Awake
Romania Libera: Conducerea Primariei Bucurestiului face TRAFIC ILEGAL cu autorizatiile de taxi! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Awake

Bucuresti

Romania Libera: Conducerea Primariei Bucurestiului face TRAFIC ILEGAL cu autorizatiile de taxi!

Autorizațiile de taxi din București sunt traficate ilegal cu semnătură de la vârful Primăriei Capitalei. În mod ironic, compania de avocatură angajată de Primărie să ofere consiliere juridică a subliniat că nu sunt îndeplinite condițiile legale. Totuși, viceprimarul Aurelian Bădulescu a semnat pentru transferul autorizațiilor, în locul Gabrielei Firea, când aceasta din urmă era într-o delegație externă, scrie Romania Libera.

Pe piața neagră, o autorizație de taxi costă între 5.000 și 8.000 de euro. Evident, e vorba de sume nefiscalizate, care nu apar în scripte. Oficial, “închirierea” anuală a unei autorizații de taximetrie de la PMB costă doar 150 de lei, adică sub 35 de euro.

Firea – în delegație, Bădulescu dă autorizație

La scurt timp după preluarea mandatului de primar general, Gabriela Vrânceanu-Firea a plecat într-o scurtă delegație. Se întâmpla în 2016, la jumătatea lunii iulie. În locul ei, la șefia Primăriei Municipiului București, l-a lăsat pe viceprimarul Aurelian Bădulescu, fostul avocat al lui Gigi Becali. De altfel, Becali este nașul de cununie al soților Gabriela Firea și Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari. În plus, Aurelian Bădulescu a fost propus și susținut de consilierii generali PSD, controlați de Firea, pentru funcția de viceprimar al Bucureștiului.

Astfel, pe 18 iulie 2016, viceprimarul Aurelian Bădulescu avea oficial atribuții de primar general. În acea zi, a emis nu mai puțin de 30 de dispoziții de primar general, ilegale, prin care a aprobat transferul autorizațiilor de taxi de la firmele D’Artex Service SRL și Perrozzi SRL către alte societăți, rezultate în urma “spargerii” celor două companii în multe altele mai mici (D’Artex în 23 de firme și Perrozzi în șapte).

Biroul de Presă al PMB a transmis, la solicitarea RL, că, în perioadele în care viceprimarul Aurelian Bădulescu a avut delegate atribuțiile primarului general, au fost semnate documente prin care au fost acordate 101 autorizații de transportator și 187 autorizații taxi.

Primăria: “Nu suntem obligați să răspundem la interogatoriu”

Pe piața neagră, cesionarea sau cedarea prin divizare a unei autorizații de taxi costă între 5.000 și 8.000 de euro. În același timp, Primăria Capitalei încasează o redevență anuală de doar 150 lei pentru fiecare autorizație.

Pentru a afla ce documente au stat la baza emiterii celor 30 de dispoziții de primar semnate de Aurelian Bădulescu, am solicitat clarificări de la primarul Gabriela Firea, prin Biroul de Presă al Primăriei Municipiului București. Nu am primit răspunsul la întrebările formulate în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

Însă, ni s-a transmis că „cele 13 întrebări nu reprezintă informații de interes public în sensul Legii 544/2001, autoritatea de autorizare având obligația de a răspunde la un astfel de interogatoriu doar în condițiile art. 351 și următoarele din Codul de Procedură Civilă (art. 351 – Încuviințarea interogato­riului – Instanța poate încuviința, la cerere sau din oficiu, chemarea la interogatoriu a oricăreia dintre părți, cu privire la fapte personale, care sunt de natură să ducă la soluționarea procesului)”.

Scandal în Primăria Capitalei

Mai mult, cele 30 de dispoziții de primar general semnate de Bădulescu au generat un scandal monstru în Primăria Municipiului București. O parte dintre funcționarii și angajații Primăriei au refuzat să gireze documentele ulterior. Principalul motiv care a generat conflictul a fost că dispozițiile de primar au fost emise ilegal: nici cele două firme-mamă, D’Artex Service SRL și Perrozzi SRL, dar nici firmele-pui nu au depus toate documentele prevăzute de lege pentru a putea fi emise dispozițiile de primar.

Surse din cadrul Direcției Juridice au precizat că din dosarele depuse de reprezentanții celor două firme lipseau certificatele de atestare fiscală pentru firma D’Artex și societățile rezultate din divizarea acesteia:

„Din certificatele de atestare fiscală reiese dacă firmele au datorii la stat. În plus, o parte din firmele nou-înființate nu aveau depuse la dosar documente din care să rezulte că dețin licențe pentru trans­port persoane. În asemenea situații, nu se puteau emite dispozițiile de primar general, dar s-au emis complet ilegal”.

Citeste continuarea pe Romania Libera

Awake
Awake
Loading...
Click pentru a comenta

Trebuie sa te autentifici pentru a scrie comentarii Autentificare

Lasa un raspuns

Awake

Ultimele stiri

Politica3 minute inainte

Gabriela Firea isi anunta candidatura la presedintie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că analizează atât personal, cât și alături de colegi din PSD o candidatură la prezidențiale,...

Monden1 zi inainte

Elena Udrea suprinsa in libertate, prin Bucuresti

Elena Udrea nu a apărut încă în spațiul public după ce a ajuns din Costa Rica, toată lumea așteptând să...

Sectorul 41 zi inainte

Record negativ pentru primarul Baluta din Sectorul 4

Consilierul PNL in consiliul local al Sectorului 4, Razvan Sava, atrage atentia intr-o postare pe Facebook ca primarul Daniel Baluta...

Bucuresti1 zi inainte

De ce e Bucurestiul plin de tantari? Pentru ca Primaria Gabrielei Firea a dat contractul unei batrane de 83 de ani!

După ce Libertatea a dezvăluit că Bucureştiul se confruntă cu o invazie de ţânţari fără precedent pentru că s-a ratat...

Monden1 zi inainte

Simona Halep ii cheama diseara pe bucuresteni pe Arena Nationala. Firea fuge disperata sa n-o fluiere lumea!

Simona Halep îşi dă astăzi întâlnire cu fanii, la Arena Naţională, pentru a le prezenta trofeul de la Wimbledon. Anul...

Bani1 zi inainte

Negoita s-a ridicat de la masa si l-a lasat pe Teodorovici cu gura cascata: Ne mintiti pe toti!

Scandal pe bani între primari și Guvern! Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a ieșit supărat de la discuțiile cu Eugen...

Bucuresti2 zile inainte

Oamenii Moscovei ies la iveală. Cine-l susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei?

Planurile politice ale lui Nicușor Dan prin contur tot mai clar. După ce în mai și-a anunțat candidatura la Primăria...

Timp liber2 zile inainte

Avioane de luptă pe cerul Bucurestiului. Spectacol aviatic in week-end

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor...

Sanatate2 zile inainte

Tu bei apa de la robinet? Apa Nova a lansat noile platforme digitale cu informatii la minut

Apa Nova a lansat aplicația mobilă Apa Nova București și platforma web digitală complet refăcută www.apanovabucuresti.ro. Compania și-a propus să extindă și...

Actualitate2 zile inainte

Politia Capitalei, descinderi la fiul unui celebru interlop. A fost prins in flagrant!

Poliţia Capitalei a prins luni seara în flagrant doi bărbaţi, de 25 şi 45 de ani, care transportau zeci de...

Share Page

Close