Comorile Egiptului
Primaria Capitalei anunta un concurs de proiecte pentru zona ”Esplanada”. Vezi ce vrea sa faca Firea aici! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Imobiliare

Primaria Capitalei anunta un concurs de proiecte pentru zona ”Esplanada”. Vezi ce vrea sa faca Firea aici!

Consilierii municipali au adoptat, pe 19 iulie, în unanimitate, o hotărâre prin care solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind transmiterea terenului cunoscut sub numele de “Esplanada” din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în domeniul public al Capitalei și administrarea CGMB.
Consilierii au fost de acord, de asemenea, cu un amendament formulat de consilierul USR Roxana Wring, conform căruia primarul general urmează să inițieze un concurs de urbanism vizând această zonă, iar ulterior un concurs de arhitectură care să detalieze soluția rezultată.
Gabriela Firea a atras atenția asupra faptului că zona “Esplanada” a fost vizată în trecut și de proiectul “Cartierul Justiției”. Ea a precizat că planurile PMB pentru această suprafață prevăd o sală de concerte, filarmonică, o secțiune pentru Muzeul Literaturii, un cartier al justiției, spații verzi, locuri de joacă, pinacotecă.
Terenul respectiv este delimitat de Bd. Unirii, Str. Nerva Traian, Bd. Octavian Goga și Bd. Mircea Vodă. Conform hotărârii adoptate, pe amplasamentul respectiv se va realiza un centru multifuncțional, care va cuprinde spații administrative și pentru birouri, un centru de afaceri, investiții culturale, zonă verde și de agrement și parcări.
Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, la nivelul municipiului București se înregistrează un deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltării și implementării unor proiecte în domeniile urbanismului și amenajării teritoriului și cultural.
“Potrivit evidențelor informatizate ale instituției noastre, fostele proprietăți din amplasamentul mai sus menționat au fost trecute în proprietatea statului și administrarea directă a Consiliului popular al Municipiului București, (…) amplasamentul fiind abandonat după 1989 și până în prezent”, relevă documentul.
După 1990 acest amplasament s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii și Cultelor, Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, în prezent fiind în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
“Ținând seama de importanța amplasamentului se va urmări ca prin proiectele ce se vor realiza și anume Districtul de justiției, sală de concerte, spații administrative, centru de afaceri și zonă verde și de agrement să se dea vechiului obiectiv abandonat un caracter unitar și reprezentativ pentru imaginea Capitalei”, a susținut Gabriela Firea, în expunerea de motive.
Potrivit raportului de specialitate, din suprafața totală a amplasamentului de circa 106.000 mp, circa 4.640 mp au fost achiziționați de municipiul București prin contracte de vânzare-cumpărare.
“Conform informațiilor deținute până la data prezentei, în perimetrul obiectivului de investiției ‘Esplanada’ se identifică următoarele situații: foste imobile notificate în baza legilor proprietății; foste imobile restituite în natură; foste imobile pentru care există procese pe rolul instanțelor de judecată; imobile nerevendicate; imobile aflate în proprietatea Municipiului București”, indică aceeași sursă.
Sursa: AGERPRES
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Actualitate11 ore inainte

Bucurestenii sunt printre cei mai nemultumiti europeni de spatiile pietonale. Ce face primaria?

Bucureştiul se află pe locul 4 în topul capitalelor cu cei mai nemulţumiţi cetăţeni în privinţa pieţelor, bulevardelor sau zonelor...

Opinii12 ore inainte

Mentalitate PSD: Codrin Stefanescu spune ca politistii bucuresteni nu trebuiau sa aplice legea in cazul Ilie Nastase!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cere un comportament diferit atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, care s-a ales...

Sport21 de ore inainte

Restrictii de trafic in aceasta seara in Bucuresti pentru finala Cupei Romaniei

Traficul rutier va fi restricţionat duminică, în Capitală, în zona Arenei Naţionale, unde se vor desfăşura finala Cupei României la...

Actualitate21 de ore inainte

Ambasada SUA la Bucuresti este inchisa luni

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti va fi închisă luni, pentru a marca Memorial Day, ziua dedicată militarilor americani...

Transport21 de ore inainte

Bucurestenii petrec mai mult timp in trafic decat cu familia

Bucureștiul este capitala europeană în care oamenii își pierd cel mai mult timp din viață în trafic. Mai mult chiar...

Sectorul 321 de ore inainte

Primaria Sectorului 3 a lansat o aplicatie prin care bucurestenii pot semnala problemele cu care se confrunta

Primarul Robert Negoiță a lansat astăzi, 25 mai, aplicația „Primăria Sectorului 3”, un serviciu electronic prin care cetățenii pot sesiza...

Share Page

Close