Comorile Egiptului
Surparea aparuta in fata Spitalului Militar a fost rezolvata in 15 ore. Canalizarea in zona are peste 115 ani vechime! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Actualitate

Surparea aparuta in fata Spitalului Militar a fost rezolvata in 15 ore. Canalizarea in zona are peste 115 ani vechime!

Sambata, 8 iulie, s-a produs o surpare de aproximativ 1 mp pe aleea de acces secundar a Spitalului Militar, pe fondul precipitatiilor istorice din 3-4 iulie si a vechimii retelei de canalizare din zona, racordul inlocuit descarcadu-se in reteaua de canalizare de pe str Mircea Vulcanescu cu dn 60/90 cm, anul de punere in functiune fiind 1901. Problema a fost remediată în timp record, anunță un comunicat Apa Nova.

„Aceasta surpare a fost reparata in timp record de Apa Nova – Compania de Ape Bucuresti, astfel, duminica dimineata la ora 06.00 au fost incheiate lucrarile, inclusiv asfaltare. Reclamatia de surpare canalizare a fost primita prin call center la ora 15.02 in data de 08.07.2017, iar la ora 06.00 in data de 09.07.2017 s-a finalizat lucrarea cu aducerea terenului la starea initiala. Interventia a fost efecuata pe timp de noapte, fiind inlocuit tot racordul spitalului, la adancime de 3 m.

In Bucuresti exista 125.940 racorduri la reţeaua de canalizare. Mentionam ca prin programele preventive pe care le efectueaza ANCAB (atat vizual, cat si cu roboti) este verificata atat starea de functionare cat si gradul de degradare a retelelor publice de canalizare. Astfel, au fost prevenite zeci de avarii grave, doar anul acesta.

Din fericire, a fost singura surpare inregistrata in urma evenimentelor pluviale de saptamana trecuta, desi volumul de apa tranzitat de reteaua de canalizare a depasit 12 mil metri cubi, iar debitul inregistrat l-a depasit pe cel al Oltului”, anunță comunicatul Apa Nova.

Inundații la Paris după ploi asemănătoare

Nu doar Capitala României a fost lovită de căderi de precipitații în cantitate mare. Apa Nova oferă exemplul Parisului, unde in cazul unor ploi cu intensitate comparabila (49l/mp/ora), au fost inundate zeci de statii de metrou. În Bucuresti, singurele probleme au fost acumulari de apa pe cateva zeci de strazi (rezolvate in cateva ore). Sistemul de canalizare, spune compania, a facut fata, datorita investitiilor realizate de ANCAB (anul acesta se investesc aproximativ 30 mil EURO in infrastructura de apa si canalizare a Capitalei).

„Prin programele preventive pe care le efectueaza ANCAB (atat vizual, cat si cu roboti) este verificata atat starea de functionare cat si gradul de degradare a retelelor publice de canalizare. Astfel, au fost prevenite zeci de avarii grave, doar anul acesta.  In functie gradul de deteriorare a retelei publice se stabileste gradul de uzura a racordurilor deoarece nu intotdeauna exista si posibilitatea fizica de a inspecta si starea racordurilor”, mai spune Apa Nova.

Lungimea totală a reţelei de canalizare a Municipiului Bucuresti  este de cca. 2.377 km si este compusa din peste 125.940 racorduri la reţeaua de canalizare, cu o lungime totală de cca. 944,6 km,  peste 50.950 guri de scurgere, cu o lungime totală a racordurilor de cca. 255 km si peste 67.140 de cămine de inspecţie, existand de asemenea 17 km de caseta transport ape uzate sub Dambovita.

ANCAB asigură că intervine prompt la toate avariile atat cele semnalate de catre clienti cat si la cele pe care le descopera datorita programului de mententanta preventiva desfasurat, in paralel cu urmarirea lucrarilor de investitii planificate. Cateva cifre ale interventiilor la reteaua de canalizare, realizate de Apa Nova-Compania de Ape Bucuresti pe parcursul anului 2016, potrivit datelor companiei:

Intervenţii tehnice – 13.975
Lungime reţea curăţată – 263.227 metri
Guri de scurgere şi cămine curăţate – 36.839
Înfundări eliminate – 8.362
Inspecții video – 117.731 m
Înlocuire racorduri – 582
Guri de scurgere noi – 92

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Bucuresti4 minute inainte

VIDEO-Amenda de 2000 de lei nu sperie pe nimeni! Cum reactioneaza bucurestenii cand sunt intrebati de ce arunca tigara pe jos?!

Tot mai mulţi români confundă strada cu un coş de gunoi. La fiecare pas găseşti un fumător care nu pune...

Actualitate9 minute inainte

Accident grav azi-noapte in sectorul 5. Un sofer a trecut pe rosu!

Accident violent, duminică noapte, în Sectorul 5 al Capitalei. Două maşini s-au ciocnit într-o intersecţie şi două persoane au ajuns...

Sectorul 512 minute inainte

VIDEO-Scoala distrusa complet de incendiu in Sectorul 5. Nu avea autorizatie ISU!

Un puternic incendiu a izbucnit luni noapte la acoperişul unei şcoli din cartierul Rahova, din Capitală, la această oră, potrivit reprezentanţilor ISU....

Actualitate16 ore inainte

Bucurestenii sunt printre cei mai nemultumiti europeni de spatiile pietonale. Ce face primaria?

Bucureştiul se află pe locul 4 în topul capitalelor cu cei mai nemulţumiţi cetăţeni în privinţa pieţelor, bulevardelor sau zonelor...

Opinii16 ore inainte

Mentalitate PSD: Codrin Stefanescu spune ca politistii bucuresteni nu trebuiau sa aplice legea in cazul Ilie Nastase!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cere un comportament diferit atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, care s-a ales...

Sport1 zi inainte

Restrictii de trafic in aceasta seara in Bucuresti pentru finala Cupei Romaniei

Traficul rutier va fi restricţionat duminică, în Capitală, în zona Arenei Naţionale, unde se vor desfăşura finala Cupei României la...

Share Page

Close