Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Art Safari

Bucuresti

Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic!

Potrivit Cetateanul.net sub ochii tuturor autorităților administrației publice, într-una dintre cele mai valoroase zone imobiliare ale Capitalei, funcționează, de zece ani, o parcare construită ilegal. Toate autoritățile știu de parcarea de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză 8B, dar nu au luat nicio măsură pentru a deranja afacerea firmei controlată printr-un adevărat lanț de acționariat, de magnatul imobiliar Liviu Tudor.

De caz știu și Primăria sectorului 2 și Primăria Generală a Capitalei, care a făcut și nenumărate studii pentru lărgirea străzii și exproprierea proprietarilor afectați de lărgire.

Mai mult, chiar și CEC Bank, banca al cărei acționar este Statul român a acordat un credit gras, de 25 de milioane de euro, proprietarului parcării, fără să țină cont că pe terenul pus gaj de SC Novo Parc Trei este construită o parcare fără autorizații legale. Precizăm că parcarea ilegală nu este singura garanție a creditului.

Primăriile nu iau nicio măsură

Atât Primăria Sectorului 2, cât și Primăria Capitalei au confirmat oficial, pentru Cetățeanul.net, că nu au eliberat niciodată vreo autorizație de construire pentru terenul din Fabrica de Glucoză 8B. De aici rezultă și că parcarea nu are o autorizație de funcționare emisă legal.

Nici Liviu Tudor, nici Geta Dincă, administratorul Novo Parc Trei, nu au răspuns la demersurile noastre insistente de a obține un punct de vedere.

Credit de la CEC garantat cu terenul amenajat ilegal

Firma Novo Park Trei (fostă Internet City) are ca acționari pe firmele Novo Parc, West Gate, Novo Parc Doi si Wardino Management Limited, majoritatea controlate, potrivit presei, de magnatul imobiliar, Liviu Tudor. Acesta este cunoscut și proprietarul, printre altele, al unora dintre cele mai mari parcuri de afaceri din București – West Gate (Militari) şi Novo Park (Pipera).

Deși a construit parcarea fără acte legale (autorizație de construire), după cum ne-au confirmat atât Primăria Capitalei, cât și cea a Sectorului 2, Novo Parc Trei a obținut, în urmă cu doi ani, un credit de 25 de milioane de euro de la CEC, credit pe care l-a garantat cu terenul pe care se află parcarea. Cetățeanul.net i-a întrebat pe oficialii CEC Bank cum au verificat legalitatea parcării și dacă au verificat documentele (autorizația de construire a parcării și/sau autorizația de funcționare). Oficialii băncii de stat ne-au răspuns însă că „informațiile si documentele referitoare la activitatea desfășurată de bancă precum și informațiile și documentele referitoare la clienții băncii sunt protejate de secretul profesional în domeniul bancar”.

Cetățeanul.net solicită Băncii Naționale a României să verifice legalitatea documentației prin care s-a aprobat creditul pentru Novo Parc Trei SRL. Totodată cerem autorităților locale să verifice și să sancționeze pe cei vinovați de amenajarea și exploatarea ilegală a terenului. Totodată, surse juridice ne-au spus că în cazul în care se constată că firma a obținut venituri din exploatrarea ilegală a terenului, acestea trebuie confiscate, ca ilicite, iar firma trebuie amendată în consecință!

Liviu Tudor și conducerea Novo Parc Trei, în „silenzio stampa”

Deși am solicitat, în repetate rânduri, punctul de vedere al proprietarului terenului, dar și a omului de afaceri Liviu Tudor, aceștia au preferat să rămână „surzi” la demersurile noastre jurnalistice. Prezentăm în continuare adresa trimisă Getei Dincă, administratorului Novo Parc Trei, cu precizarea că întrebări similare i-au fost adresate și lui Liviu Tudor.

