Comorile Egiptului
Primisiune in premiera de la Gabriela Firea: Bucurestiul VA FI modernizat dupa modelul Madridului! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Actualitate

Primisiune in premiera de la Gabriela Firea: Bucurestiul VA FI modernizat dupa modelul Madridului!

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire  cu ambasadorul Spaniei, E.S. Ramiro Fernández-Bachiller. Conform unui anunţ făcut de primar pe Facebook, Bucureştiul şi Madridul ar urma să încheie un acord de colaborare.

„Am discutat despre intentia Capitalei Romaniei de a incheia un acord de colaborare in mai multe domenii cu Madrid.

Avand in vedere faptul ca Bucurestiul nu are incheiat un acord de colaborare cu nici un oras din Spania, la nivelul Primariei Capitalei s-au inceput demersurile pentru incheierea unui acord de colaborare intre Bucuresti si Madrid.

Prin acest acord ne dorim sa avem o colaborare cu Capitala Spaniei in mai multe domenii, cum ar fi mobilitate, smart city, transporturi, conectivitate. Intentionam sa preluam modelul de bune practici al acestui oras, mai ales ca Madridul, in trecut, avea reale probleme de trafic pe care le-a rezolvat printr-o strategie clara.

Un alt model de bune practici pentru Bucuresti il constituie Legea Madridului, document strategic din care Capitala Romaniei ar putea prelua aspecte compatibile care sa contribuie la modernizarea orasului.

La randul sau, ambasadorul Spaniei la Bucuresti, E.S. Ramiro Fernández-Bachiller, a declarat ca Madridul a facut in ultimii ani progrese semnificative in ceea ce priveste sistemul de transport: „Capitala Spaniei reprezinta un oras prietenos pentru cetateni si turisti, in centru exista multe centre pietonale si a crescut considerabil in ultimii ani ponderea de utilizare a transportului public, ceea ce inseamna ca intr-adevar, Madridul reprezinta un model de bune practici in acest domeniu”.

Referitor la imbunatatirea transportului public din Capitala Romaniei, Primarul General, Gabriela Firea, a explicat faptul ca Bucurestiul a demarat o serie de masuri de promovare a utilizarii transportului public si imbunatatirea calitatii acestuia, in special prin cresterea capacitatii de transport a RATB. In prezent, licitatia prin care se vor achizitiona 400 autobuze este in curs de finalizare, 160 dintre acestea urmand a fi livrate chiar anul acesta.

Mai mult decat atat, exista posibilitatea modificarii graficului de livrare, astfel incat sa fie livrate 300 de autobuze in urmatoarele 12 luni; de asemenea se vor achiziţiona 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice si 100 de autobuze cu gaz natural comprimat.

Totodata, a fost aprobat Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru regiunea Bucuresti-Ilfov si a fost constituita Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti Ilfov care va organiza, reglementa, exploata, monitoriza si gestiona in comun serviciul public de transport local in regiunea Bucuresti – Ilfov si va coordona implementarea PMUD-BI 2016-2030.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Transport59 de minute inainte

Cea mai buna solutie gasita de primarie pentru a fluidiza traficul in Bucuresti a ruginit!

Cea mai bună soluție a primarului Gabriela Firea pentru revoluționarea traficului este montarea de panouri separatoare, care delimitează liniile tramvaiului...

Bani1 oră inainte

Dupa ce ca primeste 30.000 de euro pe luna, bani publici, Becali o umileste pe Firea: Nu discut afaceri cu femei!

Gabriela Firea este acuzată că a favorizat clubul FCSB, al naşului său de cununie, printr-un protocol secret semnat între Primăria...

Sport13 ore inainte

Cristina Neagu, vedeta echipei CSM Bucuresti, si-a luat bolid de 100.000 de euro

Simona Halep a semnat un mega-contract cu Mercedes în 2017, iar de atunci aceasta este răsfățată cu anual cu câte...

Bani13 ore inainte

Gabriela Firea si-a marit salariul cu aproape 30%. Ce avere are primarul Bucurestiului!

Coaliția PSD – ALDE a decis că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele...

Sectorul 318 ore inainte

Care este calendarul inscrierilor la crese pentru locuitorii din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, anunță faptul că în perioada 2-13 iulie se fac înscrieri...

Timp liber18 ore inainte

Ai sunt pomenile dvs.: Ce fac bucurestenii cu voucherele primite de la Primaria Capitalei?

Recent, Primăria Capitalei, la inițiativa edilului Gabriela Firea, a decis să acorde noi vouchere bucureștenilor, pentru achiziționarea de biciclete electrice, trotinete...

Share Page

Close