Comorile Egiptului
Lucrarile la autostrada A3 au ajuns din put in lac, la propriu! Acum au descoperit un lac, pe traseu, la marginea Bucurestiului! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Transport

Lucrarile la autostrada A3 au ajuns din put in lac, la propriu! Acum au descoperit un lac, pe traseu, la marginea Bucurestiului!

Santierul autostrazii Bucureşti – Ploieşti s-a impiedicat de un lac situat chiar pe traseul viitoarei autostrăzi, pe raza localitatii Voluntari, care ar trebui acum expropriat.

Ministerul Transporturilor poate să emită Autorizaţie de Construire fără să mai aştepte PUZ-ul Primăriei lui Florentin Pandele. Oficialii acesteia spun că Ministerul Transporturilor au prezentat de abia acum o lună documentația necesară eliberării PUZ.

Unul dintre factorii care blochează acum lucrările la ultimii kilometri ai autostrăzii Bucureşti – Ploieşti este lipsa Autorizaţiei de Construire (AC) pentru o secţiune de 850 de metri din Voluntari, situată între kilometri 1+600 – 2+450, potrivit Economica.net.

Pentru obţinerea AC era nevoie însă de PUZ de la Primăria Voluntari, problemă nerezolvată nici până acum, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor în februarie 2016. Potrivit declaraților făcute de lui Dragoș Stelniceanu, arhitect-șef al Pirmăriei Voluntari, pentru Digi24.ro Ministerul Transporturilor a trimis de abia acum o lună documentația necesară realizării PUZ.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat pe 29 iunie că lucrează la o ordonanţă care va accelera procedura de implementare a proiectelor, inclusiv prin eliminarea PUZ-urilor pentru proiecte de infrastructură mare.

Pe 30 iunie, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă 49/2017, care permite Ministerului Transporturilor să emită autorizaţii de construire fără să mai aştepte ca primăriile să aprobe planuri urbanistice zonale.

Chiar dacă nu mai este necesar PUZ pentru emiterea AC, realizarea acestuia va continua căci este obligatorie legal.

Loading...

„Practic, nu mai sunt condiţionaţi de obţinerea PUZ-ului, ci pot să-şi emită Autorizaţia de Construire şi ulterior să li se emită şi PUZ-ul. Ordonanţa le dă voie să-şi emită Autorizaţia de Construire, dar numai în situaţia în care traseul Autostrăzii este identic preluat în Master Plan sau în Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional. Probabil că este”.

Mai mult, Ordonanţa obligă primăriile să emită planuri urbanistice zonale pentru proiectele de infrastructură de interes naţional în maxim şase luni de la primirea notificărilor de la iniţiatorii proiectelor.

Termenul de finalizare a lucrărilor la ultimii 3,3 kilometri ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti este luna noiembrie 2017.

Ciotul de autostradă se mai lovește însă de o problemă. Pentru a putea fi făcute lucrările trebuie ca lacul din Valea Saulei, Voluntari să treacă de la Agenția de Pescuit și Acvacultură la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după cum se preciza intr-o situație a companiei de luna trecută.

Soluția găsită de Guvern pentru a urgenta lucrările, anume renunțarea la PUZ pentru emiterea AC, este una dintr-un șir mai lung de măsuri permise doar unor entități de stat, dar care nu sunt accesibile românului de rând, chiar dacă și acesta este victimă a birocrației.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Share Page

Close