bilete Ed Sheeran
VIDEO – Decizie SOC a primarului Firea: Oamenii strazii vor fi MUTATI in mijloacele de transport in comun! Angajatii RATB confirma! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Transport

VIDEO – Decizie SOC a primarului Firea: Oamenii strazii vor fi MUTATI in mijloacele de transport in comun! Angajatii RATB confirma!

Primăria București a decis să transforme mijloacele de transport în comun în centre de zi pentru oamenii străzii, asta deși plătește în același timp milioane de euro pentru Direcția Generală de Asistenta Socială care ar trebui să-i ajute pe cei fără adăpost și gestionează cantine sociale sau adăposturi, anunta romanialibera.ro.

Mai mulți angajați RATB spun că există un ordin scris emis de Primăria Generală a MinicipiuluI București care îi obligă să permită oamenilor fără adăpost să stea în mjloacele de transport pe timpul zilei, chiar dacă nu au bilet, indiferent de cum deranjează alți călători.

Nici măcar la capăt de linie nu sunt coborâți oamenii străzii din tramvaie, autobuze sau troleibuze, deși există prevederi care interzic oricărui călător să circule în buclele de întoarcere.

Angajații RATB au explicat aceste lucruri într-o discuție declanșată luni dimineață, la capăt de linie, când un călător a întrebat un vatman de ce permite unui om al străzii să circule cu tramvaiul, deși nu avea bilet și era într-o condiție igienică deplorabilă, care făcea imposibilă călătoria pentru alte persoane din pricina mirosului insuportabil.

Fără să știe că și un ziarist asistă la discuție, angajații RATB au explicat că Primăria București îi obligă să transforme mijoacele de transport în comun în refugiu permanent pentru cei fără adăpost.

România liberă prezintă înregistrarea video cu angajații RATB care explică situația, pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la autenticitatea acestei discuții. Însă vom prezenta această discuție într-o manieră care să protejeze identitatea lucrătorilor RATB, pentru ca aceștia să nu fie abuziv sancționați după ce au dezvăluit decizia cel puțin ciudată impusă de Primăria Generală.

Angajații RATB au mai povestit că s-a făcut chiar și o ședință cu șeful de depou care le-a dat dispoziții verbale să nu facă nimic indiferent ce se petrece în tramvai.

”În toate mijloacele de transport în comun suntem obligați să-i ținem. Luați legătura cu primăria, noi avem o circulară venită de la primărie. Noi nu îi lăsam, dar primăria a dat o circulară care ne obligă să-i lăsam. Este hârtie semnată. Nici vatmanului nu îi convine să suporte mirosul acela. De asta nu chemăm Poliția Locală, pentru că nu vine dacă primăria a dispus asta. Este hârtie, notă, venită să procedăm așa”, a declarat o angajată RATB.

Un vatman a explicat că dispozițiile s-au dat și într-o ședință cu șeful de deopu:

”Șeful de depou ne-a spus la ședință să nu avem treabă cu ce se petrece în tramvai. Noi nu avem voie să-i dăm jos. De ce nu l-a dat un călător jos?”.
Prin ordinul scris, Primăria București încalcă chiar propriile ”legi”. Hotărârea Consiliului General al Municipiului București 156 din 23 august 2001conține prevederi încălcate prin decizia de a transforma mijloacele de transport în comun în refugii pentru persoanele fără adăpost.

Articolul 7 interzice călătoria fără bilet iar articolul 8 prevede o interdicție de a transporta materiale care ”provocă neajunsuri altor călători prin mirosuri, prin ardere sau coroziune”.

Transformarea mijloacelor de transport în comun în centre de zi pentru persoanele vulnerabile care nu au un adăpost este o decizie cu atât mai ciudată cu cât Primăria Generală are în subordine o structură foarte stufoasă, plătită din bani publici tocmai pentru protecție socială.

