bilete Ed Sheeran
Jurnalistul Catalin Tolontan a facut-o de rusine pe Gabriela Firea! Nici macar asta nu exista in Primaria Capitalei! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Bucuresti

Jurnalistul Catalin Tolontan a facut-o de rusine pe Gabriela Firea! Nici macar asta nu exista in Primaria Capitalei!

Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluie faptul că tocmai Primăria Capitalei, instituția care cere tuturor instituțiilor să funcționeze cu toate avizele în regulă, tocmai această instituție nu are efectuată recepția clădirii și avize ISU. Primăria Capitalei nu neagă informațiile publicate de Tolontan, dar arată că procedurile sunt în curs de derulare.

”Primăria care cere, pe bună dreptate, avize tuturor, care eliberează aprobări, care solicită aplicarea legea, este ea însăși în afara normelor elementare.

Înainte de finalul anului 2016, Gabi Firea anunța mutarea înapoi în sediul istoric de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

”Numai că, de un an, n-au recepționat clădirea, ceea ce e total împotriva legii”, spune sursa.

”Nici nu știu cum de au contract cu utilitățile, gazele, apa, curentul, că nimeni n-are voie să livreze fără ca sediul să fie recepționat”.

”Clădirea arată foarte bine, dar recepția e obligatorie”. Vreme de 6 ani, sediul a fost supus unor schimbări semnificative și costisitoare, inclusiv adăugarea unor parcări, așa că recepția nu este doar o formalitate.

Practic, administrația Firea nu recepționează lucrarea făcută de administrația Oprescu.

Pompierii au sesizat și ei anomalia și nu au acordat avizul!

”ISU a venit chiar zilele trecute, când a fost convocată comisia de recepție, dar a fost convocată degeaba că s-a amânat discutarea. La rândul lor, pompierii au spus că nu pot da avizul, au cerut să se intre în legalitate și au plecat”, arată Cătălin Tolontan, pe blogul personal.

În replică, Primăria Capitalei nu neagă informațiile lui Cătălin Tolontan, dar le nuanțează prin enumerarea procedurilor ce trebuie urmate.

”La sfarsitul anului trecut, asa cum a declarat public Primarul General, Gabriela Firea, pentru a nu mai plati o chirie uriasa de aproximativ 300.000 de euro pe luna, pentru sediul din Splaiul Independentei, Edilul Sef a solicitat constructorului accelerarea lucrarilor la sediul vechi al PMB.

Astfel, in luna decembrie a anului 2016, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti s-a mutat, IN CONDITIILE LEGII, in sediul din bd. Regina Elisabeta.

Potrivit art. 31 din HG 273/1994 „In cazul in care investitorul solicita preluarea unei parti din lucrare inainte de terminarea intregii lucrari prevazute in contract, se va incheia un proces-verbal de predare-primire intre executant si investitor, in care se va consemna starea partii de lucrare in cauza, masurile de conservare, precum si cele de protectie reciproca a desfasurarii activitatii celor doua parti. Toate riscurile si pericolele pentru partea preluata trec temporar asupra investitorului, cu exceptia viciilor ascunse si a celor decurgând din executarea necorespunzatoare.

Procesul-verbal de predare-primire incheiat in aceste conditii nu este un proces-verbal de receptie pentru partea de lucrare in cauza, dar investitorul poate cere inscrierea in procesul-verbal de receptie, intocmit la terminarea lucrarii in intregime, a viciilor pe care le-a constatat cu ocazia predarii-primirii si le-a consemnat in procesul-verbal respectiv. Pentru partea de lucrare preluata de investitor, perioada de garantie pentru viciile care nu tin de siguranta constructiei incepe de la data terminarii remedierilor.”

Astfel, PMB a preluat in prima faza corpul de cladire cu toate sistemele functionale si lucrarile executate si terminate conform graficului asumat de constructor, si a inceput in luna iunie a acestui an preluarea parcarii, un proiect unic in Romania la aceasta data, fapt care a determinat evaluari complexe, la solicitarile reprezentantilor ISC.

In ceea ce priveste afirmatiile neavizate si tendentioase care fac referire la contractele de utilitati, gaze, apa si curent ale cladirii, va informam ca, odata cu inceperea procedurii de receptie, in luna decembrie a anului 2016, PMB a preluat de la constructor toate contractele de utilitati, conform legii.

