Comorile Egiptului
Gabriela Firea: „Bucurestiul poate deveni portalul prin care noul drum al matasii sa intre in UE!” Si cu noi restul cum ramane? – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Actualitate

Gabriela Firea: „Bucurestiul poate deveni portalul prin care noul drum al matasii sa intre in UE!” Si cu noi restul cum ramane?

Dupa mega-proiectul ”Bucuresti – port la Dunare”, primarul Capitalei vine acum cu o noua initiativa care l-ar face madru pe Ceausescu: Bucurestiul punct esential pe Drumul Matasii si reper pentru unele dintre cele mai puternice tari din lume. Ceea ce n-ar fi rau deloc daca ar avea macar o minima sustinere in spate, insa realitatea ne arata ca Bucurestiul se sufoca intrafic, se inunda dupa fiecare ploaie mai puternica sau are probleme majore cu incalzirea iarna. Deci care sunt prioritatile noastre?

Primarul general Gabriela Firea a declarat vineri că Bucureştiul trebuie să joace un rol important – acela de hub comercial pe noul drum al mătăsii, iniţiat în cadrul formatului 16+1, China şi ţările din Europa Centrală şi de Est.

„Ca primar general al municipiului Bucureşti privesc cu foarte mare interes iniţiativa ‘Belt and road’, lansată în 2013. Şi, de asemenea, privesc cu mare interes ceea ce susţine această iniţiativă şi anume investiţiile majore de infrastructură pe legendarul drum al mătăsii, un adevărat simbol al cooperării economice dintre China şi Europa. Dacă ne uităm pe o hartă, putem constata că Bucureştiul este prima capitală situată pe traseul platformei de conectivitate dintre China şi UE, care constituie răspunsul european la iniţiativa ‘Belt and road’. Aşadar, Bucureştiul poate şi trebuie să joace un rol important în dezvoltarea în România a unui adevărat hub comercial şi de transport pe acest nou drum al mătăsii”, a declarat Gabriela Firea, la un panel din cadrul forumului ”Dialogul partidelor politice China – Ţările Europei Centrale şi de Est 2017”.

Primarul general al Capitalei a amintit şi avantajul pe care îl are România, prin portul Constanţa de la Marea Neagră, dar şi prin căile de transport fluvial şi feroviar către Europa centrală şi de vest şi celelalte state din cadrul UE.

„Bucureştiul are căi de interconectare cu toate aceste căi de transport de pe teritoriul României, care vor creşte atractivitatea comercială pentru capitala României”, a subliniat Firea.

Ea a menţionat ca un proiect important de infrastructură, în care Primăria Capitalei şi-a propus să se implice, finalizarea lucrărilor la Canalul Dunăre – Bucureşti, proiect, după cum a spus Firea, plănuit pentru a face posibil transportul naval între capitala României, Marea Neagră şi Europa Centrală prin intermediul Dunării.

Canalul Dunăre – Bucureşti ar putea deveni şi producător de energie prin patru micro-hidrocentrale, cu o producţie totală de circa 40 MW, dar şi o sursă de irigaţii pentru circa 150 de mii de hectare de teren arabil, a precizat edilul şef al Capitalei.

Loading...

„Portul, dar şi Canalul Dunăre – Bucureşti ar putea costa 1,5 miliarde euro. În acelaşi timp, privind dinspre Orient, Bucureştiul este prima capitală situată pe coridorul IV paneuropean care reprezintă, totodată, principala cale de transport către statele din Europa centrală şi de est. Aşadar, eu cred că Bucureşti poate şi trebuie să devină o poartă mereu deschisă pentru cooperarea dintre China şi Europa. (…) Am convingerea că municipiul Bucureşti poate deveni, într-adevăr, portalul prin care noul drum al mătăsii poate intra în spaţiul Uniunii Europene”, a subliniat Gabriela Firea.

În calitate de primar general al Capitalei, ea şi-a oferit întregul sprijin pentru realizarea platformei de conectivitate între China şi UE, dar şi pe aspectele ce ţin de colaborarea dintre China şi România.

Gabriela Firea a punctat că are cunoştinţă despre experienţa marilor companii chineze specializate în dezvoltarea proiectelor de infrastructură, „domeniu foarte important pentru Primăria Municipiului Bucureşti”, dar şi interesul unor companii chineze de a dezvolta „uriaşe proiecte imobiliare în parteneriat cu reprezentanţii administraţiei locale”. „Vă informez şi pe această cale că municipiul Bucureşti are proiecte de construcţii de locuinţe accesibile şi de calitate pentru tinerii bucureşteni şi pentru cazurile sociale”, a spus ea.

Primarul general a menţionat şi implicarea sa în continuarea proiectului legat de realizarea centurii Capitalei, arătând că, în paralel, PMB doreşte să dezvolte şi alte proiecte importante de infrastructură.

„Iată, deci, câteva domenii în care îi invit pe partenerii chinezi să vină alături de Primăria capitalei României, urmând, desigur, cu rigoare, procedurile naţionale şi europene în domeniul atribuirii lucrărilor publice. Avem, deci, posibilităţi multiple de a lucra împreună şi de a da astfel consistenţă cooperării 16+1”, a precizat primarul general.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Share Page

Close