bilete Ed Sheeran
Vorba lunga saracia omului! Gabriela Firea despre oamenii rai care nu lasa sa se vada lucrurile bune! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
bilete Ed Sheeran

Bucuresti

Vorba lunga saracia omului! Gabriela Firea despre oamenii rai care nu lasa sa se vada lucrurile bune!

Primarul Capitalei Gabriela Firea a transmis o scrisoare deschisă către bucureşteni, în care enumeră câteva dintre proiectele pe care municipalitatea le desfăşoară de la începutul mandatului său. Ea adaugă, însă, că „lista lucrurilor bune este mult mai lungă”. Pe de altă parte, Firea acuză din nou consilierii generali din opoziţie, PNL şi USR, de „interese politicianiste şi meschine”, spunând că singura lor prioritate este să o împiedice pe ea şi pe cei din PSD-ALDE să îşi pună în practică proiectele.

Dragi bucureşteni, am ales această modalitate de a mă adresa dumneavoastră pentru că modul în care evoluează lucrurile în administraţia publică a Bucureştiului necesită anumite clarificări. Este timpul, cu alte cuvinte, să spunem lucrurilor pe nume”, îşi începe Gabriela Firea scrisoarea.

Primarul povesteşte cum în campania electorală nu s-a băgat în dispute şi a crezut că după câştigarea alegerilor toate partidele vor respecta votul oamenilor şi „vor face mai multă administraţie şi mai puţină politică”.

Se pare însă că m-am înşelat. Opozanţii mei din Consiliul General, mai vechi în politică, aşa cum sunt cei de la PNL, sau mai noi, precum cei care voiau să salveze Bucureştiul şi apoi au decis că întreaga ţară trebuie salvată (urmează alegeri europarlamentare, aştept cu interes să salveze şi Europa), au dovedit cu prisosinţă că au o singură prioritate: să împiedice prin orice mijloace ca eu şi coaliţia majoritară să ne punem în practică proiectele”, mai scrie Firea, potrivit News.ro.

Edilul vorbeşte în scrisoare de „situaţii de-a dreptul hilare”, dând exemplu Spitalul Metropolitan pe care l-a propus iniţial liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, proiect pentru care consilierii PNL au votat împotrivă.

Aşa s-a ajuns la situaţii de-a dreptul hilare în care reprezentanţii PNL, al căror lider al organizaţiei de Bucureşti avea ca punct central al programului electoral, pe vremea când era aproape candidat la postul de Primar general, construirea unui mare spital în Capitală, să voteze împotriva unui proiect propus de mine, care deschidea calea construirii Spitalului Metropolitan. De ce nu mai era bun, acum, spitalul? Simplu, pentru că nu-l mai propunea Buşoi, ci Gabriela Firea! Iar acesta este doar un exemplu”, mai spune edilul.

Firea insistă că din cauza opoziţiei reprezentată de PNL majoritatea proiectelor de investiţii din Capitală erau blocate, iar serviciile publice erau acaparate de firme private, „băieţi deştepţi de la Bucureşti”, în baza unor contracte păguboase, modificate şi prelungite de-a lungul timpului, care drenau banul public în folosul unor grupuri de interese.

Aşa a decis PSD, scrie Firea, să urmeze modelul unor capitale europene şi să înfiinţeze cele 22 de companii municipale, care să se ocupă de serviciile publice din Bucureşti, dar opoziţia s-a împotrivit.

Încă din momentul în care am anunţat această intenţie şi până la cea mai recentă şedinţă a Consiliului General, care avea pe ordinea de zi delegarea serviciilor publice către o parte din aceste companii, consilierii Opoziţiei s-au opus din răsputeri, votând împotriva tuturor Hotărârilor legate de companii şi au desfăşurat adevărate campanii de intimidare la adresa mea şi a majorităţii PSD-ALDE prin intermediul presei şi al reţelelor de socializare, o campanie bazată pe minciuni, calomnii, etichete discriminatoare, adevăruri scoase din context şi procese de intenţie”, spune Gabriela Firea.

Ea adaugă faptul că argumentele opoziţiei, în special ale consilierilor PNL, împotriva acestor societăţi sunt false, în condiţiile în care şi primarii liberari au înfiinţat astfel de societăţi comerciale care oferă populaţiei servicii de calitate. Firea spune că principiul este corect, iar numărul de societăţi nu este relevant, mai ales pentru că Bucureştiul este mai mare decât orice alt oraş din România.

Liberalii bucureşteni sunt însă foarte deranjaţi că oraşul nu rămâne în „epoca de piatră” în care l-au lăsat ei şi că proiectul meu se va dovedi unul de succes. Aşa că fac tot ce le stă în putinţă să-l împiedice!”, acuză primarul.

Firea continuă şi le transmite bucureştenilor că PSD-ALDE va aplica în continuare programul propus, însă lucrurile nu pot fi făcute peste noapte.

