Comorile Egiptului
Peste 4500 de bucuresteni au depus dosare la primarie pentru a primi stimulentul financiar pentru constituirea familiei – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Peste 4500 de bucuresteni au depus dosare la primarie pentru a primi stimulentul financiar pentru constituirea familiei

Un număr de 4.500 de dosare au fost depuse până în prezent pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, informează un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti remis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, au fost depuse 5.524 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou născuţi şi 3.761 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru copiii cu dizabilităţi.

‘Este de datoria noastră, ca autoritate locală, să îi ajutăm pe bucureşteni, atât pe cei tineri, la început de drum, cât şi pe cei din categoriile vulnerabile. Prin acordarea de stimulente financiare tinerilor căsătoriţi, nou-născuţilor, copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi ne-am propus să contribuim la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor acestui oraş şi să fim cât mai aproape de bucureşteni, de viaţa lor de zi cu zi. Până în prezent, în aproape trei luni, au fost depuse 4.500 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, 5.524 de dosare complete pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou născuţi (fiind făcute plăţi în valoare de aproape 9 milioane de lei) şi 3.761 de dosare pentru acordarea stimulentului financiar pentru copiii cu dizabilităţi, iar cererile pentru stimulentul privind integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap vor putea fi depuse începând cu data de 11 noiembrie 2017’, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte acordarea stimulentelor pentru nou născuţi, potrivit DGASMB, până în prezent au fost depuse dosare pentru 2.819 băieţi şi 2.702 fete, cei mai mulţi copii fiind născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ‘Filantropia’ (785), Spitalul Băneasa Regina Maria (655), Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sârbu’ (587) sau Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (463).

Potrivit dosarelor depuse, 4976 de familii au domiciliul stabil în Bucureşti, în timp ce 548 locuiesc în Capitală cu viză de flotant.

Cei mai mulţi copii s-au născut în sectorul 6 – 1104, urmat de sectorul 3 – 1098, sectorul 2 – 952, sectorul 4 – 907, sectorul 5 – 794 şi sectorul 1 – 669.

PMB reaminteşte că dosarele pentru obţinerea stimulentelor pentru nou născuţi se depun la ghişeele din strada Ştefan Cel Mare, nr. 38, Sector 2, precum şi la cele din strada Foişorului, nr. 56-58, Sector 3, tel: 0800.821.218.

‘Referitor la acordarea stimulentelor financiare pentru copiii cu dizabilităţi, reamintim că depunerea dosarelor a început în data de 1 august 2017. Până în prezent, au fost depuse, atât online, cât şi la ghişeele DGASMB 3.761 de dosare complete, fiind făcute plăţi în valoare de 1.750.000 lei’, precizează PMB.

Depunerea dosarelor pentru obţinerea stimulentului pentru copiii cu dizabilităţi se face atât online, pe pagina www.dgas.ro, rubrica stimulente financiare, dar şi la ghişeele din Aleea Turnu Măgurele, nr 17, Sector 4, telefon: 0800.821.218.

‘În ceea ce priveşte acordarea stimulentului financiar pentru constituirea familiilor, până în momentul de faţă s-au depus 4.500 de dosare complete, fiind efectuată plata pentru aproximativ 3.000 de dosare eligibile. Facem precizarea că în cursul acestei luni toţi solicitanţii eligibili urmează să primească stimulentul financiar pentru constituirea familiilor’, afirmă sursa citată.

PMB precizează că solicitantul va depune dosarul complet la Biroul de Relaţii cu Publicul al CTMB din incinta Cocor, B-dul I.C. Brătianu nr. 29-33, demisol, Sector 3, Bucureşti, de luni până joi în intervalul orar 10,00 – 15,00 şi vineri în intervalul orar 10,00 – 14,00, cu excepţia zilelor libere legale.

‘Având în vedere anvergura proiectului privind acordarea unui stimulent financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, dar şi timpul necesar pentru ca Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de sector să centralizeze documentele pentru adulţii cu handicap şi să transmită informaţiile către DGASMB, implementarea acestui proiect intră în vigoare la două luni de la data la care a fost comunicată/ adusă public la cunoştinţă Hotărârea Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Mai exact, cererile pentru acest stimulent se vor putea depune începând cu data de 11 noiembrie 2017’, susţine PMB.

Astfel, dosarele pentru obţinerea acestor stimulente se vor depune la: Spălătoria Socială din Stradă Armeniş nr. 2, sector 3, Spălătoria Socială din Drumul Taberei nr. 24, sector 6, Spălătoria Socială din Aleea Turnu Măgurele, nr. 17, Sector 4.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Politica4 ore inainte

Firea nu mai are pic de rusine! A facut plangere penala site-ului bucurestiul.ro si acum tipa in gura mare ca nu se face politica cu plangeri penale!

Gabriela Firea este de departe politicianul cu cele mai multe plangeri penale la activ. Atat la nivel declarativ cat si...

Actualitate10 ore inainte

VIDEO-Bucati de tencuiala prabusite pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Bucuresti!

Bucăţi de tencuială s-au desprins şi au căzut pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală. S-a întâmplat în...

Timp liber13 ore inainte

Snoop Dogg concerteaza la Bucuresti! Biletele incep de la 179 de lei

Rapperul Snoop Dogg va susţine, pe 29 august, un concert la Arenele Romane din Bucureşti, potrivit Phoenix Entertainment, scrie News.ro....

Politica14 ore inainte

Gabriela Firea: Votul romanilor este sfant!

Votul românilor este ”sfânt” și nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a susținut vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, referindu-se la avertismentul...

Actualitate14 ore inainte

Aude si Firea? Aproape 65% dintre bucuresteni sunt nemultumiti de curatenia de pe strazi!

Peste două treimi dintre bucureşteni sunt nemultumiţi de curăţenia oraşului în care locuiesc, arată datele publicate luni de Eurostat pe...

Actualitate17 ore inainte

Mesajul sefului ANPC pentru bucuresteni, dupa ce un copil a murit: Asigurati-va ca poarta manusi curate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, atrage atenţia asupra produselor fast-food şi îi sfătuieşte pe...

Share Page

Close