Cerbul de aur
Primaria Sectorului 4 da copiilor mii de burse, in valoare de peste 3,7 milioane de lei – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Cerbul de aur

Sectorul 4

Primaria Sectorului 4 da copiilor mii de burse, in valoare de peste 3,7 milioane de lei

4.730 de elevi din Sectorul 4 vor primi burse în valoare totală de 3.729.200 de lei.

Bursele de performanță, cele de merit și de studiu, dar și bursele de ajutor social care vor fi achitate sunt aferente semestrului I al anului școlar 2018 – 2019.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptată la începutul lunii noiembrie, indiferent de forma de învățământ – primar, gimnazial sau liceal – elevii cu rezultate bune la învățătură vor fi premiați cu sume cuprinse între 100 și 400 de lei pe lună.

Astfel, 1.762 de elevi cu rezultate deosebite vor primi burse de performanță și de merit, în valoare de câte 400 de lei/ lună, respectiv, 200 de lei/ lună.

De asemenea, vor fi plătite 463 de burse de studiu, în valoare de 100 de lei/ lună fiecare, peste 2.400 de burse de ajutor social – pentru elevii care provin din familii modeste – în valoare de câte 100 de lei/ lună, dar și 79 de burse de ajutor social ocazional (acordate, potrivit legii, o singură dată pe an), în valoare de câte 300 de lei.

Bursele de performanță, cele de merit și de studiu, dar și bursele de ajutor social vor fi achitate pentru semestrul I al anului școlar 2018 – 2019.

Plățile către elevi au fost aprobate prin Hotărârea nr. 277 a Consiliului Local al Sectorului 4, adoptată în ședința extraordinară din 6 noiembrie. “Se aprobă pentru anul școlar 2018 – 2019, semestrul I, elevilor cuprinși în învățământul preuniversitar de stat din instituțiile de învățământ de pe teritoriul Sectorului 4, un număr de 4.730 burse școlare și cuantumul acestora, conform Anexei care face parte din prezenta hotărâre.”, se arată în articolul 1 al documentului.

Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 277 din 6 noiembrie 2018 poate fi consultată AICI (http://www.ps4.ro/wp-content/uploads/2018/11/H_277_.pdf).

“Sperăm ca, până de Moș Nicolae, să fie achitate toate bursele aprobate prin hotărârea Consiliului Local. Vrem să le reamintim părinților, elevilor și cadrelor didactice că dosarele pentru acordarea de burse trebuie reînnoite la începutul semestrului II. De asemenea, trebuie să precizez că, tot din semestrul II al acestui an școlar, și elevii claselor a V-a și a IX-a vor putea beneficia de burse de merit sau de burse de studiu, în funcție de mediile obținute în primul semestru”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Metodologia care stabilește condițiile de acordare a burselor pentru elevi a fost elaborată de Ministerul Educației în anul 2011. Procedura prevede completarea de către elevi și părinți a unei cereri-tip prin care aceștia trebuie să opteze pentru un tip de bursă din cele care pot fi acordate, în funcție de performanțe sau de nivelul de venituri, premiile nefiind cumulate.

Dosarele întocmite pentru acordarea burselor pentru elevi sunt avizate de Consiliile de Administrație ale școlilor și transmise conducerii unităților de învățământ, fiind centralizate de secretariatele școlilor. De aici, listele, fără date nominale, pe care sunt înscrise doar numărul și tipul burselor, ajung la autoritatea locală.

“Este nevoie de multă atenție în modul în care se întocmesc aceste liste în unitățile de învățământ. Chiar și o singură eroare bulversează întreaga procedură, pentru că este necesară refacerea listelor și reluarea întregului proces”, a explicat directorul general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4, Ana Maria Mocăniță.

Cerbul de aur
Cerbul de aur
Loading...
Cerbul de aur

Ultimele stiri

Actualitate6 ore inainte

Ajunge la groapa de gunoi de istoriei? Tarceanu isi pregateste demisia si iesirea ALDE de la guvernare

Surse politice, citate de site-ul pesedist stiripesurse.ro, anunta ca ALDE va iesi saptamana viitoare de la guvernare, dupa care Tariceanu...

Cultura6 ore inainte

Berbeceanu: „Ceea ce s-a stricat in ultimii ani ne-a tras in urma rau de tot. Ne trebuie minim 10-15 ani pentru a reveni la nivelul la care eram acum 5-6 ani”

Fostul comisar Traian Berbeceanu a declarat, intr-un interviu pentru emisiunea „Garantat 100%” de la TVR ca sistemul judiciar a fost...

Politica6 ore inainte

Proiect de lege in premiera: Corupții din Poliție, Justiție, servicii secrete și administrație ar putea rămâne fără pensiile de serviciu!

Deputatul Florin Roman a anunțat că PNL depune în această săptămână un proiect de lege prin care toate categoriile de...

Opinii6 ore inainte

Revolutia Gabrielei Firea e facuta praf: După ce PSD a dat liber la cumpărat rable, nu poți să impui acum norma de poluare!

Dacian Cioloș o critică pe Gabriela Firea pentru măsurile anunțate de aceasta pentru combaterea poluării. Președintele PLUS spune că, în...

Sanatate6 ore inainte

Spitalul unde au fost ucisi 5 pacienti e condus de PSD prin cumetrii si susanele de partid!

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca unde s-a produs tragedia de duminică și care ar fi putut fi evitată prin măsuri...

Opinii3 zile inainte

Moise Guran: Nicusor Dan nu a oferit nicio solutie concreta pana acum! Firea il poate bate oricand

Nicușor Dan este fostul, viitorul și probabil singurul candidat pe care primarul Gabriela Firea l-a bătut și îl mai poate...

Politica3 zile inainte

Orban: Membrii PSD si ALDE care ”au girat acest regim profund nociv pentru România” nu au ce cauta in PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul său a închis ușile pentru PSD și ALDE și că „în partid...

Politica3 zile inainte

Cum a ramas agramatul tupeist Marean Vanghelie ultimul exponent al sistemului securist FSN

Pe mulți îi contrariază longevitatea și menținerea în libertate a acestui agramat tupeist și corupt până în măduva oaselor, care...

Transport4 zile inainte

Incep lucrarile in centrul Bucurestiului!

Primăria Bucureşti, prin Administraţia Străzilor Bucureşti, demarează din 16 august, lucrări pe arterele perimetrale din Piaţa Unirii. Proiectul vizează reorganizarea...

Timp liber4 zile inainte

Atentie daca mergeti la mare: Batai si tineri injunghiati in cluburile de pe litoral

Doi bărbaţi din Constanţa sunt cercetaţi de procurorii constănţeni, după ce au agresat un bărbat şi l-au înjunghiat, fapta petrecându-se...

Share Page

Close