Comorile Egiptului
Mostra de incompetenta! Primarul Sectorului 1 se plange ca nu-l lasa opozitia sa faca treaba! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Mostra de incompetenta! Primarul Sectorului 1 se plange ca nu-l lasa opozitia sa faca treaba!

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spune că majoritatea din Consiliul Local, formată din consilierii PNL și USR, blochează inițiativele administrative în interesul cetățenilor, dar uită să amintească despre bilanţul pe primul an de mandat şi numărul zilelor petrecute în străinătate pe banii bucureştenilor.

Astfel, la ședința de vinerea trecută, consilierii majoritari au respins un proiect ce privește eficientizarea termică a caselor. ”În sectorul 1, mai sunt de reabilitat circa 200 de blocuri. Dacă Autoritatea Locală ajută un cetățean de la bloc cu aproximativ 5-6.000 de euro, cred că de aceeași sumă ar trebui să beneficieze și un cetățean care locuiește la casă, spune Daniel Tudorache. De aceea, am dorit să începem și eficientizarea termică a caselor”, a afirmat edilul de sector, citat de bucurestifm.ro.

Un alt ptoiect respins, vineri, de către consilierii locali PNL și USR viza extinderea Școlii numărul 12, din zona Herăstrău. Această școală are un număr foarte mare de elevi și, din această cauză, se învață în trei schimburi. Pentru a extinde școala, era necesară o hotărâre a Consiliului Local prin care un teren de 1600 de metri pătrați, aflat chiar lângă gardul școlii, să fie trecut de la Administrația Piețelor, la Administrația Școlilor Sector 1, explică Tudorache.

„Cu aceste proiecte, voi reveni în ședința din iulie a Consiliului și voi discuta cu fiecare consilier în parte, pentru a-i reaminti că a fost trimis de către cetățeni ca să voteze în interesul lor, nu după indicațiile politicianiste ale unui lider de partid”, a declarat primarul din Banu Manta.

Un alt proiect major și presant pentru cetățeni care a fost respins de către consilieri, vineri, este acela al „Grădiniței de Vară”. Există 5 grădinițe, în Sectorul 1, care rămân deschise peste vară, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă. Noi am propus ca, din această vară, părinții să nu mai plătească pentru aceste două luni de vară, ci să plătească primăria, spune Daniel Tudorache. Am găsit soluții alternative, vom lua bani de la dotarea cu mobilier a unităților de învățământ, pentru ca cele 5 grădinițe să rămână deschise peste vară, iar părinții să nu plătească pentru îngrijirea copiilor, a dat asigurări edilul Sectorului 1.

Consilierii s-au opus și creării unei comisii care ar urma să negocieze cu cei care dețin brand-ul și palmaresul echipei de fotbal „Rapid”. Daniel Tudorache a declarat că Autoritatea Locală a Sectorului 1 este interesată să se implice în sprijinirea financiară a echipei de fotbal „Rapid”. Clubul a fost creat în 1923, la fostele Ateliere „Grivița” și, de atunci, își desfășoară activitatea în Sectorul 1. Mulți cetățeni din Giulești, Bucureștii Noi și Grivița s-au declarat pentru revitalizarea acestei echipe, explică Tudorache.
Am creat comisia, prin dispoziție de primar, și vom începe negocierile, a mai spus Daniel Tudorache.

Pe de altă parte consilierul USR, Oliver Paiuși spune că nu putea vota niște proiecte fără să citească documentația aferentă.
„Pur și simplu nu știam ce votăm, asta ni s-a cerut, să votăm în 10 minute tot felul de proiecte despre care habar n-aveam”, susține Paiuși.

În context, trebuie menționat faptul că, din cei 27 de consilieri locali de la Sectorul 1, 14 sunt ai PNL și USR și doar 13 sunt ai PSD și PMP, formațiuni care susțin proiectele primarului Daniel Tudorache.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sport6 ore inainte

Cristina Neagu, vedeta echipei CSM Bucuresti, si-a luat bolid de 100.000 de euro

Simona Halep a semnat un mega-contract cu Mercedes în 2017, iar de atunci aceasta este răsfățată cu anual cu câte...

Bani6 ore inainte

Gabriela Firea si-a marit salariul cu aproape 30%. Ce avere are primarul Bucurestiului!

Coaliția PSD – ALDE a decis că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele...

Sectorul 311 ore inainte

Care este calendarul inscrierilor la crese pentru locuitorii din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, anunță faptul că în perioada 2-13 iulie se fac înscrieri...

Timp liber11 ore inainte

Ai sunt pomenile dvs.: Ce fac bucurestenii cu voucherele primite de la Primaria Capitalei?

Recent, Primăria Capitalei, la inițiativa edilului Gabriela Firea, a decis să acorde noi vouchere bucureștenilor, pentru achiziționarea de biciclete electrice, trotinete...

Politica11 ore inainte

Gabriela Firea, dupa ce au huiduit-o 20.000 de oameni pe Arena Nationala: Am gresit! Stiți cum e… mintea românului cea de pe urmă!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că a greşit atunci când a mers alături de Simona Halep la Arena Naţională pentru...

Bani15 ore inainte

Daca nici asta nu e de DNA… ”Finuta” Firea i-a oferit ”nasului” Gigi Becali un contract direct de 30.000 de euro pe luna!

Din noiembrie anul trecut şi până la finalul acestei luni, între Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, şi clubul FCSB, patronat de fapt...

Share Page

Close