Comorile Egiptului
Noile salarii in Primaria Capitalei: un functionar gradul II primeste 11.500 de lei! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Noile salarii in Primaria Capitalei: un functionar gradul II primeste 11.500 de lei!

Consilierii municipali au adoptat noile salariile de baza din aparatul de specialitate al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Incepand cu data de 1.07.2017 se aproba salariile de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’, utilizate in cadrul aparatului de specialitate al primarului general si al aparatului permanent de lucru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, conform Anexei 1 la prezenta hotarare”, releva proiectul hotarare adoptat, citat de Agerpres.

Conform acestuia, drepturile salariale ale personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului general si al aparatului permanent de lucru al CGMB se stabilesc prin dispozitie a edilului general.

In ceea ce priveste functionarii publici, in cazul gradului/treptei profesionale II, studii superioare, un secretar general, un director general, un arhitect sef vor avea un salariu de baza de cate 11.800 de lei fiecare, un director executiv — 11.500 de lei, un director executiv adjunct — 11.000 de lei, un sef serviciu — 9.000 de lei, un sef birou — 8.500 de lei.

Pentru un auditor cu studii superioare e stipulat un salariu de baza cuprins intre 7.600 de lei si 3.612 de lei, in functie de treapta profesionala si gradatie.

In cazul unui expert, consilier, inspector, consilier juridic cu studii superioare, salariul de baza cel mai mic este de 2.809 de lei, iar cel mai mare de 6.900 de lei, raportat la treapta profesionala si gradatie.

In functie de aceleasi criterii, salariul de baza al unui referent de specialitate variaza de la 5.600 de lei la 2.200 de lei, iar al unui referent de la 3.701 de lei la 2.100 de lei.

In ceea ce priveste personalul contractual, administratorul public va beneficia de un salariu de baza de 11.800 de lei, un sofer — de unul intre 2.661 de lei si 2.135 de lei, un muncitor necalificat — intre 2.421 de lei si 1.942 de lei.

De asemenea, consilierii municipali au aprobat salariile de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale „Administratie” utilizate in cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului Bucuresti.

„In baza prevederilor art 11, alin 1-4 din Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice este necesara aprobarea salariilor de baza aferente functiilor din cadrul familiei ocupationale ‘Administratie’ utilizate in aparatul de specialitate al primarului general, in aparatul permanent de lucru al CGMB, precum si in cadrul serviciilor publice de interes local al Municipiului Bucuresti”, se arata in raportul de specialitate al hotararii.

Potrivit unor prevederi ale Legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice mentionate, pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul familiei ocupationale „Administratie” din aparatul propriu al consiliilor judetene, primarii si consilii locale si din serviciile publice din subordinea acestora, salariile de baza se stabilesc prin hotarare a consiliului local, a consiliului judetean sau a CGMB, dupa caz, in urma consultarii organizatiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau dupa caz a reprezentantilor salariatilor.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Transport21 de ore inainte

Inca o promisiune! Nu avem legatura pana la aeroport, dar primaria anunta ca reia proiectul trenurilor urbane ale Bucurestiului

Autorităţile au alte planuri mari pentru fluidizarea traficului. Primăria vrea să introducă un tren urban care să faciliteze deplasarea rapidă...

Sport21 de ore inainte

UEFA a anuntat datele meciurilor de la Bucuresti pentru Euro 2020

Comitetul Executiv al UEFA a confirmat, joi, la Kiev, programul Campionatului European din 2020, competiţie care se va desfăşura în...

Sectorul 421 de ore inainte

Premiera in sectorul 4: Prima gradinita pentru copii cu disabilitati!

Părinții din sectorul 4 au la dispoziție 45 de locuri în singura creșă din țară, unde copiii cu dizabilități, cu...

Sectorul 621 de ore inainte

Ce-o sa zica Mutu despre cum se asfalteaza pe ploaie torentiala in Sectorul 6?

Imagini surprise de trecători în sectorul 6 al Capitalei arată muncitori turnând asfalt vineri după-amiază când în București a fost...

Sanatate1 zi inainte

Inspectorii de la Siguranta Alimentara au aplicat traditionalele amenzi anuale in Halele Obor

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au aplicat amenzi în valoare de 32.200 de lei unor...

Transport2 zile inainte

Administratorul public al judetului Ilfov anunta biletul unic pentru transportul in jurul Bucurestiului

Administratorul public al Județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu a declarat recent că este nevoie urgentă de implementarea unui bilet unic la...

Share Page

Close