Comorile Egiptului
Peste 110 bucuresteni sunt accidentati LUNAR pe trecerile de pietoni! Politia spune ca marcajele rutiere sunt sterse si nu se vad! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Transport

Peste 110 bucuresteni sunt accidentati LUNAR pe trecerile de pietoni! Politia spune ca marcajele rutiere sunt sterse si nu se vad!

O statistica intocmita de Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Rutiera, arata ca in numai doua luni, in Bucuresti au avut loc 224 de accidente pe trecerile de pietoni nesemnalizate sau semnalizate necorespunzator.

Iar aceste accidente au fost soldate in total cu 1 mort, 7 raniti grav si 127 de raniti usor. Statistica intrata in posesia Ziare.com este facuta pe lunile februarie si martie 2017. De ce n-ati auzit de ea? Pentru ca, desi este de interes public, ea nu este publica.

De ce sunt atat de multe accidente pe trecerile de pietoni? Pentru ca dungile zebrei sunt fie sterse total, fie abia se mai vad, fie indicatoarele sunt ascunse prin copaci sau total mascate de masinile parcate pe marginea soselei.

Iar daca acestea sunt cifrele seci ale tragediei cotidiene bucurestene, pentru ele exista si niste costuri. La nivelul Comisiei Europene se fac, pe fiecare stat membru, statistici despre cat costa viata unui cetatean sau incapacitarea sa in urma unor accidente.

Astfel, potrivit datelor Observatorului European pentru Siguranta Rutiera, pentru un roman mort in accident rutier statul pierde in medie 1.048.000 euro. Un ranit grav costa statul in medie 136.200 de euro, iar un ranit usor 10.400 de euro.

Coreland cele doua statistici, in doar doua luni, Romania a pierdut 3.322.200 de euro doar din cauza lipsei unor dungi albe pe strazile din Bucuresti. Suna cinic, dar aceste costuri sunt reale. Si la ele se adauga traumele necuantificabile ale supravietuitorilor si ale familiilor victimelor accidentelor rutiere.

Cine e de vina

Cine este responsabil de aceste accidente? Cine are obligatia sa vegheze ca marcajele pietonale sa nu se degradeze astfel incat sa duca la punerea in pericol a vietii cetatenilor?

Codul Rutier (OUG 195/2002 republicata) precizeaza la art.5 urmatoarele: „Administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce ii revin, cu avizul Politiei Rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor in vigoare, si sa le mentina in stare corespunzatoare”.

Mai mult, acelasi Art 5, la aliniatul 6 spune urmatoarele: „In cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a starii tehnice necorespunzatoare a drumului public, a nesemnalizarii sau a semnalizarii necorespunzatoare a acestuia, precum si a obstacolelor ori lucrarilor care se executa pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor raspunde, dupa caz, administrativ, contraventional, civil sau penal, in conditiile legii”.

Vinovatul in aceasta speta e administratorul drumului public, Administratia Strazilor Bucuresti, institutie subordonata direct Primariei Capitalei.

Si asta pentru ca Bucurestiul nu mai are contract pentru semnalizarea rutiera din decembrie anul trecut si, cu toate acestea, abia in luna mai a acestui an s-a lansat procedura pentru incheierea unui nou Acord Cadru.

Asta inseamna ca abia a fost lansata licitatia, urmeaza depunerea ofertelor, se alege castigatorul, in buna traditie romaneasca urmeaza contestatiile, asa ca riscam sa vina iarna si noi tot sa nu avem marcaje pe strazile Capitalei.

Citeste mai multe pe ziare.com.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Bucuresti8 minute inainte

VIDEO-Amenda de 2000 de lei nu sperie pe nimeni! Cum reactioneaza bucurestenii cand sunt intrebati de ce arunca tigara pe jos?!

Tot mai mulţi români confundă strada cu un coş de gunoi. La fiecare pas găseşti un fumător care nu pune...

Actualitate13 minute inainte

Accident grav azi-noapte in sectorul 5. Un sofer a trecut pe rosu!

Accident violent, duminică noapte, în Sectorul 5 al Capitalei. Două maşini s-au ciocnit într-o intersecţie şi două persoane au ajuns...

Sectorul 516 minute inainte

VIDEO-Scoala distrusa complet de incendiu in Sectorul 5. Nu avea autorizatie ISU!

Un puternic incendiu a izbucnit luni noapte la acoperişul unei şcoli din cartierul Rahova, din Capitală, la această oră, potrivit reprezentanţilor ISU....

Actualitate16 ore inainte

Bucurestenii sunt printre cei mai nemultumiti europeni de spatiile pietonale. Ce face primaria?

Bucureştiul se află pe locul 4 în topul capitalelor cu cei mai nemulţumiţi cetăţeni în privinţa pieţelor, bulevardelor sau zonelor...

Opinii16 ore inainte

Mentalitate PSD: Codrin Stefanescu spune ca politistii bucuresteni nu trebuiau sa aplice legea in cazul Ilie Nastase!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cere un comportament diferit atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, care s-a ales...

Sport1 zi inainte

Restrictii de trafic in aceasta seara in Bucuresti pentru finala Cupei Romaniei

Traficul rutier va fi restricţionat duminică, în Capitală, în zona Arenei Naţionale, unde se vor desfăşura finala Cupei României la...

Share Page

Close