Loading...
Doamnă Geta Dincă

Revenim asupra solicitării noastre, trimisă pe același email încă din data de 6 decembrie 2016, cu rugămintea de a ne răspunde până miercuri, 5 aprilie 2017 ora 17, pentru o corectă informare a cititorilor. 

În 2015, SC Novo Park Trei SRL a încheiat un contact cu CEC Bank SA, prin care cea din urmă v-a acordat un credit de 25,69 milioane de euro. Creditul a fost garantat și cu terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, în suprafață de 3650 de metri pătrați.

1. Este adevărat că pe terenul respectiv, din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, funcționează o parcare de mai mulți ani?

2. In cadrul contractului de credit mai sus-amintit figurează terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, ca fiind amenajat ca parcare? Dacă nu, de ce?

3. Deține SC Internet City Trei SRL autorizație de construcție pentru amenajarea parcării (dacă da, vă rugăm să ne comunicați numărul? Dacă nu, de ce?

4. Dețineți autorizație de funcționare pentrui parcarea din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B?

Art Safari

Ultimele stiri

Actualitate16 ore inainte

Interventie neobisnuita in Ialomita: Un barbat a stat zece ore pe capota dupa ce a cazut de pe pod intr-un rau!

Pompierii din Ialomiţa au intervenit duminică pentru salvarea unui bărbat care a căzut sâmbătă într un canal cu apă la...

Politica17 ore inainte

Leoreanu, PNL: Alt eşec major pentru Dăncilă! Lucrările la Autostrada Unirii n-au început încă deși legea e promulgată de 10 luni!

Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu solicită Guvernului să înceapă urgent lucrările la Autostrada Unirii, proiect rutier care ar trebui să lege...

Politica17 ore inainte

Andrei Valentin Stoican: „Nu vreau să intru în competiţia prezidenţială printr-o fraudă”

Andrei Valentin Stoican, candidatul Mişcării Naţionale Române, şi-a retras în această dimineaţă candidatura la prezidenţiale. Stoican a declarat: „Nu-mi voi...

Politica22 de ore inainte

Presedintele Iohannis, baie de multime in Craiova: „PSD-ul a realizat mii de km de autostrada. Cu creionul”

Presedintele Klaus Iohannis a avut, sambata, la Craiova, numeroase ironii la adresa PSD, vorbind despre „miile de kilometri de autostrada”...

Bucuresti23 de ore inainte

Gabriela Firea cauta scandal: ”Invidia il roade pe invidios…”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, lansează un mesaj enigmatic ”pentru cunoscători”, o posibilă reacție la atacurile din ultimele zile. ”Mi-a trimis...

Sectorul 23 zile inainte

Dan Cristian Popescu, primit de viceprimarul Florenței

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu a fost invitat de autoritățile locale din Florența într-o vizită oficială, care a inclus...

Bani3 zile inainte

Cum reuseste Marian Vanghelie sa stoarca in continuare bani publici din Sectoarele 1 si 5

Disparut de mult timp deja din viata administratiei locale, fostul primar al Sectorului 5 si fost presedinte al PSD Bucuresti,...

Politica3 zile inainte

Moise Guran lamureste problema adversarului Gabrielei Firea: Nicusor Dan ‘este un non-candidat’

Jurnalistul Moise Guran a ieșit din nou în spațiul public cu un atac la Nicușor Dan, care zilele acestea a...

Opinii3 zile inainte

Primul mesaj al Codrutei Kovesi ca procuror-sef european ingheata sangele in venele PSD-istilor!

„Plec dar dar nu scăpați de mine”, acesta pare a fi mesajul transmis de Laura Codruța Kovesi, în direct la Digi24,...

Bucuresti3 zile inainte

Incident socant in Bucuresti: Un capac de canal, aruncat cu violenta, a cazut pe o masina!

O întâmplare mai puțin obișnuită a avut loc astăzi, în Capitală, după ce un camion a aruncat în aer capacul...

Share Page

Close