bilete Ed Sheeran
Gabriela Firea vrea sa imbunatateasca viata in Bucuresti inspirandu-se din Chisinau – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Bucuresti

Gabriela Firea vrea sa imbunatateasca viata in Bucuresti inspirandu-se din Chisinau

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Chişinău, împreună cu primarul interimar al Capitalei Republicii Moldova, Silvia Radu, că a fost convenită o colaborare în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice, menită să contribuie la cheltuirea eficientă a banilor publici.

„În cadrul vizitei la Bucureşti a doamnei primar general Silvia Radu am semnat un acord de colaborare care consfinţeşte acţiuni concrete în domeniile Educaţie, Sănătate, Cultură. Nu dorim să ne oprim aici. Am vrea şi am stabilit în cadrul întrevederii pe care am avut-o să continuăm cu o colaborare în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice, astfel încât să se realizeze dezideratul comun ca banii publici să fie cheltuiţi cu chibzuinţă, să nu existe risipă financiară, iar tot ceea ce există în bugetul municipalităţii să fie cheltuit cu inteligenţă, în folosul şi în beneficiul cetăţenilor. Avem şi noi o experienţă de un an şi jumătate în care am redus foarte mult costurile, iar calitatea serviciilor publice a crescut, iar costurile au scăzut, ceea ce este de dorit pentru orice municipalitate”, a declarat Firea, în cadrul conferinţei de presă, care a fost transmisă online de privesc.eu.

Ea a adăugat că cele două municipalităţi doresc să coopereze şi în ceea ce priveşte regenerarea urbană. Firea a precizat totodată că Radu este foarte interesată de consolidarea clădirilor de patrimoniu şi doreşte să afle mai multe despre experienţa municipalităţii bucureştene în domeniu.

„De asemenea, dorim să împărtăşim din experienţa noastră, chiar dacă nu este vastă, dar este un început necesar şi pentru Chişinău, privind dezvoltarea în sensul unui oraş smart şi ne dorim să sprijinim municipalitatea din Chişinău cu experienţa noastră, astfel încât şi cetăţenii de la Chişinău să beneficieze de toate noile descoperiri în privinţa digitalizării, siguranţei şi securităţii cetăţenilor, fie că e vorba de semaforizări inteligente, parcări inteligente, siguranţa cetăţenilor care sunt în parcuri sau a elevilor la şcoală”, a menţionat Gabriela Firea.

Ea a adăugat că îşi doreşte ca relaţia bilaterală să depăşească „atât etapa din anii ’90, a podurilor de flori, cât şi etapa care era consacrată în special unei colaborări culturale şi educaţionale”.

„Am venit aici ca o soră, iar noi toţi am venit aici ca fraţii voştri şi nu doar ca prieteni sau vecini, iar fraţii, între ei, trebuie nu doar să se iubească, ci şi să se şi sprijine în diferitele momente ale vieţii. Pentru mine, personal, este o mare bucurie să mă aflu la Chişinău, chiar în această lună, atât de simbolică, în anul centenar. Pe 27 martie, acum o sută de ani, Sfatul ţării, parlamentul de la Chişinău, vota cu o largă majoritate unirea Basarabiei şi, iată, noi, după atâţia ani, suntem împreună pentru a pune întreaga noastră activitate în slujba cetăţenilor”, a spus Firea.

Silvia Radu a apreciat că vizita Gabrielei Firea la Chişinău reprezintă un pas înainte „în dezvoltarea frumoaselor relaţii” stabilite la Bucureşti, pe 14 februarie, când a fost semnat un program de colaborare între cele două municipalităţi.

„Aş vrea să îi mulţumesc încă o dată doamnei primar pentru faptul că este dispusă să ajute oraşul Chişinău cu un program care a fost semnat la Bucureşti, printr-un protocol, unde s-au expus un şir de acţiuni care vor ţine de implementarea unor proiecte concrete, în domenii atât de importante pentru Chişinău: Educaţie, Sănătate, Cultură”, a declarat ea.

Radu a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea preluării sistemului companiilor municipale existent la Bucureşti.

„Am discutat despre o serie de posibilităţi de preluare a practicilor care au adus succes, fiind implementate la Bucureşti. Am discutat despre cadrul legal existent în Bucureşti care, la fel, ar putea fi preluat pentru a îmbunătăţi situaţia lucrurilor din municipiul Chişinău. Am vorbit despre eficienţa în gestiunea întreprinderilor municipale, proiecte educaţionale ce ţin de toate vârstele şi categoriile, începând de la copiii din grădiniţă şi terminând cu studenţii”, a precizat ea.

Sursa: Agerpres

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Bani50 de minute inainte

Barbatul surdomut amendat de jandarmi pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD a câștigat definitiv procesul

Ioan Duia, un bucureștean surdomut amendat în 10 martie 2018 de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pentru că ar...

Actualitate58 de minute inainte

Consilierul premierului Dancila si mana dreapta a liderului PSD Liviu Dragnea este urmarit penal de DIICOT

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, este urmărit penal în ancheta DIICOT pentru publicarea pe Facebook a protocolului secret din...

Opinii4 ore inainte

Multipla campioana Andreea Raducan: Votati ‘DA’ la referendum, ni se ofera sansa de a nu mai tolera hotia, furtul, minciuna”

Andreeea Raducan, fosta mare campioana la gimnastica, a dat publicitatii un mesaj in care ii indeamna pe romani sa participe...

Politica4 ore inainte

Baron PSD de Suceava, adus cu elicopterul SMURD la Bucuresti pentru ca era deranjat la stomac!

Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat, saptamana trecuta, cu elicopterul SMURD de la Suceava la Bucuresti pentru ca nu...

Politica17 ore inainte

Nu incompetenta, CONSPIRATIE! Ministrul Cuc spune ca la metrou ar fi o mana criminala!

Ministrul Transporturilor nu exclude varianta unei mâini criminale în cazul defecţiuniilor repetate de pe magistrala 2 de metrou, Berceni –...

Opinii21 de ore inainte

Revolta anti-PSD la Antena 3! Mircea Badea despre Dancila: Imbecila planetei!

Realizatorul Antena3 Mircea Badea a „explodat” după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va participa la referendumul din 26...

Bucuresti22 de ore inainte

Hotii care au aruncat in aer bancomatul din Bucuresti au fost filmati

Avem primele filmări de pe camerele de supraveghere care au surprins jaful de la un bancomat din Bucureşti, de acum...

Transport1 zi inainte

Haos in aceasta dimineata la metrou din cauza problemelor tehnice

Miercuri, în intervalul orar 7:50 – 8:50, pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) trenurile de metrou au circulat cu întârzire de aproximativ...

Bani1 zi inainte

Trei femei prinse in flagrant in Bucuresti, in timp ce incercau sa insele un barbat prin metoda ”Accidentul”

Trei femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost prinse în flagrant de poliţiştii din Capitală...

Actualitate1 zi inainte

Accident straniu: Politist baut rasturnat cu masina de serviciu dupa ce a fost lovit in intersectie!

Un poliţist din Ploiești care s-a răsturnat cu maşina după ce a fost lovit de un alt autoturism, miercuri dimineață,...

Share Page

Close