Comorile Egiptului
VIDEO – Gabriela Firea a inaugurat pasajul Piata Sudului. Lucrarile nu sunt complet finalizate si constructorul cere 60% bani in plus! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Transport

VIDEO – Gabriela Firea a inaugurat pasajul Piata Sudului. Lucrarile nu sunt complet finalizate si constructorul cere 60% bani in plus!

lPrimarul Gabriela Firea a inaugurat astazi Pasajul Piata Sudului, ocazie cu care a declarat ca a preluat lucrarea cand aceasta se afla la 60%, iar acest proiect a fost blocat din cauza prostului management si necesitatii de a fi mutate retelele de utilitati care se aflau sub pasaj. Primarul a spus ca pasajul va fluidiza traficul in zona si va scadea cu 70% timpul de asteptare, conform Hotnews.ro

Ea a afirmat ca valoarea initiala a investitiei a fost de 19,5 milioane de euro, 90% din aceasta suma fiind fonduri europene insa, din cauza prostului management al administratie trecute, au fost absorbiti doar 15% din banii europeni, restul fiind pusi de la bugetul local a mai declarat edilul.

40% din lucrare s-a facut intr-un an si 60% in doi ani si jumatate si, pana la urma, pasajul a fost cu 1,2 milioane de euro mai ieftin, valoarea total a investitiei fiind pana la urma 18,3 mil. Euro. Firea a dezvaluit insa ca mai exista un litigiu intre primarie si constructor, care cere in plus 60% din valoare proiectului.

Lucrarea a inceput pe fonduri europene, in mai 2014, si trebuia finalizata pana la finalul anului 2015. Cum acest lucru nu s-a intamplat, s-au pierdut banii europeni, din valoarea totala a proiectului de circa 127 milioane lei (83 milioane fonduri UE), s-au abosrbit doar 18 milioane lei, diferenta fiind pusa de la bugetul local. 

Ea a declarat ca s-au finalizat si cele patru pasaje pietonale care au 8 lifturi si 4 scari rulante.

Primarul a afirmat ca niciodata ca niciodata nu mai trebuie sa inceapa un proiect de infrastructura pana cand documentatiile premergatoare nu sunt bine facute pentru ca astfel riscam sa ajungem in aceeasi situatie de la Pasajul Sudului, care a avut o intarziere de un an si jumatate.

La inaugurare a fost prezent si primarul sectorului 4, Daniel Baluta, care a spus ca acest proiect este doar inceptul in aceasta zona si ca intr-o luna si jumatate va incepe si largirea soseleleor Berceni si Turnul Magurele, dar si lucrarile de la parcarea Park and Ride de la Piata Sudului.

Jurnalistii prezenti la eveniment au putut observa ca mai sunt de facut mici finisaje la aceasta lucrare. La trei pasaje pietonale lipsesc placutele care sa indice unde duc, asa ca cetatenii sunt dezorientati. Trotuarele de la suprafata nu sunt gata, si nici al patrulea pasaj, care face legatura cu statia de tramvai si de metrou nu este inca terminat. Nici tramvaiele nu circula la suprafata, primarul declarand ca aceasta problema va fi remediata pana la inceperea scolii.

Sursa foto

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
Loading...

Share Page

Close