bilete Ed Sheeran
VIDEO-Cum a mai construit PSD-ul o data sala polivalenta promisa de Gabriela Firea! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Sport

VIDEO-Cum a mai construit PSD-ul o data sala polivalenta promisa de Gabriela Firea!

Primăria Generală a renunţat la modificarea Centrului Expoziţional Romexpo şi a anunţat că se pregăteşte să construiască noua sală, cu o capacitate de 15.000 de locuri, pe terenul de lângă Arena Naţională. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român le recomandă autorităţilor bucureştene să ia exemplul Clujului. Iar antrenoarea Nicoleta Grasu vrea ca primăria să găsească altă destinaţie pentru proiect.

O duzină de scaune spălăcite, prinse pe fiare ruginite, un ţarc pentru discoboli, străjuit de… ciulini , porţi de fotbal de-o seamă cu bunica, gunoaie pe la garduri, privite de sus, de turnul de antrenament al paraşutiştilor. Aşa arată locul pe care Sorin Oprescu ca primar al Bucureştiului şi Victor Ponta, pe-atunci premier al ţării, anunţau că-l vor transforma într-o sală polivalentă ultramodernă Era decembrie 2013. Guvernul era dispus să plătească 50 de milioane de euro din cele 65 estimate pentru construcţie. Iar sala promisă urma să găzduiască Campionatul European de Gimnastică şi alte competiţii grandioase.

Am promis că o facem, ca la sfârşitul anului 2015 să avem plăcerea să vă invităm să vedeţi că ne-am ţinut de cuvânt”, spunea Sorin Oprescu, în 16 decembrie 2013.

Guvernul va sprijini financiar, în mod direct, construcţia unei săli multifuncţionale de care Bucureştiul şi de care România are nevoie. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, ştiu că au pornit procedurile”, susţinea şi Victor Ponta în aceeaşi zi.

„Vă rog să fiţi convinşi că tratăm cu seriozitate lucrul ăsta”, sublinia Sorin Oprescu.

Iar seriozitatea s-a văzut. În 2015, Capitala s-a făcut de râs: Federaţia Internaţională de Gimnastică i-a retras Bucureştiului dreptul de organizare a Campionatului European.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR: „Am pierdut foarte multe. În 2014 puteam organiza… Federaţia Română de Scrimă putea organiza un Campionat Mondial de Seniori. Era primul Campionat Mondial pe care-l puteam organiza, după 40 de ani”.

Timpul a trecut. Sorin Oprescu a plecat de la primărie. Victor Ponta a plecat şi el de la Palatul Victoria. Sala a rămas tot doar în schiţe. După ce a fost aleasă primar, Gabriela Firea a promis că va amenaja sala polivalentă la… Romexpo.

„În această sală polivalentă vor putea să se amenajeze 15 mii de locuri. De asemenea: vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european”, afirma Gabriela Firea, în 23 noiembrie 2016.

Conform ultimului anunţ, „noua sală polivalentă va fi edificată pe terenul situat lângă Arena Naţională, pe Bulevardul Basarabia, pe suprafaţa de 43.000 de metri pătraţi. Va avea două niveluri principale, pe şapte etaje, o arie construită de 17.000 de metri pătraţi şi aria construită desfăşurată de 60.000 de metri pătraţi. Complexul va dispune de o piscină olimpică şi o piscină competiţională pentru sărituri, ce poate găzdui o mie de spectatori”.

Mihai Covaliu – Preşedintele COSR: „Exemplul Clujului îl preia, şi ar fi bine să-l preia acum, Bucureştiul, prin tot ceea ce înseamnă o sală polivalentă. Dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea oraşului. Dezvoltare din punct de vedere economic şi bineînţeles, din punct de vedere sportiv. Nu e târziu nici acum. Dar trebuie să ne hotărâm. Să fim foarte hotărâţi.”

Locul vizat de municipalitate îi lasă, însă, fără loc de antrenament pe atleţi.

Nicoleta Grasu – antrenor CS Dinamo: „O veste proastă pentru noi aruncătorii şi pentru noi atletismul în primul rând. Pentru că dacă ne ia şi terenul ăsta nu mai avem unde să aruncăm. Se găsesc locuri şi în altă parte unde se poate face polivalenta”.

Va mai dura, însă, până când Bucureştiul va avea sala visată. Municipalitatea Capitalei nu a arătat proiectul şi nici n-a anunţat preţul. Vechiul studiu de fezabilitate, plătit acum cinci ani de statul român, e de mult expirat.

Sursa: Digi24.ro

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Imobiliare2 ore inainte

Gabriela Firea ameninta ca ii da in judecata pe toti consilierii care au spus ca vrea ”sa dea tunuri imobiliare”

Gabriela Firea a anunţat că îi va acţiona în judecată pe doi consilieri generali, de la PNL şi de la...

Bani2 ore inainte

Romania ar putea construi 12 spitale in fiecare an cu banii pe care ii cheltuie pentru pensiile speciale

Cătălin Teniţă, lider al Fondului pentru Democraţie, a calculat cât ne vor costa pensiile speciale pentru aleşii locali, oferite de...

Bani4 ore inainte

200 de mil. de euro, bani oferiti fermierilor pentru irigatii

Fermierii au la dispoziţie 200 de milioane de euro pe an pentru investiţii în infrastructura de irigaţii, prin submăsura 4.3....

Bucuresti10 ore inainte

Trotinetele electrice intra in legalitate: Proiect de lege

Un proiect de lege depus astăzi la Camera Deputaților, pentru modificarea Codului rutier, reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice,...

Transport10 ore inainte

Firea incepe revolutia in trafic si reia ridicarea masinilor: Tarif minim de 350 de lei!

Consilierii municipali din Primăria Capitalei au pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri un proiect de hotărâre care...

Actualitate12 ore inainte

Orban desfiinteaza Codul Administrativ adoptat de PSD: Dedicatie pentru baronii locali!

Presedintele PNL, Ludovic Orban, considera ca adoptarea prin OUG a Codului administrativ este dedicata „baronilor” PSD si reprezinta un „jaf national” si anunta ca...

Politica12 ore inainte

PNL incepe demersurile pentru revizuirea Constitutiei: ”FARA PENALI” printre primele modificari!

Ludovic Orban a anuntat, marti, ca Biroul Executiv a adoptat proiectul de revizuire a Constitutiei in urma rezultatului referendumului din...

Opinii12 ore inainte

Nicușor Dan, un al doilea Videanu la primăria Capitalei?

Bucureștiul, mai respirabil sau doar mai sărac? Ce se află în spatele inițiativei lui Nicușor Dan, Mihai Goțiu si compania...

Bucuresti24 de ore inainte

Furtuna care a maturat Bucurestiul a lasat in urma zeci de masini avariate si aproape 40 de copaci rupti

Este Cod portocaliu de vreme severă în București, iar pompierii au intervenit, până la ora 19, în mai multe zone...

Transport1 zi inainte

Se descurca fiecare cum poate: Circulatia tramvaiului 41, oprita doua luni!

Circulaţia tramvaielor liniei 41 va fi suspendată timp de două luni, începând de sâmbătă, 29 iunie, pentru realizarea unor lucrări...

Share Page

Close