Awake
Zeci de bucureșteni lupta pentru reabilitarea Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
Awake

Actualitate

Zeci de bucureșteni lupta pentru reabilitarea Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu

Peste 80 de bucuresteni se implica activ in demersurile de reabilitare a Teatrului de Vara din Parcul Bazilescu. Initiativa lor poate fi sustinuta si de alte persoane care cred in eforturile lor.

Ca urmare a evenimentului comunitar organizat în luna iulie 2017, „Împreună pentru Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu”, eveniment ce a vizat conștientizarea publicului în ceea ce privește reintroducerea în circuitul cultural a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (GIC Bucureștii Noi) a decis să continue demersurile de susținere a transferării Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu din administrarea Institutului Național al Patrimoniului în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Acest lucru ar trebui să deblocheze alocarea fondurilor necesare reabilitării acestuia.

Încă din primăvara lui 2017, prin nenumărate petiții și acțiuni GIC Bucureștii Noi a urmărit îndeaproape procesul de emitere a hotărârii de guvern și transformarea acesteia în act normativ. Actul normativ a fost revizuit de către Ministerul Culturii și Identității Naționale și a fost trimis spre avizare pe circuitul interministerial. Până în prezent a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și se află în procedura de avizare la Ministerul Finanțelor Publice.

”În perioada următoare, GIC Bucureștii Noi va înainta Ministerului Finanțelor Publice o adresă prin care solicită data estimativă a avizului, astfel încât să asigure un flux de avizare fără blocaje pe circuitul interministerial. Cei ce doresc să susțină inițiativa GIC Bucureștii Noi sunt așteptați sâmbătă, 2 septembrie 2017, în intervalul orar 9 a.m. – 11 a.m., la Cortul de Prim-Ajutor Civic din fața Teatrului Masca-Excelsior. Cortul de Prim-Ajutor Civic e o inițiativă de sondare a opiniei publice, pe teren, demarată de GIC Bucureștii Noi”, se arată într-un comunicat de presa al GIC.

GIC Bucureștii Noi numără nu mai puțin de 80 de membri aderenți, dintre care 75 au declarat la aderarea în grup că reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu ar trebuie tratată cu prioritate, astfel încât Teatrul de Vară să fie redat în circuitul cultural.

De asemenea, peste 350 de respondenți la un chestionar demarat de către GIC Bucureștii Noi pe parcursul lunii aprilie 2017 și-au arătat susținerea pentru demersurile de redare în circuitul cultural a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

GIC Bucureștii Noi este un grup de inițiativă civică, apolitic, constituit spontan la sfârșit de 2016 de vecini locuitori în cele 7 cartiere ce compun Zona Urbană Bucureștii Noi. GIC Bucureștii Noi are peste 3000 de simpatizanți, 85 de membri aderenți și un nucleu format din 16 membri activi, de toate vârstele și ocupațiile. Grupul militează pentru o bună gospodărire a Zonei Urbane Bucureștii Noi, pentru un mediu mai curat, pentru instaurarea legalității în privința construcțiilor de locuințe, pentru un transport public civilizat, dar și pentru restaurarea și redeschiderea Teatrului de Vară Bazilescu și a fostului Teatru Masca.

Printre realizările GIC Bucureștii Noi din ultimele 6 luni se numără: 1 audiență cu primarul sectorului 1 pe tema Teatrului de Vară din parcul Bazilescu, 4 întâlniri de lucru cu consilieri locali ai sectorului 1 de la toate partidele, 3 participări la ședințele de consultare ale Primăriei Generale pe tema Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, 1 sondaj de opinie distribuit cetățenilor pentru identificarea problemelor Zonei Urbane Bucureștii Noi, 1 întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Grupului Parcul Herăstrău și reprezentanți ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) pe tema unui Regulament al Parcului Herăstrău, 2 evenimente comunitare.

Cei interesați de calitatea vieții din cartier pot urmări activitatea GIC Bucureștii Noi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BucurestiiNoi/ sau pe site-ul www.bucurestiinoi.city.

Cei ce doresc să se implice activ în demersurile grupului sunt rugați să contacteze reprezentanții acestuia la [email protected].

Awake
Awake
Loading...
Awake

Ultimele stiri

Politica11 ore inainte

Firea mai vrea un mandat la Primaria Capitalei: În doi ani se vor vedea rezultatele muncii mele!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va candida pentru un al doilea mandat de primar al Capitalei....

Timp liber11 ore inainte

Bon Jovi si The Cure concerteaza duminica in Piata Constitutiei

Trupele Bon Jovi şi The Cure vor concerta mai mult de 2 ore, duminică, respectiv luni, în Piaţa Constituţiei din...

Turist15 ore inainte

Premiera la Muzeul Antipa. Sistem unic japonez implementat in Bucuresti

Un sistem de izolare seismică din Japonia este instalat în premieră în România şi în Europa pentru unul dintre cele...

Transport15 ore inainte

STB anunta mai multe schimbari importante pe o serie de trasee

STB a făcut un anunţ de ultima ora. Începând cu data de 19.07.2019, de la ora 10.00, mai multe staţii...

Timp liber15 ore inainte

Pentru a merge la UNTOLD, un bucurestean are nevoie, in medie, de 1000 de euro

Festivalul UNTOLD, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa, a ajuns la cea de-a cincea ediție și își deschide...

Politica15 ore inainte

De ce vrea Nicusor Dan sa candideze la Primaria Capitalei? S-a vazut intr-un sondaj si sta bine

Nicușor Dan crede că singura soluție pentru ca Opoziția să câștige Primăria Capitalei este să aibă un candidat unic. Din...

Actualitate15 ore inainte

VIDEO-Familie evacuata cu scandal dintr-un avion Tarom pe aeroportul Otopeni

O familie a fost evacuată dintr-o aeronavă Tarom după ce soția ar fi scuipat și jignit echipajul care a rugat-o...

Bucuresti15 ore inainte

Incendiu puternic aproape de Unirii. Un restaurant s-a facut scrum

Pompierii din Capitală au intervenit vineri dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurat din Sectorul 3, în apropere...

Politica1 zi inainte

Gabriela Firea isi anunta candidatura la presedintie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că analizează atât personal, cât și alături de colegi din PSD o candidatură la prezidențiale,...

Monden3 zile inainte

Elena Udrea suprinsa in libertate, prin Bucuresti

Elena Udrea nu a apărut încă în spațiul public după ce a ajuns din Costa Rica, toată lumea așteptând să...

Share Page

Close