Comorile Egiptului
In Sectorul 5 ca-n filme: Singura scoala autorizata de pompieri va fi demolata! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

In Sectorul 5 ca-n filme: Singura scoala autorizata de pompieri va fi demolata!

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a declarat, miercuri, că nicio şcoală din sector nu are autorizaţie ISU. Precizările au fost făcute în cadrul vizitei pe care edilul a făcut-o, alături de ministrul Educaţiei, la şcoala 141, unitate care va fi demolată după ce tavanul s-a prăbuşit.

„Singura unitate de învăţământ din Sectorul 5 care avea autorizaţie ISU era 141. În Sectorul 5, din păcate, nu au”, a declarat Daniel Florea.

Cauza, susţine edilul, este vechimea clădirilor. Astfel, unităţile nu pot primi autorizaţia pentru că nu îndeplinesc standarde noi.

„Sunt două tipuri de unităţi şcolare, cele construite sau reabilitate după anul 2006 şi cele construite înainte de 2006. Astfel, cele 14.930 de unităţi ridicate înainte de 2006 nu au fost reabilitate până acum. Pentru acestea nu e nevoie de autorizare ISU”, a explicat Liviu Pop, ministrul Educaţiei.

Si la şcoala 127, unde au fost relocaţi elevii de la 141, au fost descoperite probleme la zidurile exterioare ale clădirii. În unele zone, pervazul din beton, de la geamuri, s-a rup şi a căzut. Primarul Sectorului 5 spune, că nu a alocat fondurile pentru reparaţii până acum din cauza licitaţiilor care s-au împotmolit, însă până la începutul anului şcolar tot exteriorul şcolii va fi renovat astfel încât siguranţa elevilor să nu fie pusă în pericol.

„Mai sunt şi alte şcoli care se află în analiză, unde se fac verificări cu privire la gradul de securitate seismic şi nu numai. Vă pot garanta că toate şcolile din Sectorul 5, care vor fi deschise la începutul acestui an şcolar, vor fi sigure pentru elevi”, a completat Daniel Florea.

„Toate şcolile care sunt ridicate în perioada interbelică au nişte probleme izvorâte din faptul că nu mai corespund standardelor actuale şi atunci, în momentul în care încercăm să le reabilităm ne lovim de obţinerea de autorizaţii ISU sau ISC. Este o situaţie generală, la nivel naţional, nu doar la Sectorul 5. Mi-e teamă că şcoala 141 nu este singura scoala din ţară care ar putea avea asemenea probleme”, a declarat primarul Sectorului 5.

Daniel Florea a vizitat şcoala 141 împreună cu ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pentru a-i explica de ce va fi demolată.

„Nu se mai putea garanta sub nicio forma siguranţa elevilor sau a cadrelor didactice. Am decis să mutăm cursurile la şcoala 127, aflată la câteva staţii de autobuz depărtare de şcoala 141, iar această clădire să o demolăm. Costurile de demolare se vor ridica la aproximativ 300.000 de euro, iar în locul acesteia vom înălţa o noua şcoală. Problema este că sala de sport, construită în 2006, se află chiar în mijlocul terenului şi s-ar putea să nu avem cum să construim noua clădire din cauza acestei sali. Experţii urmează să decidă dacă vom demola şi sala de sport, dacă o vom muta sau dacă o vom încorpora în noua clădire”, a mai spus Florea.

Consiliul Local al Sectorului 5 a decis demolarea şcolii 141, din Bucureşti, după ce experţii în construcţii au stabilit că structura de rezistenţă a clădirii este mult prea veche, costurile de renovare ar fi mult prea mari, iar riscurile la care sunt expuşi elevii şi dascălii sunt prea ridicate. Evaluarea a venit după ce, în luna mai, tavanul de pe unul dintre holurile şcolii s-a prăbuşit, iar cinci elevi au rămas blocaţi în sălile de clasă. De atunci s-a decis ca toate cursurile să fie relocate la şcoala 127.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Bucuresti15 ore inainte

Ordin de sus: Jurnalistii care intra in Primaria Capitalei perchezitionati la sange!

Mai mulți jurnaliștii care au venit la ședința de joi a Consiliului General al Municipiului București au fost percheziționați de...

Politica17 ore inainte

Plangere penala! Gabriela Firea ameninta consilierii generali cu DNA si DIICOT, daca nu voteaza cum vrea ea!

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, anunță că a făcut o plângere penală împotriva lui Cristian Bușoi, pe care o va...

Bani17 ore inainte

In sfarsit, Gabriela Firea ia niste masuri care se simt: Majoreaza taxele si impozitele locale!

Firea face, în sfârșit, ceva vizibil: majorează taxele și impozitele locale. Consiliul General al Municipiului București se reunește, de la...

Actualitate17 ore inainte

Un taximetrist din Bucuresti a atacat un barbat cu o sabie!

Dreptate cu sabia, noaptea trecută, într-un cartier rezidențial de la periferia Capitalei! Administratorul unui bloc a fost atacat de un...

Actualitate21 de ore inainte

Astazi se deschide un parc nou in Bucuresti: 100 de stejari

Joi, 19 aprilie a.c., începând cu orele 11:00, Primăria Sectorului 4 împreună cu Ambasada Republicii Lituania în România, vă invită...

Actualitate2 zile inainte

Jandarmeria prinsa cu furtul! O bucuresteanca data exemplu negativ in tara, desi n-a gresit cu nimic!

O tânără din București a devenit, fără acordul ei, imaginea „comportamentului antisocial” pe mai multe pliante distribuite în Bistrița de...

Share Page

Close