bilete Ed Sheeran
Un renumit preot o face praf pe Gabriela Firea: Nu poti pune in acelasi vas, laptele si cacarezele…! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Opinii

Un renumit preot o face praf pe Gabriela Firea: Nu poti pune in acelasi vas, laptele si cacarezele…!

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, este supărată pe Klaus Iohannis, Președintele României, pe motiv că acesta nu a invitat politicienii cu probleme penale să participe la ceremonia dedicată Zilei Naționale. Părintele Marcel Răduț Seliște publică pe activenews.ro un text in care demonstreaza cu argumente cat de fireasca este solicitarea presedintelui si cat de penibile sunt lamentarile celor care se simt lezati de lipsa penalilor din randul invitatilor oficiali.

Redam mai jos opinia preotului Marcel Radut Seliste:

”Zice doamna Firea: „Nu cred că de Ziua Națională este momentul să ne împărțim între buni și răi, (…) oameni integri sau neintegri, oameni înalți și scunzi, slabi sau grași, blonzi și bruneți. Cred că de Ziua Națională trebuie să ne bucurăm cu toții!”

Dorința doamnei Firea – să ne bucurăm cu toții de Ziua Națională – nu este însă posibilă. Nu poți pune în același vas, laptele și căcărezele…

Prezența, la loc de cinste, în cadrul ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale, a unor politicieni condamnați pentru fapte penale sau cu o situație penală neclară – anchetați penal pentru fapte de corupție – ar fi o împietate cumplită la adresa celor care au murit pe fronturi, în lagăre, în închisori sau pe străzile orașelor românești, în Decembrie 1989, pentru ca România să existe ca stat independent, unitar, liber și democratic.

Vorbind strict juridic, s-ar spune că politicianul care a executat pedeapsa penală este oarecum spălat în fața societății: a comis fapta penală, a fost judecat, condamnat, a executat pedeapsa. Tot așa, politicianul cercetat pentru fapte de corupție beneficiază de fireasca prezumție de nevinovăție, deci nu este, deocamdată, dovedit a fi un borfaș penal.

Totuși, din perspectivă morală, un politician care a executat o pedeapsă pentru fapte penale de corupție și un politician cercetat pentru fapte de corupție, nu pot să fie prezenți la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Bunul simț le cere să rămână acasă, smeriți și cugetând fie la faptul că au batjocorit moștenirea lăsată de strămoși, prin faptele penale comise, în cazul în care au executat o pedeapsă penală, fie la necesitatea de a păstra o anumită decență, de a nu se afișa la o ceremonie publică dedicată jertfei strămoșilor, până când nu-și vor recupera imaginea publică și probitatea morală, prin finalizarea anchetei penale la care sunt supuși și dovedirea faptului că sunt nevinovați.

Sună pios ceea ce spunem, ba chiar nerealist și naiv, căci politicianul român nu are bun simț și de obicei, politicianul român este un mare nesimțit, jefuind avuția națională, atunci când nu este ocupat să trădeze interesele statului român.

Doamna Firea trebuie să-și reamintească măcar statisticile cu numărul românilor care au murit pe fronturile celor două războaie mondiale, cu numărul românilor uciși, chinuiți și batjocoriți în timpurile dictaturii comuniste sau în Decembrie 1989.

În Primul Război Mondial, în urma căruia România devine România Mare, în întreaga întindere teritorială istorică, au murit aproximativ 880.000 – 985.000 de soldați și civili români.

În cel De-al Doilea Război Mondial, la finalul căruia, din păcate, Occidentul democrat a trădat România și a părăsit-o în sfera de influență a dictatorului Stalin, s-au jertfit pe fronturile de luptă aproximativ 300.000 de soldați români, iar 4,2% din populația țării a fost ucisă.

