Awake
Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Awake

Bucuresti

Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic!

Potrivit Cetateanul.net sub ochii tuturor autorităților administrației publice, într-una dintre cele mai valoroase zone imobiliare ale Capitalei, funcționează, de zece ani, o parcare construită ilegal. Toate autoritățile știu de parcarea de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză 8B, dar nu au luat nicio măsură pentru a deranja afacerea firmei controlată printr-un adevărat lanț de acționariat, de magnatul imobiliar Liviu Tudor.

De caz știu și Primăria sectorului 2 și Primăria Generală a Capitalei, care a făcut și nenumărate studii pentru lărgirea străzii și exproprierea proprietarilor afectați de lărgire.

Mai mult, chiar și CEC Bank, banca al cărei acționar este Statul român a acordat un credit gras, de 25 de milioane de euro, proprietarului parcării, fără să țină cont că pe terenul pus gaj de SC Novo Parc Trei este construită o parcare fără autorizații legale. Precizăm că parcarea ilegală nu este singura garanție a creditului.

Primăriile nu iau nicio măsură

Atât Primăria Sectorului 2, cât și Primăria Capitalei au confirmat oficial, pentru Cetățeanul.net, că nu au eliberat niciodată vreo autorizație de construire pentru terenul din Fabrica de Glucoză 8B. De aici rezultă și că parcarea nu are o autorizație de funcționare emisă legal.

Nici Liviu Tudor, nici Geta Dincă, administratorul Novo Parc Trei, nu au răspuns la demersurile noastre insistente de a obține un punct de vedere.

Credit de la CEC garantat cu terenul amenajat ilegal

Firma Novo Park Trei (fostă Internet City) are ca acționari pe firmele Novo Parc, West Gate, Novo Parc Doi si Wardino Management Limited, majoritatea controlate, potrivit presei, de magnatul imobiliar, Liviu Tudor. Acesta este cunoscut și proprietarul, printre altele, al unora dintre cele mai mari parcuri de afaceri din București – West Gate (Militari) şi Novo Park (Pipera).

Deși a construit parcarea fără acte legale (autorizație de construire), după cum ne-au confirmat atât Primăria Capitalei, cât și cea a Sectorului 2, Novo Parc Trei a obținut, în urmă cu doi ani, un credit de 25 de milioane de euro de la CEC, credit pe care l-a garantat cu terenul pe care se află parcarea. Cetățeanul.net i-a întrebat pe oficialii CEC Bank cum au verificat legalitatea parcării și dacă au verificat documentele (autorizația de construire a parcării și/sau autorizația de funcționare). Oficialii băncii de stat ne-au răspuns însă că „informațiile si documentele referitoare la activitatea desfășurată de bancă precum și informațiile și documentele referitoare la clienții băncii sunt protejate de secretul profesional în domeniul bancar”.

Cetățeanul.net solicită Băncii Naționale a României să verifice legalitatea documentației prin care s-a aprobat creditul pentru Novo Parc Trei SRL. Totodată cerem autorităților locale să verifice și să sancționeze pe cei vinovați de amenajarea și exploatarea ilegală a terenului. Totodată, surse juridice ne-au spus că în cazul în care se constată că firma a obținut venituri din exploatrarea ilegală a terenului, acestea trebuie confiscate, ca ilicite, iar firma trebuie amendată în consecință!

Liviu Tudor și conducerea Novo Parc Trei, în „silenzio stampa”

Deși am solicitat, în repetate rânduri, punctul de vedere al proprietarului terenului, dar și a omului de afaceri Liviu Tudor, aceștia au preferat să rămână „surzi” la demersurile noastre jurnalistice. Prezentăm în continuare adresa trimisă Getei Dincă, administratorului Novo Parc Trei, cu precizarea că întrebări similare i-au fost adresate și lui Liviu Tudor.

Awake
Awake
Loading...
Doamnă Geta Dincă

Revenim asupra solicitării noastre, trimisă pe același email încă din data de 6 decembrie 2016, cu rugămintea de a ne răspunde până miercuri, 5 aprilie 2017 ora 17, pentru o corectă informare a cititorilor. 

În 2015, SC Novo Park Trei SRL a încheiat un contact cu CEC Bank SA, prin care cea din urmă v-a acordat un credit de 25,69 milioane de euro. Creditul a fost garantat și cu terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, în suprafață de 3650 de metri pătrați.

1. Este adevărat că pe terenul respectiv, din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, funcționează o parcare de mai mulți ani?

2. In cadrul contractului de credit mai sus-amintit figurează terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, ca fiind amenajat ca parcare? Dacă nu, de ce?

3. Deține SC Internet City Trei SRL autorizație de construcție pentru amenajarea parcării (dacă da, vă rugăm să ne comunicați numărul? Dacă nu, de ce?

4. Dețineți autorizație de funcționare pentrui parcarea din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B?

Click pentru a comenta

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie comentarii Autentificare

Lasa un raspuns

Awake

Ultimele stiri

Politica18 ore inainte

Ludovic Orban a dat afara 4 lideri PNL pe care ii acuza ca au colaborat cu PSD

Trei primari PNL din județul Caraș-Severin au fost excluși din partid pe motiv că ar fi colaborat cu PSD și...

Monden18 ore inainte

Vedeta implicata intr-un accident in Bucuresti

Traficul din București i-a dat bătăi de cap Alexandrei Stan, care a provocat un accident rutier în această după-amiază, în apropiere...

Timp liber18 ore inainte

Spectacol pe cerul Bucurestiului de Ziua Aviatiei

În aceeași zi cu sărbătoarea Sf. Ilie, pe 20 iulie, Forțele Aeriene celebrează Ziua Aviaţiei Române. De Ziua Aviaţiei Române...

Transport18 ore inainte

Razie a Politiei azi-noapte in Bucuresti. Taximetristii prinsi cu cele mai mari nereguli

In cursul noptii de 20 iulie 2019 au avut loc actiuni de control la consumul de alcool precum si la...

Sport18 ore inainte

O televiziune tocmai si-a anuntat vedetele ca sunt concediate

În această dimineață, mai mulți angajați ai postului TV TelekomSport au primit mail-uri din partea sindicatului Telekom Sport în care...

Politica18 ore inainte

Nicușor Dan lăsat mut în fața unei dezvăluiri-bombă. Mai candidează la Primărie?

Din registrul “lupul paznic la oi” sună dezvăluirea făcută de jurnalistul de investigații Dan Bucura în cadrul emisiunii Dosar de...

Politica2 zile inainte

Firea mai vrea un mandat la Primaria Capitalei: În doi ani se vor vedea rezultatele muncii mele!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat de primar al Capitalei....

Timp liber2 zile inainte

Bon Jovi si The Cure concerteaza duminica in Piata Constitutiei

Trupele Bon Jovi şi The Cure vor concerta mai mult de 2 ore, duminică, respectiv luni, în Piaţa Constituţiei din...

Turist2 zile inainte

Premiera la Muzeul Antipa. Sistem unic japonez implementat in Bucuresti

Un sistem de izolare seismică din Japonia este instalat în premieră în România şi în Europa pentru unul dintre cele...

Transport2 zile inainte

STB anunta mai multe schimbari importante pe o serie de trasee

STB a făcut un anunţ de ultima ora. Începând cu data de 19.07.2019, de la ora 10.00, mai multe staţii...

Share Page

Close