Aşa cum am spus în repetate rânduri, nici eu şi nici colegii mei consilieri ai PSD şi ALDE nu ne vom lăsa intimidaţi şi ne vom pune, cu tenacitate, în aplicare programul prin care avem convingerea că bucureştenii vor trăi mai bine. Ştim cu toţii şi cinstit ar fi să şi recunoaştem cu toţii, că nu se pot face minuni peste noapte. Şi că toate marile proiecte au nevoie de o pregătire temeinică şi de un timp adecvat de implementare, dictat atât de nevoia unei pregătiri temeinice, cât şi de prevederile, uneori excesiv de birocratice, ale legii”, explică Firea, dând exemplu licitaţia pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6, începută în vara anului 2016 şi nefinalizată încă din cauza firmelor care au depus contestaţii, instigate de „avocaţii care sunt interesaţi de propriile câştiguri şi înţeleg să fructifice orice şansă teoretică de a schimba rezultatul, invocând motive care se dovedesc, unul câte unul, nejustificate”.

Firea spune că în ciuda dificultăţilor, vor fi cumpărate autobuzele şi va fi, astfel, înnoit şi modernizat parcul auto al RATB. Ea aminteşte faptul că sunt în pregătire licitaţiile pentru achiziţionarea mijloacelor de transport electrice, precum şi faptul că strategia Bucureşti Smart City va fi întocmită anul acesta de către firma internaţională Deloitte.

Primarul Capitalei a enumerat şi câteva dintre proiectele derulate sau aflate încă în derulare în Bucureşti, precum supralărgirea unor şosele, crearea unor pasaje, construirea parcării de tip park&ride la Cora Pantelimon, pistele de biciclete sau delimitarea unor linii de tramvai, construirea unor locuinţe sociale, anveloparea blocurilor, consolidarea clădirilor cu risc seismic, construirea Spitalului Metropolitan şi ajutoarele financiare.

Firea precizează că lista lucrurilor bune pe care le-a făcut este mult mai lungă şi afirmă că opoziţia încearcă să-şi atingă „obiectivele politicianiste şi meschine” pe interesul bucureştenilor.

Lista lucrurilor bune pe care le-am făcut este mult mai lungă şi depăşeşte cu mult spaţiul unui astfel de mesaj, dar am vrut să punctez doar câteva elemente care să vă ofere o perspectivă corectă asupra activităţii mele şi a echipei pe care o conduc, în slujba cetăţenilor Bucureştiului. Şi aduc dovezi palpabile asupra faptului că Opoziţia cu care ne confruntăm în Consiliul General nu este una constructivă, ci distructivă. Şi dacă şi-ar propune să mă distrugă doar pe mine din punct de vedere politic, încă nu ar fi o problemă, dar pentru a-şi atinge obiectivele politicianiste şi meschine, sunt dispuşi să sacrifice interesele bucureştenilor. Iar cu asta, eu nu am cum să fiu de acord! Niciodată!”, concluzionează Firea.

bilete Ed Sheeran
bilete Ed Sheeran
Loading...
bilete Ed Sheeran

Ultimele stiri

Politica11 ore inainte

Lider PNL despre neintelegerile dintre Ludovic Orban si Rares Bogdan: Minicuni! Nu exista tensiuni!

Cristi Barbu, secretarul general adjunct al PNL a desființat pentru PSnews.ro, zvonurile potrivit cărora ar exista tensiuni între conducerea partidului...

Imobiliare18 ore inainte

Oamenii Gabrielei Firea au pus ochii pe unul dintre cele mai scumpe terenuri din Bucuresti

Primăria Capitalei va decide în şedinţa de miercuri 26 iunie dacă va vinde sau nu un teren de 35.000 mp...

Bani18 ore inainte

Politia Capitalei cheltuie peste 6 mil. de euro pe reparatia masinilor

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) a lansat o licitaţie de 28,8 milioane lei (6,07 milioane euro), fără...

Bucuresti18 ore inainte

Incepand de astazi serviciile de eliberare a pasapoartelor au program prelungit

Serviciile de eliberare a paşapoartelor vor avea program prelungit, începând de luni, pe toată durata verii, pentru a face faţă numărului mare...

Politica18 ore inainte

Negoita da cartile pe fata: NU am votat PSD la europarlamentare

Primar PSD al Sectorului 3 și vicepreședinte al partidului, Robert Negoiță, a spus că el nu a votat PSD la...

Actualitate18 ore inainte

Fire a rezolvat problemele Bucurestiului, acum se implica in scandalul adoptiei din Baia de Arama: ”S-a dat ordin!”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că observă în spațiul public că ”s-a dat ordinul pe unitate”, iar anumiți...

Imobiliare1 zi inainte

Unele dintre cele mai frumoase imobile ale Bucurestiului, scoase la vanzare

Băcănia şi Casele Nae Petrescu, situate în strada Plantelor 56-58 din Bucureşti, au fost scoase la vânzare cu un preţ...

Transport1 zi inainte

In loc sa mearga inainte Bucurestiul da inapoi! CNAIR a mai reziliat un contract pentru Centura Capitalei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru modernizarea sectorului cuprins între A1 şi DN 7 al...

Transport1 zi inainte

Un nor de praf a acoperit una dintre cele mai aglomerate statii de metrou. Explicatia Metrorex

O cantitate mare de praf a fost degajată duminică, în jurul orei 11:00, în staţia Eroilor, din cauza lucrărilor desfăşurate...

Opinii1 zi inainte

Nicusor Dan ii explica Gabrielei Firea: ”Problema Bucureștiului o reprezintă veniturile proprii pe care nu le-a realizat!”

Deputatul de București, Nicușor Dan a declarat, astăzi, că Bucureștiul se află în pericol de a intra în incapacitate de...

Share Page

Close