În perioada dictaturii comuniste, în România s-a înregistrat un număr cuprins între 1.500.000 – 2.500.000 de deținuți politici închiși, torturați și mulți dintre ei, asasinați în Gulagul comunismului românesc format din 44 de închisori cu detenție grea și 72 de colonii de exterminare prin muncă silnică. Aproximativ 700.000 – 800.000 de români, mulți dintre aceștia reprezentând elita preoțească, țărănească, intelectuală, politică și economică a Regatului României, au fost asasinați în închisorile și lagărele comuniste.

În Decembrie 1989, au fost asasinați aproximativ 1.500 de români – printre care s-au numărat și prunci, copii și tineri. Justiția cercetează în prezent pentru descoperirea asasinilor.

Toate aceste statistici ne spun că jertfa înaintașilor noștri pentru ca noi să trăim într-o Românie independentă, liberă și democratică nu poate fi celebrată de acei indivizi care au jefuit avuția națională, au sfidat voința electoratului și au trădat interesele statului român.

Prin urmare, supărarea și apelul „să ne bucurăm cu toții de Ziua Națională” exprimate de doamna Firea reprezintă doar o simplă ipocrizie de politruc.

Vreți să ne bucurăm cu toții, în pace și onor, de Ziua Națională, domnilor politicieni?

Atunci este simplu: restaurați Monarhia Constituțională, aruncând aberația numită republica post-decembristă la groapa de gunoi a istoriei, iar cei dintre voi, care ați comis fapte penale, fie renunțați la politică, dacă cumva ați executat pedeapsa, fie semnați niște auto-denunțuri și asumați-vă faptele penale comise.

Trăiască Regele! Trăiască România Mare!”

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Sport2 ore inainte

Mario Jardel joacă pe Dinamo!

Cine nu își aduce amite de Mario Jardel? De două ori Gheata de Aur a Europei, golgheter pur sange, Jardel...

Bani8 ore inainte

Programul prin care banii europeni curg in Romania: Fonduri de peste 4,4 miliarde de euro, adica peste 50% din totalul alocat!

Intr-un interviu acordat revistei Financial Intelligence, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților,...

Bucuresti10 ore inainte

Bucuresteanul ales primar al unui oraș din Germania: Am aratat că sunt şi altfel de oameni care vin din România!

Un român a fost ales primar în Germania. Octavian Ursu este noul primar general al orașului german Görlitz. L-a învins în turul...

Politica10 ore inainte

Mai multi membri ai USR Giurgiu, acuzati ca au bagat mana in banii partidului

Un nou scandal legat de cheltuielile din campanie se abate asupra USR. De data aceasta, este vorba despre bani încasaţi...

Transport10 ore inainte

Ameninta ca vor bloca Piata Constitutiei! Taximetristii ies din nou in strada impotriva UBER

Transportatorii anunță un nou protest în fața Parlamentului, marți, în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, față de proiectul de...

Timp liber10 ore inainte

Politistii s-au saturat de fie injurati si anunta ca vor da in judecata trupa Parazitii

Sindicaliştii din Poliţie vor să dea în judecată formaţia Paraziţii, după ce trupa de hip-hop a scos recent o piesă...

Actualitate10 ore inainte

VIDEO-Accident mortal provocat de o soferita care s-a filmat in timp ce bea la volan!

Șoferița care și-a omorât nepoata de 13 ani în accidentul din localitatea maramureșeană Petrova, conducea băută și nu purta centură!...

Politica1 zi inainte

Ministrul de Interne al Romaniei anunta ca merge in vizita la Dragnea, in puscarie

„Condamnarea lui Liviu Dragnea m-a șocat!”, afirmă răspicat chiar ministrul Afacerilor Interne. La expirarea perioadei de carantină a fostului lider...

Bani1 zi inainte

Reactia Gabrielei Firea la scandalurile din ultimele zile: Reia ajutoarele pentru cupluri!

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă, că de săptămâna viitoare va începe un nou program de sprijin pentru cuplurile...

Timp liber1 zi inainte

In Gradina Botanica s-a deschis un nou spatiu de relaxare pentru bucuresteni

In Gradina Botanica, pe Aleea Magnoliilor a fost creat un spatiu cu banci solare si wifi gratuit. Bancile solare permit...

Share Page

Close