Mai mult decat atat, prin aceasta mutare se poate afirma ca s-a facut economie de peste o jumatate de milion de euro (chiria pentru lunile decembrie si ianuarie – cel putin), iar angajatii PMB lucreaza intr-o cladire reabilitata si modernizata.

Este important de subliniat ca proiectul initial de reabilitare a sediului PMB are toate avizele necesare, inclusiv ISU, iar aceasta cladire a fost executata, in totalitate, conform avizului ISU primit la momentul inceperii executiei lucrarilor.

Insa, pentru ca sediul PMB a fost reabilitat conform un proiect tehnic intocmit si aprobat conform legislatiei in vigoare in anul 2014, din cauza modificarilor legislative survenite ulterior in perioada de implementare si executie a proiectului tehnic, au fost necesare modificari ale acestuia (concomitent cu desfasurarea lucrarilor), fapt ce a determinat atat intarzierea executiei propriu-zise a lucrarii cat si receptionarea acesteia.

In prezent comisia de receptie verifica lucrarile executate la parcarea subterana, astfel incat, in cel  mai scurt timp, sa se poata face receptia la intreg obiectivul de investitii.

Mai mult decat atat, subliniem faptul ca reprezentantii ISU nu au dat aviz negativ sau nefavorabil cladirii ci doar au informat reprezentantii PMB referitor la necesarul de documente care trebuie verificate”., arată Primăria Capitalei.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Politica1 oră inainte

Nu incompetenta, CONSPIRATIE! Ministrul Cuc spune ca la metrou ar fi o mana criminala!

Ministrul Transporturilor nu exclude varianta unei mâini criminale în cazul defecţiuniilor repetate de pe magistrala 2 de metrou, Berceni –...

Opinii6 ore inainte

Revolta anti-PSD la Antena 3! Mircea Badea despre Dancila: Imbecila planetei!

Realizatorul Antena3 Mircea Badea a „explodat” după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va participa la referendumul din 26...

Bucuresti6 ore inainte

Hotii care au aruncat in aer bancomatul din Bucuresti au fost filmati

Avem primele filmări de pe camerele de supraveghere care au surprins jaful de la un bancomat din Bucureşti, de acum...

Transport9 ore inainte

Haos in aceasta dimineata la metrou din cauza problemelor tehnice

Miercuri, în intervalul orar 7:50 – 8:50, pe Magistrala 2 (Berceni-Pipera) trenurile de metrou au circulat cu întârzire de aproximativ...

Bani12 ore inainte

Trei femei prinse in flagrant in Bucuresti, in timp ce incercau sa insele un barbat prin metoda ”Accidentul”

Trei femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, au fost prinse în flagrant de poliţiştii din Capitală...

Actualitate12 ore inainte

Accident straniu: Politist baut rasturnat cu masina de serviciu dupa ce a fost lovit in intersectie!

Un poliţist din Ploiești care s-a răsturnat cu maşina după ce a fost lovit de un alt autoturism, miercuri dimineață,...

Actualitate12 ore inainte

Premiera in Bucuresti: ‘Poliţia locală are acces total la camerele de supraveghere publice din capitală’

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat marţi, la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti,...

Transport1 zi inainte

Paguba uriasa dintr-o neatentie! Ferrari lovit de o masina in Bucuresti

Supercar-urile sunt o apariţie destul de rară pe străzile din România. Ca şofer, când te întâlneşti cu un Ferrari, de...

Politica1 zi inainte

Asta le intrece pe toate: Dancila nu stie nici geografie de clasa a II-a si incurca Moldova cu Transilvania!

Premierul României, Viorica Dăncilă, continuă lungul șir de gafe încurcând astăzi județul Suceava, din nordul Moldovei, cu județul Hunedoara, aflat...

Politica2 zile inainte

Cine il inspira pe Eugen Tomac in politica. Nu e nici Basescu, nici Udrea…

Presedintele PMP, Eugen Tomac a fost invitatul special al studioului PMP Sector 3 unde a vorbit despre persoana care il...

Share Page

Close