Comorile Egiptului
Presa din SUA: Bucurestiul a gazduit o INCHISOARE SECRETA! CIA a platit milioane Romaniei sa taca! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Presa din SUA: Bucurestiul a gazduit o INCHISOARE SECRETA! CIA a platit milioane Romaniei sa taca!

CIA a plătit României „milioane de dolari” pentru a găzdui închisori secrete, a declarat miercuri o avocată specializată în drepturi la audierile Curţii Europene a Drepturilor Omului privind acuzaţiile că România a permis agenţiei să tortureze suspecţi de terorism în cadrul unui program de extrădări ilegale secrete derulat sub preşedintele George W. Bush.

Amrit Singh a declarat în faţa Curţii în ziua deschiderii procesului că au existat închisori CIA în România în perioada 2003-2005, cu „asentimentul şi complicitatea” guvernului, lucru pe care autorităţile îl neagă.

Reprezentanta guvernului român, Catrinel Brumar, a contrat afirmând că e nevoie de mai mult decât numai „indicii şi speculaţie pentru a stabili responsabilităţile statului”. Ea a declarat că o investigaţie este în curs de desfăşurare.

Tribunalul a declarat că va da în câteva luni verdictul cu privire la acuzaţia că România a permis cu bună ştiinţă existenţa închisorilor secrete ale CIA, în care s-a practicat tortura, şi la aceea că România nu a împiedicat torturarea clientului lui Singh.

Singh a declarat prin telefon pentru The Associated Press că România este „tendenţioasă şi în faza de negare” prin argumentaţia ei.

Singh a declarat că clientul ei, cetăţeanul saudit Abd al-Rahim al-Nashiri, a fost încătuşat, privat de somn, expus la zgomote puternice şi lumină orbitoare, pălmuit şi hrănit forţat prin rect la închisoarea CIA din Bucureşti, în 2004. În prezent el se află în custodia SUA, la Guantanamo.

Ea a precizat că presupusa lui maltratare nu a dus la obţinerea niciunei informaţii utile.

Comitetul pentru Informaţii al Senatului SUA şi-a finalizat raportul cu privire la practicarea torturii de către CIA în 2014. Acesta a prezentat în detaliu cum erau torturaţi deţinuţii şi cum s-a împiedicat exercitarea autorităţii de control a guvernului. Raportul nu menţionează în mod explicit România.

Amnesty International a calificat audierile de miercuri drept un „reper istoric al posibilităţii de a trage la răspundere”.

Sursa: Rador

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sectorul 41 oră inainte

Consiliul Local din Sectorul 4 a blocat la initiativa USR constructia unui bloc peste un loc de joaca

Consiliul Local Sectorul 4 a decis ieri, în unanimitate, demararea procedurilor legale în urma cărora locul de joacă din șoseaua...

Actualitate1 oră inainte

Primisiune in premiera de la Gabriela Firea: Bucurestiul VA FI modernizat dupa modelul Madridului!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire  cu ambasadorul Spaniei, E.S. Ramiro Fernández-Bachiller. Conform unui anunţ făcut de primar...

Bucuresti15 ore inainte

Sa mai stea putin ca face Firea revolutia! O companie gigant pleaca din Bucuresti din cauza aglomeratiei!

Producătorul suedez de echipamente de comunicații Ericsson și-ar putea muta sediul din București. Conducerea companiei ia în calcul mutarea sediului...

Actualitate15 ore inainte

Protest extrem in centrul Bucurestiului: Pompierii l-au dat jos cu scara!

Un bărbat s-a urcat, marţi, pe un panou publicitar în Piaţa Unirii şi protestează cu ajutorul unei portavoci. La faţa...

Actualitate18 ore inainte

Un avion Tarom s-a intors de urgenta pe Aeroportul Otopeni la cateva minute de la decolare

Aeronava TAROM ROT 275 – YLATF cu destinaţia Salonic s-a întors, marţi, pe Aeroportul Otopeni, la 10 minute de la...

Monden22 de ore inainte

Fostul Principe al Romaniei, Nicolae, implicat intr-un accident de circulatie in nordul Bucurestiului

Fostul principe Nicolae a fost implicat, marți, într-un accident rutier în nordul Capitalei, au precizat, pentru MEDAFAX, surse din cadrul...

Share Page

Close