Awake
Gabriela Firea lanseaza un nou concurs pentru bucuresteni: Haideti cu cel mai frumos… – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Awake

Bani

Gabriela Firea lanseaza un nou concurs pentru bucuresteni: Haideti cu cel mai frumos…

După deja celebrele concursuri „Cel mai frumos balcon”, „Cea mai frumoasă grădină” sau „Cea mai frumoasă faţadă”, Gabriela Firea vine cu o nouă iniţiativă de mobilizare civică: un concurs de idei. Se pare că Primarul General a rezolvat toate promisiunile din campania electorală şi acum are nevoie de proiecte noi pe care ar urma să le implementeze începând din 2018, scrie Realitatea.net.

Începând cu 18 septembrie, bucureştenii se pot înscrie în concursul de proiecte „Propune pentru Bucureşti!”. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, cele mai bune 20 de idei vor fi finanţate, în limita a 4 milioane euro.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta din data de 30 august proiectul de hotarare privind demararea Campaniei pentru identificarea de proiecte de interes local initiate de cetateni sub titulatura „Propune pentru Bucureşti!”, campanie ce se va desfasura in perioada 18 septembrie – 24 noiembrie.

Concret, prin acest program, Municipalitatea urmareste identificarea unui număr de 20 de proiecte prioritare, de interes local, iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de Municipiul Bucureşti începând cu anul 2018.

Pentru a putea participa la aceasta campanie, toti cei interesati trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: persoane fizice cu varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti, sa-si creeze un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicata campaniei.

Astfel, fiecare cetatean poate formula o singura propunere de proiect care va fi afişată pe site-ul Municipalitatii într-un interval de cel mult trei zile de la transmitere. Proiectul trebuie sa fie sau sa poata fi asimilat unei investitii aflate in competenta Municipiului Bucuresti şi sa vizeze urmatoarele domenii:

– infrastructura (zone pietonale, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); amenajare/ reabilitare spatii publice (ex. mobilier urban, etc); spatii verzi, locuri de joaca pentru copii; mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei; infrastructura culturala; infrastructura sociala; smart city-Oras digital; sănătate.

Bugetul propus pentru cele 20 de proiecte selectionate, pentru anul 2018 este de 4.000.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei), valoarea totala estimata pentru un proiect propus nu trebuie sa depaseasca suma de
200.000 euro, inclusiv TVA (echivalentul in lei).

Comisia de evaluare constituita din reprezentanti/specialisti ai Municipalitatii, va analiza in perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, toate proiectele depuse, urmand ca pe site –ul Primariei Capitalei, sa se afiseze lista proiectelor declarate eligibile ce vor fi supuse votului cetăţenilor.

În perioada 6 -17 noiembrie 2017 va avea loc etapa de vot, la care poate participa orice persoană fizica, care are varsta de minim 18 ani, domiciliul sau resedinţa în Municipiul Bucureşti şi care şi-a creat un cont de utilizator pe site-ul PMB, la sectiunea dedicată campaniei.

 Sursa: Realitatea.net

Awake
Awake
Loading...
Awake

Ultimele stiri

Politica6 ore inainte

Ludovic Orban a dat afara 4 lideri PNL pe care ii acuza ca au colaborat cu PSD

Trei primari PNL din județul Caraș-Severin au fost excluși din partid pe motiv că ar fi colaborat cu PSD și...

Monden6 ore inainte

Vedeta implicata intr-un accident in Bucuresti

Traficul din București i-a dat bătăi de cap Alexandrei Stan, care a provocat un accident rutier în această după-amiază, în apropiere...

Timp liber6 ore inainte

Spectacol pe cerul Bucurestiului de Ziua Aviatiei

În aceeași zi cu sărbătoarea Sf. Ilie, pe 20 iulie, Forțele Aeriene celebrează Ziua Aviaţiei Române. De Ziua Aviaţiei Române...

Transport6 ore inainte

Razie a Politiei azi-noapte in Bucuresti. Taximetristii prinsi cu cele mai mari nereguli

In cursul noptii de 20 iulie 2019 au avut loc actiuni de control la consumul de alcool precum si la...

Sport6 ore inainte

O televiziune tocmai si-a anuntat vedetele ca sunt concediate

În această dimineață, mai mulți angajați ai postului TV TelekomSport au primit mail-uri din partea sindicatului Telekom Sport în care...

Politica6 ore inainte

Nicușor Dan lăsat mut în fața unei dezvăluiri-bombă. Mai candidează la Primărie?

Din registrul “lupul paznic la oi” sună dezvăluirea făcută de jurnalistul de investigații Dan Bucura în cadrul emisiunii Dosar de...

Politica1 zi inainte

Firea mai vrea un mandat la Primaria Capitalei: În doi ani se vor vedea rezultatele muncii mele!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat de primar al Capitalei....

Timp liber1 zi inainte

Bon Jovi si The Cure concerteaza duminica in Piata Constitutiei

Trupele Bon Jovi şi The Cure vor concerta mai mult de 2 ore, duminică, respectiv luni, în Piaţa Constituţiei din...

Turist1 zi inainte

Premiera la Muzeul Antipa. Sistem unic japonez implementat in Bucuresti

Un sistem de izolare seismică din Japonia este instalat în premieră în România şi în Europa pentru unul dintre cele...

Transport1 zi inainte

STB anunta mai multe schimbari importante pe o serie de trasee

STB a făcut un anunţ de ultima ora. Începând cu data de 19.07.2019, de la ora 10.00, mai multe staţii...

Share Page

Close