Directia Generala de Asistență Socială a Municipiului București este structura care ar trebui să se ocupe și de oamenii fără adăpost, nu Regia Autonomă de Transport în Comun. DGASMB are un buget de cel puțin 13,5 milioane de euro. Deși Legea privind liberul acces la informații de interes public obligă toate instituțiile să-și facă public bugetul, DGASMB încalcă legea și nu prezintă datele financiare pentru anii 2015 si 2016, ultimul buget făcut public fiind cel din 2014 când totalul cheltuielilor a fost de 13.513.333 euro.


VIDEO: Discuția în care angajatii RATB spun că Primăria a dat un ordin scris care transforma tranvaiele in centre de zi pentru persoanele fără adăpost


Așadar, primăria plătește unei structuri un buget uriaș pentru protecție socială, dar transferă o problemă foarte gravă din această zonă către regia de transport. Și aceaste este un aspect minor în comparație cu alte riscuri care apar ca urmare a deciziei administrației locale de a transforma mijloacele de transport în comun în centre de zi pentru persoanele fără adăpost.

Un alt efect al deciziei ciudate a Primăriei București este producerea unor situații conflictuale între călători și persoanele fără adăpost, pentru că situația precară de igienă a acestora determină uneori reacții agresive ale călătorilor. Astfel de conflicte spontane pot degenera grav și expun ambele părți la situații extrem de periculoase.

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Politica7 ore inainte

Ministrul de Interne al Romaniei anunta ca merge in vizita la Dragnea, in puscarie

„Condamnarea lui Liviu Dragnea m-a șocat!”, afirmă răspicat chiar ministrul Afacerilor Interne. La expirarea perioadei de carantină a fostului lider...

Bani8 ore inainte

Reactia Gabrielei Firea la scandalurile din ultimele zile: Reia ajutoarele pentru cupluri!

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă, că de săptămâna viitoare va începe un nou program de sprijin pentru cuplurile...

Timp liber8 ore inainte

In Gradina Botanica s-a deschis un nou spatiu de relaxare pentru bucuresteni

In Gradina Botanica, pe Aleea Magnoliilor a fost creat un spatiu cu banci solare si wifi gratuit. Bancile solare permit...

Transport8 ore inainte

Un avion Ryanair a ratat decolarea pe Aeroportul Otopeni

Decolare eșuată, pe Aeroportul Otopeni! Piloţii unei companii aeriene cu destinaţia Dublin au anulat, în ultimul moment, decolarea. Unii dintre...

Monden8 ore inainte

Poftim exemplu! Ministrul Andronescu circula prin bucuresti fara centura de siguranta

Ministrul Educației apare într-un interviu televizat, la volan, fără să poarte centura de siguranță. Ecaterina Andronescu a acordat un interviu...

Bucuresti2 zile inainte

In premiera, Gara de Nord intra in reabilitare!

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Arad, că lucrări de modernizare a Gării...

Actualitate2 zile inainte

Politia Capitalei a prins un militar de 38 de ani care a agresat sexual o fetita de 13 ani

Un cadru militar, în vârstă de 38 de ani, este cercetat pentru că ar fi agresat sexual o minoră de...

Sectorul 62 zile inainte

Primarul Sectorului 6 se plange de colegii lui incompetenti din PSD

Primarul din sectorul 6, Gabriel Mutu, a ajuns sa se planga public de colegii lui din PSD care ar fi...

Transport2 zile inainte

VIDEO-Trenul a plecat din Bucuresti fara controlorul care alerga disperat pe peron

Controlorul unui tren Săgeata Albastră care circula pe ruta Bucureşti – Târgovişte a fost uitat, vineri dimineaţă, pe peronul Gării de...

Actualitate2 zile inainte

Daca nici asta nu e incompetenta… In plina invazie de tantari, Primaria Capitalei nu are contract de dezinsectie!

Desi suntem aproape la jumatatea lunii iunie, Primaria Capitalei nu a incheiat nici pana in prezent contractul de deratizare, dezinsectie...

Share Page

Close