Comorile Egiptului
Un bucurestean plateste CEL MAI SCUMP RCA din Romania! Suma INCREDIBILA pentru un Logan! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bani

Un bucurestean plateste CEL MAI SCUMP RCA din Romania! Suma INCREDIBILA pentru un Logan!

Un șofer de 34 de ani care conduce, în București, o Dacia Logan de 1,6 litri trebuie să plătească minimum 1.050 de lei pentru asigurarea obligatorie, adică echivalentul a peste 230 de euro. Este cel mai mare nivel de primă perceput vreodată în România, potrivit calculelor profit.ro.

Față de începutul acestui an, prețul a urcat cu aproape 40%, iar față de perioada similară a lui 2015, cel mai mic nivel de primă este aproape dublu, arată calculatoarele celor mai importanți brokeri din domeniu.

Niciodată în istoria recentă a asigurărilor, polița de răspundere civilă auto, principalul motor al pieței, nu a costat mai mult de 200 de euro. În fapt, nivelul mediu al ultimililor 10 ani nu depășește cu mult 100 de euro.

Creșterile de preț se datorează mai ales faptului că cei mai importanți jucători din domeniu se confruntă cu probleme financiare majore, provocate tocmai de politica de vânzări bazată exclusiv pe tarife reduse care s-au demonstrat a fi nesustenabile.

Astra Asigurări a intrat în administrare financiară și apoi în faliment din postura de cel mai mare jucător de pe piața asigurărilor, Euroins și City Insurance se află sub planuri de redresare care presupun explicit  creșterea tarifelor și reducerea dependeneței față de RCA, în timp ce Carpatica se află la un pas de ridicarea licenței după doi ani de redresare și aproape jumătate de an de rezoluție.

Scumpirile nu se vor opri aici

De altfel, cel mai mic preț de pe piață, cel puțin în cazul șoferului standard pentru care Profit.ro a calculat prețurile, îl oferă Carpatica Asig. Asigurătorul percepe un tarif de 1.050 de lei în timp ce City Insurance, cu a doua cotație, cere 1.140 de lei.

Cel mai sump vinde Groupama, unde tariful se apropie de 1.900 de lei pentru cazul nostru. Carpatica Asig are toate șansele să meargă spre faliment după ce singurul investitor care s-a arătat interesat să preia firma nu a reușit să convingă ASF că are banii necesari pentru a capitaliza Carpatica Asig cu cei 100 de milioane de euro promiși.

Aceasta înseamnă că, în viitor, după eventuala dispariție a Carpatica, prețurile minime vor merge și mai sus. În contextul în care din ce în ce mai mult firme dispar sau trec prin probleme majore, piața locală asigurărilor auto tinde să se îndreăte către un oligopol care nu poate duce decât la majorarea tarifelor.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Actualitate12 ore inainte

Bucurestenii sunt printre cei mai nemultumiti europeni de spatiile pietonale. Ce face primaria?

Bucureştiul se află pe locul 4 în topul capitalelor cu cei mai nemulţumiţi cetăţeni în privinţa pieţelor, bulevardelor sau zonelor...

Opinii12 ore inainte

Mentalitate PSD: Codrin Stefanescu spune ca politistii bucuresteni nu trebuiau sa aplice legea in cazul Ilie Nastase!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cere un comportament diferit atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, care s-a ales...

Sport21 de ore inainte

Restrictii de trafic in aceasta seara in Bucuresti pentru finala Cupei Romaniei

Traficul rutier va fi restricţionat duminică, în Capitală, în zona Arenei Naţionale, unde se vor desfăşura finala Cupei României la...

Actualitate21 de ore inainte

Ambasada SUA la Bucuresti este inchisa luni

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti va fi închisă luni, pentru a marca Memorial Day, ziua dedicată militarilor americani...

Transport21 de ore inainte

Bucurestenii petrec mai mult timp in trafic decat cu familia

Bucureștiul este capitala europeană în care oamenii își pierd cel mai mult timp din viață în trafic. Mai mult chiar...

Sectorul 321 de ore inainte

Primaria Sectorului 3 a lansat o aplicatie prin care bucurestenii pot semnala problemele cu care se confrunta

Primarul Robert Negoiță a lansat astăzi, 25 mai, aplicația „Primăria Sectorului 3”, un serviciu electronic prin care cetățenii pot sesiza...

Share Page

Close