bilete Ed Sheeran
Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Bucuresti

Primaria condusa de Firea stie ca unul dintre cei mai bogati romani a infiintat o parcare ilegala in inima Bucurestiului si nu face nimic!

Potrivit Cetateanul.net sub ochii tuturor autorităților administrației publice, într-una dintre cele mai valoroase zone imobiliare ale Capitalei, funcționează, de zece ani, o parcare construită ilegal. Toate autoritățile știu de parcarea de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză 8B, dar nu au luat nicio măsură pentru a deranja afacerea firmei controlată printr-un adevărat lanț de acționariat, de magnatul imobiliar Liviu Tudor.

De caz știu și Primăria sectorului 2 și Primăria Generală a Capitalei, care a făcut și nenumărate studii pentru lărgirea străzii și exproprierea proprietarilor afectați de lărgire.

Mai mult, chiar și CEC Bank, banca al cărei acționar este Statul român a acordat un credit gras, de 25 de milioane de euro, proprietarului parcării, fără să țină cont că pe terenul pus gaj de SC Novo Parc Trei este construită o parcare fără autorizații legale. Precizăm că parcarea ilegală nu este singura garanție a creditului.

Primăriile nu iau nicio măsură

Atât Primăria Sectorului 2, cât și Primăria Capitalei au confirmat oficial, pentru Cetățeanul.net, că nu au eliberat niciodată vreo autorizație de construire pentru terenul din Fabrica de Glucoză 8B. De aici rezultă și că parcarea nu are o autorizație de funcționare emisă legal.

Nici Liviu Tudor, nici Geta Dincă, administratorul Novo Parc Trei, nu au răspuns la demersurile noastre insistente de a obține un punct de vedere.

Credit de la CEC garantat cu terenul amenajat ilegal

Firma Novo Park Trei (fostă Internet City) are ca acționari pe firmele Novo Parc, West Gate, Novo Parc Doi si Wardino Management Limited, majoritatea controlate, potrivit presei, de magnatul imobiliar, Liviu Tudor. Acesta este cunoscut și proprietarul, printre altele, al unora dintre cele mai mari parcuri de afaceri din București – West Gate (Militari) şi Novo Park (Pipera).

Deși a construit parcarea fără acte legale (autorizație de construire), după cum ne-au confirmat atât Primăria Capitalei, cât și cea a Sectorului 2, Novo Parc Trei a obținut, în urmă cu doi ani, un credit de 25 de milioane de euro de la CEC, credit pe care l-a garantat cu terenul pe care se află parcarea. Cetățeanul.net i-a întrebat pe oficialii CEC Bank cum au verificat legalitatea parcării și dacă au verificat documentele (autorizația de construire a parcării și/sau autorizația de funcționare). Oficialii băncii de stat ne-au răspuns însă că „informațiile si documentele referitoare la activitatea desfășurată de bancă precum și informațiile și documentele referitoare la clienții băncii sunt protejate de secretul profesional în domeniul bancar”.

Cetățeanul.net solicită Băncii Naționale a României să verifice legalitatea documentației prin care s-a aprobat creditul pentru Novo Parc Trei SRL. Totodată cerem autorităților locale să verifice și să sancționeze pe cei vinovați de amenajarea și exploatarea ilegală a terenului. Totodată, surse juridice ne-au spus că în cazul în care se constată că firma a obținut venituri din exploatrarea ilegală a terenului, acestea trebuie confiscate, ca ilicite, iar firma trebuie amendată în consecință!

Liviu Tudor și conducerea Novo Parc Trei, în „silenzio stampa”

Deși am solicitat, în repetate rânduri, punctul de vedere al proprietarului terenului, dar și a omului de afaceri Liviu Tudor, aceștia au preferat să rămână „surzi” la demersurile noastre jurnalistice. Prezentăm în continuare adresa trimisă Getei Dincă, administratorului Novo Parc Trei, cu precizarea că întrebări similare i-au fost adresate și lui Liviu Tudor.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
Doamnă Geta Dincă

Revenim asupra solicitării noastre, trimisă pe același email încă din data de 6 decembrie 2016, cu rugămintea de a ne răspunde până miercuri, 5 aprilie 2017 ora 17, pentru o corectă informare a cititorilor. 

