Comorile Egiptului
Gabriela Firea a CONVOCAT DE URGENTA Consiliul General! Probleme foarte importante ale Bucurestiului pe ordinea de zi! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Gabriela Firea a CONVOCAT DE URGENTA Consiliul General! Probleme foarte importante ale Bucurestiului pe ordinea de zi!

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, luni, 1 aug 2016, incepand cu ora 12.00.

Pe ordinea de zi a sedintei CGMB de luni se afla o serie de proiecte care vizeaza atat aspecte administrative cat si proiecte culturale prin care se doreste imbunatatirea vietii culturale a orasului.

Astfel, primul punct pe ordinea zi este cel prin care se va numi Consiliul de Administratie provizoriu, la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET). Propunerea de proiect survine dupa ce conducerea RADET a demisionat in data de 28 iulie.

Un alt proiect de hotarare de pe ordinea de zi este cel care solicita CGMB aprobarea Strategiei Culturale a Municipiului Bucuresti in vederea depunerii candidaturii la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.

Strategia Culturala a Municipiului Bucuresti 2016-2026 este un document esential in procesul de accedere la titlul de Capitala Culturala Europeana si reprezinta, in primul rand, un proces de schimbare pentru oras, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul sau cultural si pentru cetateni, mai ales ca aceste schimbari au efecte pe termen lung.

Astfel, prin aceasta Strategie se doreste „activarea cartierelor/cultura in proximitate”, asigurarea accesului si incurajarea unei participari generalizate si echilibrate a tuturor cetatenilor orasului la sistemul cultural, pozitionarea Bucurestiului ca o capitala culturala atractiva a spatiului european, prin incurajarea parteneriatelor, a schimburilor culturale si prin promovarea ofertei creative a Bucurestiului in oferta turistica a orasului sau cresterea capacitatii si sustenabilitatii sectorului cultural prin propuneri de modificari legislative.

Alte trei proiecte de hotarare propun denumirea unor spatii publice din Bucuresti cu numele unor personalitati marcante ale Romaniei sau cu alte semnificatii istorice si aici amintim „Piata Radu Beligan” propusa in spatiul public situat la intersectia Bulevardului Carol I cu Bulevardul Ion C. Bratianu; „Piata Elie Wiesel” – denumire propusa pentru spatiul public situat la intersectia strazii Sofia cu strada Emile Zola, sector 1 si „Piata Alger” pentru spatiul public situat la intersectia dintre Str. Rabat cu Str. Ermil Pangrati si Aleea Alexandru, sector 1, in virtutea bunelor relatii intre Romania si Algeria.

Un alt proiect de hotatare vizeaza, printre altele, si infiintarea, in cadrul Teatrului Evreiesc de Stat, a Centrului de Cercetare si Conservare a Culturii Idis, a carui inaugurare se va face cu ocazia Festivalului International de Teatru Idis – 140 de ani de teatru idis in Romania.

Totodata, se propune spre aprobarea Consiliului General organizarea evenimentului „Gala Premiantilor care au obtinut media 10 (zece) la examenul de bacalaureat si la evaluarea nationala” prin care se doreste evidentierea elevilor care au obtinut rezultate exceptionale la cele doua examene nationale.

In ceea ce priveste aspectele administrative, pe ordinea de zi se mai afla si doua proiecte de hotarare care vizeaza efectuarea tratamentelor de dezinsectie – combatere tantari de catre Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti in parcurile si pe spatiile verzi administrate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, precum si imputernicirea Consiliilor Locale ale Sectoarelor 1 – 6 Bucuresti sa efectueze serviciul de salubrizare – activitatea deratizare – combatere sobolani in parcurile, spatiile verzi, locurile de joaca pentru copii, locuri de agrement, precum si in alte locuri publice pe care le detin.

In ceea ce priveste spatiile verzi din Bucuresti, pe ordinea de zi se mai afla un alt proiect de hotarare, care vizeaza aprobarea unui protocol de colaborare dintre Municipiul Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Asociatia Peisagistilor din Romania – filiala Bucuresti, privind protejarea spatiilor verzi din Municipiul Bucuresti. Prin acest proiect se doreste identificarea unor instrumente prin care sa implice specialisti in cercetare, alaturi de specialistii din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, in activitatea de imbunatatire a calitatii spatiilor verzi si de extindere a acestora, cu respectarea conceptului de dezvoltare durabila.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sectorul 41 oră inainte

Consiliul Local din Sectorul 4 a blocat la initiativa USR constructia unui bloc peste un loc de joaca

Consiliul Local Sectorul 4 a decis ieri, în unanimitate, demararea procedurilor legale în urma cărora locul de joacă din șoseaua...

Actualitate2 ore inainte

Primisiune in premiera de la Gabriela Firea: Bucurestiul VA FI modernizat dupa modelul Madridului!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire  cu ambasadorul Spaniei, E.S. Ramiro Fernández-Bachiller. Conform unui anunţ făcut de primar...

Bucuresti15 ore inainte

Sa mai stea putin ca face Firea revolutia! O companie gigant pleaca din Bucuresti din cauza aglomeratiei!

Producătorul suedez de echipamente de comunicații Ericsson și-ar putea muta sediul din București. Conducerea companiei ia în calcul mutarea sediului...

Actualitate15 ore inainte

Protest extrem in centrul Bucurestiului: Pompierii l-au dat jos cu scara!

Un bărbat s-a urcat, marţi, pe un panou publicitar în Piaţa Unirii şi protestează cu ajutorul unei portavoci. La faţa...

Actualitate18 ore inainte

Un avion Tarom s-a intors de urgenta pe Aeroportul Otopeni la cateva minute de la decolare

Aeronava TAROM ROT 275 – YLATF cu destinaţia Salonic s-a întors, marţi, pe Aeroportul Otopeni, la 10 minute de la...

Monden22 de ore inainte

Fostul Principe al Romaniei, Nicolae, implicat intr-un accident de circulatie in nordul Bucurestiului

Fostul principe Nicolae a fost implicat, marți, într-un accident rutier în nordul Capitalei, au precizat, pentru MEDAFAX, surse din cadrul...

Share Page

Close