Comorile Egiptului
Top trei locuri frumoase si interesante din Bucuresti, dar putin stiute! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Timp liber

Top trei locuri frumoase si interesante din Bucuresti, dar putin stiute!

Bucureştiul este un oraş plin de mistere, de locuri inedite cu poveşti incredibile, ieşite din comun. Îţi propunem astăzi să afli detalii despre trei locuri pe care merită să le vizitezi.

Casa Miţa Biciclista

Pe Strada Amzei, nr. 9, foarte aproape de Calea Victoriei, există o vilă cu un aer special şi o poveste pe măsură. Este casa în care a locuit celebra Miţa Biciclista, pe numele ei adevărat Maria Mihăescu – prima femeie care a avut curaj, la 1900, să iasă în pantaloni şi să pedaleze pe Calea Victoriei. Era una dintre cele mai .cool personaje mondene ale acelor ani.

casa coana mita

Avea o maşină decapotabilă, lua masa la Athenee Palace şi se întâlnea cu bărbaţi celebri, printre cuceririle ei numărându-se Octavian Goga şi regele Portugaliei. Casa, realizată de arhitectul N.C. Mihăiescu, ar fi primit-o, de altfel, de la unul dintre amanţii săi.

Monumentul din Chiajna

Fantome, mister, misticism, adrenalină! Dacă ai chef să vizitezi un loc cu adevărat ieşit din comun, mergi să vezi Cetatea Chiajna, o construcţie în stil neoclasic aflată la marginea cartierului Giuleşti-Sârbi. Aşezământul datează încă din 1774, de pe vremea lui Alexandru Vodă Ipsilanti. Atunci era considerată una dintre cele mai impozante clădiri. Din cauza arhitecturii, aceasta a devenit ţinta predilectă a turcilor, care au distrus-o în mai multe rânduri. Legenda spune că încă din faza construcţiei a avut de suferit, motiv pentru care s-a răspândit zvonul că ar fi blestemată.

Legenda a fost amplificată şi de moartea misterioasă, între zidurile ei, a mitropolitului Ţării Româneşti, Cozma. Clopotul bisericii ar fi fost aruncat în apele Dâmboviţei şi, după cum spune legenda, acesta se aude bătând în nopţile cu lună plină. Mai mult chiar, s-ar vedea umbre stranii în interiorul construcţiei. Aşa că, dacă vrei senzaţii tari, mergi să o vizitezi noaptea.

Casa Vernescu

Dacă tot suntem la capitolul mistere, ar trebui să vizitezi şi Casa Vernescu, unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice ale Bucureştiului. Aflată pe Calea Victoriei, Casa Vernescu ar adăposti fantomele celor care şi-au pierdut averile în vestitul cazino, la ruletă. Dincolo de faima nedorită, clădirea este una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti, conform site-ului momente.cool. Construită în 1820, în stilul eclectic, de către boierul Filip Lenş, casa te va uimi cu interioarele incredibile, refăcute de arhitectul Ion Mincu.

Vila şi-a căpătat numele actual în 1886, după ce a fost cumpărată şi restaurată de politicianul Gună Vernescu. În prezent, casa adăposteşte un restaurant de lux. Îţi garantăm o experienţă culinară de calitate. Sună şi fă o rezervare din timp, pentru că locul este foarte bine cotat.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Sport6 ore inainte

Cristina Neagu, vedeta echipei CSM Bucuresti, si-a luat bolid de 100.000 de euro

Simona Halep a semnat un mega-contract cu Mercedes în 2017, iar de atunci aceasta este răsfățată cu anual cu câte...

Bani6 ore inainte

Gabriela Firea si-a marit salariul cu aproape 30%. Ce avere are primarul Bucurestiului!

Coaliția PSD – ALDE a decis că primarii îți pot mări singuri salariile și le pot stabili și pe cele...

Sectorul 311 ore inainte

Care este calendarul inscrierilor la crese pentru locuitorii din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, anunță faptul că în perioada 2-13 iulie se fac înscrieri...

Timp liber11 ore inainte

Ai sunt pomenile dvs.: Ce fac bucurestenii cu voucherele primite de la Primaria Capitalei?

Recent, Primăria Capitalei, la inițiativa edilului Gabriela Firea, a decis să acorde noi vouchere bucureștenilor, pentru achiziționarea de biciclete electrice, trotinete...

Politica11 ore inainte

Gabriela Firea, dupa ce au huiduit-o 20.000 de oameni pe Arena Nationala: Am gresit! Stiți cum e… mintea românului cea de pe urmă!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că a greşit atunci când a mers alături de Simona Halep la Arena Naţională pentru...

Bani15 ore inainte

Daca nici asta nu e de DNA… ”Finuta” Firea i-a oferit ”nasului” Gigi Becali un contract direct de 30.000 de euro pe luna!

Din noiembrie anul trecut şi până la finalul acestei luni, între Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, şi clubul FCSB, patronat de fapt...

Share Page

Close