În 2015, SC Novo Park Trei SRL a încheiat un contact cu CEC Bank SA, prin care cea din urmă v-a acordat un credit de 25,69 milioane de euro. Creditul a fost garantat și cu terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, în suprafață de 3650 de metri pătrați.

1. Este adevărat că pe terenul respectiv, din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, funcționează o parcare de mai mulți ani?

2. In cadrul contractului de credit mai sus-amintit figurează terenul din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B, ca fiind amenajat ca parcare? Dacă nu, de ce?

3. Deține SC Internet City Trei SRL autorizație de construcție pentru amenajarea parcării (dacă da, vă rugăm să ne comunicați numărul? Dacă nu, de ce?

4. Dețineți autorizație de funcționare pentrui parcarea din strada Fabrica de Glucoză nr. 8B?

bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Sport20 de ore inainte

Legenda a gimnasticii romanesti, batjocorita pe Aeroportul Otopeni de ministrul PSD al Sportului

Corina Ungureanu, fostă mare campioană de gimnastică, acum antrenoare, a relatat pe Facebook, o dispută avută cu ministrul Tineretului și...

Politica20 de ore inainte

Coruptie din tata in fiu: Primar PSD trimis in judecata de DNA, fiul cercetat de Parchet!

Aschia nu sare departe de trunchi, iar cand vine vorba de coruptie si bani vorba devine lege, nu proverb. Primarul...

Sectorul 122 de ore inainte

Bucurestiul are o noua piata

Edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache a inaugurat cea mai noua piata a Bucurestiului, Piața „Mureș”! Situată pe Calea Griviței, aproape...

Actualitate22 de ore inainte

”Toti pentru Europa!”. Manifestatie de amploare in aceasta seara in centrul Bucurestiului

Manifestaţia „Toţi pentru Europa” va avea loc duminică, în Piaţa Victoriei, de la ora 18.00, evenimentul având ca scop motivarea...

Politica22 de ore inainte

Adrian Severin anunta ca indiferent de rezultat, PSD va invalida Referendumul pe Justitie si-l va suspenda pe Iohannis!

Ipoteză bombă lansată de fostul europarlamentar PSD și condamnat pentru corupție, Adrian Severin. Acesta susține că planul PSD e invalidarea...

Opinii2 zile inainte

Tudor Chirila, victima minciunilor PSD: ”Marsavia PSD-istilor nu cunoste limite!”

Artistul Tudor Chirilă, unul dintre influencerii din social media, se plânge că este victima unui fake news: cineva induce ideea...

Transport2 zile inainte

Asta e revolutia promisa de Firea? Incepand de astazi autobuzele lui Pandele circula in Bucuresti

Serviciul Transport Voluntari, care a cumpărat luna trecută 50 de autobuze de la olandezi, va opera de sâmbătă, 18 mai,...

Actualitate2 zile inainte

Presedintele Iohannis despre protestatarii luati cu duba de jandarmi: Asta e Romania lui Dragnea!

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, întrebat despre prostestatarii care au fost ridicați de jandarmi la Topoloveni, în timpul vizitei liderului PSD,...

Sectorul 42 zile inainte

Situatie dramatica in Sectorul 4 unde 140 de copii n-au parinti

Primăria Sectorului 4, prin DGASPC Sector 4 vrea să ofere o viață mai bună copiilor aflați în sistemul de protecție...

Politica2 zile inainte

VIDEO-Peste 60.000 de oameni la mitingul PNL din Piata Victoriei! Presedintele Iohannis: Catastrofa pesedista se va simti in buzunarele tuturor!

Partidul Național Liberal a organizat sâmbătă un eveniment de prezentare a candidaților PNL la alegerile europene ce vor avea loc...

Share Page

Close