în faliment, și, pe cale de consecință, ELCEN-ul.

Primarul general, Gabriela Firea: „În primul rând, îi asigur pe bucureșteni ca furnizarea agentului termic nu este în pericol! Vom lua toate măsurile legale pentru continuitate, așa cum prevede legea, fiind infrastructură critică. Am făcut tot ceea ce este profesional și omenește posibil atât pentru salvarea RADET– instituție a Municipiului București, cât și a ELCEN, companie aflată în subordinea Guvernului României. Am acceptat inclusiv sa plătim o suma imensă, 230 milioane de euro, creanța ANAF asupra ELCEN, tocmai pentru a unifica cele două sisteme, cel de producție al energiei termice, gestionat de ELCEN, cu cel de transport și distribuție, gestionat de RADET, în interesul cetățenilor. În toată țara, CET-urile au fost transferate gratuit către primării. În București, nu se poate realiza acest transfer nici cu bani mulți! Iată ce înseamnă răzbunarea politică la un alt nivel. Săptămâna trecută, Dl. Dragnea – cel care conduce de facto Guvernul și țara -, a impus Ministerului de Finanțe să ne taie bugetul cu un sfert, față de anul trecut. Săptămâna aceasta, același Dl. Dragnea, prin reprezentanți guvernamentali, duce în faliment RADET și ELCEN, prin faptul că ELCEN și ANAF – cu o proaspătă conducere -, refuză aprobarea Planului de reorganizare”.

Primăria Capitalei a inițiat o amplă dezbatere cu toate grupurile politice din Consiliul General pe tema actualei situații a sistemului de termoficare din București. Prima întâlnire a avut deja loc, la ședință au participat reprezentanții RADET și ai ELCEN, administratorii speciali și judiciari ai celor două organizații, reprezentanți ai sindicatelor RADET și ELCEN, consilieri generali – lideri de grup sau membri ai Comisiei pentru Utilități Publice a CGMB.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am avut o primă discuție, dar vom mai avea și altele în perioada următoare, până ajungem la un consens în ceea ce privește modul de rezolvare a situației sistemului de termoficare din București. Este imperios să avem o Strategie sustenabilă și pe termen lung care să ne permită să investim în termoficare, pentru a nu mai avea în București situații în care, în fiecare iarnă, discutăm despre avarii, despre țevi vechi de 50 de ani, deși aveau durata normată de viață 25 de ani! Ne trebuie un plan agreat de întregul Consiliu General, la nivel politic, cu soluții venite de la toate grupurile politice, de la experți, de la toți cei care sunt interesați de binele sistemului. Nu vrem sa impunem nicio decizie, eu și colegii mei suntem deschiși oricăror idei și soluții.”

In cadrul ședinței Comisiei de Utilități Publice a Consiliului General al Municipiului București s-a subliniat că fără delegarea serviciului de termoficare către Compania Municipală Energetica, singura entitate care deține expertiza și licențele necesare și obligatorii prestării serviciului public, se pierd fonduri europene în valoare de 176 milioane euro, pentru modernizarea sistemului de termoficare.

În prezent, PMB este pregătită să depună cererea de finanțare, fiind finalizate, transmise și aprobate de JASPERS studiul de fezabilitate, analiza cost-beneficiu și analiza instituțională, toate aceste documente făcând referire la delegarea serviciului către Compania Municipală Energetica București.

În acest sens, unica soluție este delegarea gestiunii serviciului public de producere, transport și distribuție al energiei termice către Compania Energetica București. Această delegare era obligatorie încă din anul 2007, ca urmare a intrării în vigoare a Legii 51/2006 a serviciilor publice și a Legii speciale nr. 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

Primarul General a anunțat că va iniția un proiect de Hotărâre privind confirmarea înființării și delegarea serviciului public de termoficare către Compania Municipală Energetica.

Reprezentanții Companiei Municipale Energetica au arătat că în prezent societatea derulează deja contracte de reabilitare a 63 de km de rețea primară. Alte proiecte vizează realizarea studii de fezabilitate privind rețeaua de termoficare, studiul de soluție in vederea dezvoltării unei noi unități de producere a energiei termice in cogenerare, de înaltă eficienta (CET) – studiu realizat cu finanțare de la Guvernul Japoniei in baza Memorandumului încheiat între PMB, Ministerul Energiei si Compania Japoneza ITOCHU, studiul realizat anul trecut pentru modernizarea CET Piața Presei etc.

In cadrul ședinței, reprezentanții RADET au subliniat că pe parcursul anului trecut au fost realizate, pentru prima dată în ultimii 7 ani, investiții în sistemul de termoficare atât în ceea ce privește întreținerea rețelei de distribuție, cât și în ceea ce privește achiziția de echipamente.

Următoarea întâlnire pe această temă va avea loc în cel mai scurt timp.”, arată un comunicat al Primăriei Capitalei.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Transport6 ore inainte

Lider sindical Metrorex: 2000 de oameni care circula cu metroul pot fi oricand in pericol

De la una din noile garnituri de metrou CAF a sărit recent bieleta când trenul se afla în staţie, însă...

Actualitate6 ore inainte

Primaria Capitalei: A inceput marea asfaltare in Bucuresti

Primăria Municipiului București (PMB) anunță începerea lucrărilor de reparații ale principalelor artere din Capitală, printre care și cele din zona...

Sanatate6 ore inainte

Olivia Steer, sotia lui Andi Moisescu, umilita punct cu punct, cu argumente, de medicul Mihai Craiu

Invitați în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV, Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu și-au prezentat argumentele...

Transport7 ore inainte

Ministrul Transporturilor trimite corpul de control la Metrorex, dupa ce sindicalistii au semnalat mai multe probleme

Corpul de control al ministrului Transporturilor va efectua o verificare la compania Metrorex, pentru a analiza sesizările venite din partea...

Actualitate7 ore inainte

”Padurea de maine” – amplu proiect de impadurire in sase judete

Vor fi împădurite 13 terenuri forestiere din șase județe, cu o suprafață totală de aproape 50 de hectare. Peste 160.000 de...

Bucuresti20 de ore inainte

Descinderi masive la evazionistii din Bucuresti, joi dimineata!

Aproape 200 de percheziţii au loc joi dimineaţă în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi...

Bani20 de ore inainte

Sistemul parcarilor din Bucuresti se schimba din temelii. Doar noaptea mai e gratis!

Primăria București a pus în dezbatere publică un proiect privind utilizarea parcărilor publice din Capitală. Autoritățile propun ca locurile de...

Actualitate1 zi inainte

Primaria Bucurestiului, dupa o iarna plina de avarii: Distribuţia apei calde, de la RADET către populaţie, nu este afectată…

Primăria Capitalei susţine că procesul de furnizare a apei calde se desfăşoară normal, fără a fi pus în pericol de...

Bucuresti1 zi inainte

Atentie la portofele: Bancnote false circula prin Bucuresti

Mai multe persoane din Bucuresti care au conexiuni in lumea interlopa a Capitalei si care au detinut o cantitate insemnata...

Bani1 zi inainte

Romania este aproape de cateva investitii uriase din zona Golfului

România este din ce în ce mai des ținta investitorilor din Emiratele Arabe Unite. Un exemplu în acest sens este recenta...

Share Page

Close