bilete Ed Sheeran
Proiect imobiliar gigant in locul Romexpo! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Imobiliare

Proiect imobiliar gigant in locul Romexpo!

Compania Romexpo SA, care administrează complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, a încheiat un contract de asociere cu dezvoltatorul imobiliar Iulius Group condus de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, prin care Romexpo cedează mai multe spaţii din cadrul complexului de lângă Piaţa Presei unei companii care face parte din grupul Iulius, scrie Ziarul Financiar.

“Se aprobă încheierea contractului de asocierea având ca părţi: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Romexpo – SA şi Stoneberg SRL (denumită în cele ce urmează şi Dezvoltatorul), societate cu răspundere limitată, în curs de constituire, parte a grupului Iulius”, se arată în Monitorul Oficial.

Romexpo cedează către Stoneberg câteva clădiri, în schimbul sumei de minimum trei milioane de euro, în vederea demolării.

„Stoneberg SRL va edifica, pe cheltuiala proprie pentru Romexpo SA, facilităţile pavilioanelor B în valoare de minim 2 milioane de euro”, se mai arată în Monitorul Oficial.

Aceasta este prima mişcare a lui Iulian Dascălu pe piaţa imobiliară din Bucureşti, el având un portofoliu format din mai multe proprietăţi construite în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava.

Grupul Iulius, controlat de Dascălu, lucrează în prezent la construirea unui ansamblu multifuncţional, Openville din Timişoara, format din şapte clădiri, o investiţie totală de 220 de milioane de euro, bani proveniţi din surse proprii şi din credite.

Sursa de finanţare pentru proiectul din Timişoara este împrumutul luat de la bancă, model pe care, de altfel, Iulian Dascălu l-a urmat şi în cazul celorlalte proiecte pe care le-a ridicat. Bilanţul tuturor investiţiilor pe care omul de afaceri Iulian Dascălu le-a făcut până acum în România a ajuns la un total de 620 de milioane de euro, pentru ansamblurile de retail şi de birouri pe care le-a dezvoltat în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava.

Openville va crea spaţii de birouri pentru 13.500 de persoane. Pe lângă componenta de birouri, ansamblul de 594.000 de metri pătraţi din Timişoara urmează să aibă şi o parte comercială, pentru retaileri.

Grupul de companii Iu­lius deţine patru malluri sub bran­dul Iulius, câte unu în Timişoara, Cluj, Suceava şi Iaşi. Pe segmentul office, com­pania a dezvoltat la nivel na­ţional peste 58.000 de metri pătraţi de birouri clasa A.

Anul trecut, dezvoltatorul a finalizat două clădiri de birouri în ansamblul Palas Iaşi, cu un total de 24.000 de metri pătraţi. Astfel, suprafaţa totală de spaţii office în acest ansamblu a ajuns la 70.000 de metri pătraţi, distribuiţi în şase clădiri. Fiecare dintre cele două clădiri noi a fost închiriată integral de câte o singură companie. Potrivit surselor din piaţă, chiriaşul din clădirea UBC 5, de 15.000 de metri pătraţi, este Amazon, în vreme ce UBC 6 (9.000 de metri pătraţi) a fost închiriat de UniCredit Business Integrated Solutions.

Într-un interviu acordat ZF în luna martie, Iulian Dascălu spunea că, pentru moment, se concentrează pe piaţa locală şi nu are în plan să exporte modelul de business de aici şi în alte ţări.

În luna iunie, omul de afaceri Iulian Dascălu a vândut jumătate din acţiu­nile companiilor care ope­rea­ză cele patru malluri Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava fondului olandez de investiţii Atterbury Europe. La o valoare de piaţă totală estimată a celor patru malluri de 300 de milioane de euro, tranzacţia este estimată la 100 de milioane de euro.

Sursa: zf.ro

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Sanatate7 ore inainte

Tata disperat dupa ce fiul lui grav bolnav a fost REFUZAT de doua spitale din Bucuresti

Două spitale din Bucureşti ar fi refuzat să preia un pacient din Târgu Jiu, aflat în stare gravă. Bărbatul de...

Bucuresti7 ore inainte

I-au stricat vacanta? Olguta Vasilescu: Radu Mazare nu trebuia adus in campanie!

Radu Mazăre urmează să fie repatriat, luni seara, după ce a fost prins și arestat în Madagascar. Fostul primar PSD al...

Opinii12 ore inainte

Kovesi, interviu neasteptat pentru Europa Libera: Pentru infractori e foarte usor!

Laura Codruța Kovesi a vorbit, într-un interviu mai larg acordat pentru Europa Liberă, despre schimbările din Justitie și despre perioada cât...

Monden12 ore inainte

A murit patronul Romprest, Florian Walter

Omul de afaceri Florian Walter a murit, duminică seară, în spitalul Floreasca, unde era internat de joi, când suferise un atac...

Actualitate14 ore inainte

Util: A inceput inscrierea copiilor la gradinita

Astăzi începe înscrierea copiilor la grădiniță. Orarul a fost stabilit de conducerea fiecărei unități de învățământ. Este afișat la loc...

Actualitate15 ore inainte

Ce se întâmplă cu investiția de 500 de mil. de dolari a șeicului Hamdan Bin Zayed Al Nahyan în Insula Mare a Brăilei?

Domnul Emil  Dumitru, preşedinte interimar al Pro-Agro, a acordat un interviu publicatiei Financial Intelligence în care a vorbit, printre altele,...

Bucuresti18 ore inainte

Spargere la o unitate bancara din Bucuresti. Bancomatul a fost distrus

Poliţiştii Secţiei 13 din Bucureşti au fost sesizaţi, luni dimineaţă, că dintr-o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady, s-a auzit...

Timp liber18 ore inainte

Atata poate… Firea anunta finalizarea celui mai important proiect de agrement din Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat astazi implementarea proiectului „Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca – Tei (si zonele adiacente lor)”....

Sport2 zile inainte

Legenda a gimnasticii romanesti, batjocorita pe Aeroportul Otopeni de ministrul PSD al Sportului

Corina Ungureanu, fostă mare campioană de gimnastică, acum antrenoare, a relatat pe Facebook, o dispută avută cu ministrul Tineretului și...

Politica2 zile inainte

Coruptie din tata in fiu: Primar PSD trimis in judecata de DNA, fiul cercetat de Parchet!

Aschia nu sare departe de trunchi, iar cand vine vorba de coruptie si bani vorba devine lege, nu proverb. Primarul...

Share Page

Close