Cerbul de aur
A inceput unul dintre cele mai importante pelerinaje din Romania, la Manastirea Radu Voda din Bucuresti! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Cerbul de aur

Bucuresti

A inceput unul dintre cele mai importante pelerinaje din Romania, la Manastirea Radu Voda din Bucuresti!

Sute de bucureşteni au venit la Mănăstirea Radu Vodă să se închine la moaştele Sfântului Nectarie, prăznuit la 9 noiembrie.

Moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul, alături de moaştele Sfântului Efrem cel Nou, au fost scoase marţi din biserica mănăstirii, purtate în procesiune şi aşezate spre închinare, într-un baldachin special amenajat, în curtea lăcaşului de cult.

Sfintele moaște vor rămâne spre cinstire până la închinarea ultimului pelerin. Apoi vor fi purtate în procesiune în biserică.

(w500) Procesiune

Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi de Patriarhia Ecumenică în secolul trecut, este cunoscut pentru dragostea sa nemărginită faţă de oamenii aflaţi în suferinţă. Sunt biserici în toată lumea care poartă hramul Sfântului Nectarie. Dar şi biserici unde sunt, spre închinare, fragmente din sfintele sale moaşte.

Cel mai iubit şi cunoscut loc de pelerinaj de la noi, în cinstea acestui sfânt, este Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. În Capitală, credincioşii se mai pot închina la moaştele sfântului şi la biserica Patriarhiei Române, la Biserica „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” de la Spitalul Fundeni, la Paraclisul Parhon, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul şi Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” de la d-na Ghica, la Biserica Rusă („Sfântul Nicolae“ – Paraclis Universitar).

Moaştele sfântului au fost aduse şi la Mănăstirea Izbuc, jud. Bihor, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Dealu.

Biserici în care sunt părticele din moaştele Sfântului Nectarie sunt şi la Iaşi, Braşov, Sibiu, Galaţi, Timişoara, Slobozia, Urziceni.

Nenumărate povestiri stau mărturie că Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte, a făcut minuni încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul.

Este cunoscut ca vindecător de cancer şi alte boli grave. Este grabnic ajutător femeilor la naştere, dar şi celor care vor să rămână însărcinate.

Sfântul Nectarie s-a născut în 1846, în Silivria Traciei. A studiat teologia la Constantinopol, a fost învăţător în insula greacă Hios, a fost mitropolit de Pentapole, o veche eparhie ortodoxă din Libia superioară. In Grecia, la Atena, a fost predicator, profesor şi director al unei şcoli teologice.

(w500) Biserica S

Între anii 1904-1907 a construit, cu ajutorul multor credincioşi şi ucenici, o mănăstire de maici în Insula Eghina din Golful Saronic, din apropierea Atenei, unde s-a şi retras.

După trecerea sa la cele veşnice, pe 8 noiembrie 1920, mormântul său de la Mănăstirea Sfânta Treime din Insula Eghina a devenit cel mai iubit loc de pelerinaj din Grecia.

Sfântul Nectarie a fost canonizat în 1961.

surse: manastirearaduvoda.ro, basilica.ro

Cerbul de aur
Cerbul de aur
Loading...
Cerbul de aur

Ultimele stiri

Transport8 ore inainte

Incepe ridicarea masinilor in Bucuresti, Minim 500 de lei amenda!

De luni, 26 august, Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile orașului, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanți...

Transport13 ore inainte

De la 75 la 1900 de lei: Primaria Bucurestiului a anuntat preturile noilor viniete!

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică proiectul care prevede interzicerea mașinilor sub Euro 3 în Centrul Capitalei, precum și...

Sport14 ore inainte

Fotbalistii de la FCSB s-au luat la bataie intre ei, in vestiar!

Situația la FCSB este foarte aproape de un dezastru total. Cu un parcurs de coșmar în campionat, după înfrângerea cu...

Actualitate14 ore inainte

Bucurestiul s-a umplut de oameni ai strazii. Nimeni nu-i vede, ca nu voteaza…

De câte ori ne oprim în loc să îi privim pe semenii noştri care îşi duc veacul pe străzi? De...

Bani14 ore inainte

Preotii sunt deasupra oamenilor de rand: Firea ii scuteste de la lege!

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru Bucureşti şi Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere...

Actualitate1 zi inainte

Ajunge la groapa de gunoi de istoriei? Tarceanu isi pregateste demisia si iesirea ALDE de la guvernare

Surse politice, citate de site-ul pesedist stiripesurse.ro, anunta ca ALDE va iesi saptamana viitoare de la guvernare, dupa care Tariceanu...

Cultura1 zi inainte

Berbeceanu: „Ceea ce s-a stricat in ultimii ani ne-a tras in urma rau de tot. Ne trebuie minim 10-15 ani pentru a reveni la nivelul la care eram acum 5-6 ani”

Fostul comisar Traian Berbeceanu a declarat, intr-un interviu pentru emisiunea „Garantat 100%” de la TVR ca sistemul judiciar a fost...

Politica1 zi inainte

Proiect de lege in premiera: Corupții din Poliție, Justiție, servicii secrete și administrație ar putea rămâne fără pensiile de serviciu!

Deputatul Florin Roman a anunțat că PNL depune în această săptămână un proiect de lege prin care toate categoriile de...

Opinii1 zi inainte

Revolutia Gabrielei Firea e facuta praf: După ce PSD a dat liber la cumpărat rable, nu poți să impui acum norma de poluare!

Dacian Cioloș o critică pe Gabriela Firea pentru măsurile anunțate de aceasta pentru combaterea poluării. Președintele PLUS spune că, în...

Sanatate1 zi inainte

Spitalul unde au fost ucisi 5 pacienti e condus de PSD prin cumetrii si susanele de partid!

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca unde s-a produs tragedia de duminică și care ar fi putut fi evitată prin măsuri...

Share Page

Close