Comorile Egiptului
Tolontan: Banii scosi de Secureanu din Spitalul Malaxa au ajuns inclusiv la Patriarhul Daniel! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Tolontan: Banii scosi de Secureanu din Spitalul Malaxa au ajuns inclusiv la Patriarhul Daniel!

Anchetele lui Cătălin Tolontan ajung până la Preasfinția Sa, Patriarhul Daniel. Potrivit jurnalistului, DNA strânge probe despre cum ajungeau banii furați din spitalul „Malaxa” la Fundația ”Omenia”, unde șeful BOR este președinte de onoare.

Fundația “Omenia”, organizație condusă de Minodora Ilie, funcționează de circa de 25 de ani. La sediul din Hotelul Phoenicia pot fi văzuți sistematic oameni cu nume cunsocute, de la fostul șef SIE Ioan Talpeș până la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

„Se clatină bibelourile în sediul Fundației Internaționale Omenia, de la hotel Phoenicia.

Aici se adună, sistematic, Roza Vînturilor bestiarului românesc contemporan: de la fostul șef SIE Ioan Talpeș pînă la discretul patron milionar Mihai Mesner, cel cu 470 de excursii-șpagă pentru Secureanu.

Tot aici vin să ia binecuvîntare primarul sectorului 1 Dan Tudorache, se mai aude ceva cu Spitalul de Arși?, și omul de afaceri Mohamad Murad.

”90% dintre membri sînt masoni, dar asta nu l-a împiedicat pe însuși Patriarhul Daniel să se lase numit președinte de onoare!”, descrie cineva tabloul amețitor.

Galele Fundației Omenia dau vertij, ca Batman interpretînd muzică gregoriană, dar în spatele acestei aparențe caraghioase se petrec lucruri la care statul român a închis mereu ochii!

Cînd a fost arestat, Sorin Oprescu a invocat-o pe Minodora Ilie ca pe cea de la care urma să împrumute bani.

”Nimeni, pînă acum, nu a deranjat-o pe Minodora Ilie și pe cei din fundația ei, un loc prin definiție dedicat combinatoricii la cel mai înalt nivel”, spune o sursă a ziarului.

Dar, de această dată, DNA strînge probe. Potrivit surselor ziarului, la Fundație au ajuns o parte a banilor furați din ”Malaxa”.

Ei au fost aduși fie direct de Secureanu, fie de către oameni de afaceri care avea relații cu spitalul.

Un om din Malaxa descrie procurorilor relația dintre Florin Secureanu și Minodora Ilie ca una între capul plecat și sabia care nu-l taie!

Deși a fost scos de pe siteul omenia.ro, Adrian Secureanu a fost rapid eliminat după ce ziarul i-a expus faptele, la finalul lui noiembrie 2016.

Dar numele lui a rămas în revistele fundației, alături de Preafericitul Daniel, Ioan Talpeș, Prințesa Lia ori Prințul Paul.

”O parte importantă a banilor scoși la negru din spital de Secureanu mergeau către Fundația Omenia”, le mărturisește el magistraților. Evazionate, taxele de sănătate ale românilor călătoreau cu Secureanu pe coridoarele puterii oculte de la hotel Phoenicia.

De ce? ”Ca să intervină pentru el ori de cîte ori e nevoie”.

Un exemplu? ”În 2010, Gheorghe Florea, de la Fulgerul Bragadiru, a primit lucrări grele de tot la Malaxa, la cererea expresă a lui Sorin Oprescu. Dar, la un moment dat, lanțul de iubire dintre Florea și Secureanu, amîndoi masoni și amîndoi curtenii lui Oprescu, s-a rupt. Secureanu n-a vrut să-i mai plătească lui Florea”.

Urmarea? ”Oprescu a pus ochii pe Secureanu și a vrut să-l zboare de la ”Malaxa”. Secureanu a aflat și s-a dus glonț la Minodora Ilie, la fundația Omenia. Minodora i-a chemat pe Oprescu și pe Secureanu și i-a împăcat”.

10 milioane de euro a plătit ”Malaxa” către firma lui Gheorghe Florea pentru reperații, plăți socotite în neregulă de către Curtea de Conturi.

E puțin probabil ca toate aceste istorii reale, întîmplate pe milioane de euro scoși din buzunarul bolnavilor români, să apară în ”Memoriile” generalului de brigadă Constantin Onișor.

De data asta poate le scriu magistrații.”, scrie Tolontan, pe Facebook.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Politica5 ore inainte

Firea nu mai are pic de rusine! A facut plangere penala site-ului bucurestiul.ro si acum tipa in gura mare ca nu se face politica cu plangeri penale!

Gabriela Firea este de departe politicianul cu cele mai multe plangeri penale la activ. Atat la nivel declarativ cat si...

Actualitate12 ore inainte

VIDEO-Bucati de tencuiala prabusite pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Bucuresti!

Bucăţi de tencuială s-au desprins şi au căzut pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Capitală. S-a întâmplat în...

Timp liber15 ore inainte

Snoop Dogg concerteaza la Bucuresti! Biletele incep de la 179 de lei

Rapperul Snoop Dogg va susţine, pe 29 august, un concert la Arenele Romane din Bucureşti, potrivit Phoenix Entertainment, scrie News.ro....

Politica15 ore inainte

Gabriela Firea: Votul romanilor este sfant!

Votul românilor este ”sfânt” și nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a susținut vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, referindu-se la avertismentul...

Actualitate15 ore inainte

Aude si Firea? Aproape 65% dintre bucuresteni sunt nemultumiti de curatenia de pe strazi!

Peste două treimi dintre bucureşteni sunt nemultumiţi de curăţenia oraşului în care locuiesc, arată datele publicate luni de Eurostat pe...

Actualitate18 ore inainte

Mesajul sefului ANPC pentru bucuresteni, dupa ce un copil a murit: Asigurati-va ca poarta manusi curate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, atrage atenţia asupra produselor fast-food şi îi sfătuieşte pe...

Share Page

Close